Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny.
Děti se těšily na Mikuláše, vždy jsme vyrazili ven, potkali pár Mikulášů a doma děti čekala nadílka. Jenže od včerejška jsou na antibiotikách a moc se těšily na večer, že zas někam vyrazíme. Co teď?
Mikuláše bychom domů pozvali, jenže už se nedá sehnat. S angínou jsme nepočítali.
@Kipa22 píše: Více
Tak budou jen koukat z okna. Kvuli nemoci jeste prijdou o hromadu dalsich akci.
Do Mikuláše je ještě pár dní. Záleží, jak se budou děti cítit. Může být po pár dnech lépe a na chvíli třeba ven vyrazíte ![]()
„Bohužel, ani Mikuláš nechce onemocnet, nechal vám tady nadílku (na okně, v botě jak na Slovensku, v puncose, nevím, půjčte si jakoukoliv tradici) a těší se, až se uvidíte příští rok.“
Jestli je to poprvé, co něco neklaplo kvůli nemoci, tak dobrý trénink, určitě se vám to ještě stane…je to kruté, ale je to život.
Asi bych se rozhodla podle momentálního stavu dětí a počasí. ATB už zaberou, jestli budou v pohodě a jestli bude venku nějaký normální počasí, na hodinku bych klidně ven šla. Kdyby jedno z dětí ven nemohlo, nešla bych.
No to se nedá nic dělat…jak staré jsou děti? Jestli nějaké mladší tak požádejte třeba nějakého známého aby udělali jen nějaké bububu čerty a řinčení řetězu za dveřmi kde pak bude nadílka a dopis od Mikuláše že vi ze jsou nemocní a musí odpočívat a proto nechal nadílku jen takhle za dveřmi a že se těší na setkání příští rok…
starším prostě vysvětlit že když jsou nemocní tak to nejde a snad to klapne příště no
však je teprve sobota, a Mikuláš bude chodit až ve čtvrtek, to už pravděpodobně budou děti zdravé
To se někdy stává, že člověk kvůli nemoci musí zrušit něco na co se třeba těšil. ![]()
Na krátké procházky na vzduch jsem chodila s dětmi ven i když měly antibiotika (když byly bez teplot a nesvítilo sluníčko!), ale o tom si musíš rozhodnout sama.
Nedá se nic dělat. Ale pojmout to, že máš výzvu. My jsme teda dělávali stezku na zahradě dětem (mimo osobního potkání pekelníků). Tam našli každý svoji nadílku v punčoše. Když nesmí ven. Klidně bych jim nějakou stezku úkolů udělala doma. Nápadů na nějaké úkoly najdeš na netu spousty. Trošku jim zábavně ozvláštnit. Prostě to pojmout letos hravě doma i bez osobního setkání s pekelnou družinou.
@stinga píše: Více
ATB mají brát 10 dní. Berou je od včerejška.
Pro jednou se svět přece nezboří… ![]()
Jsou bohužel i takové děti, které musí trávit Mikuláše a celé Vánoce v nemocnici. ![]()
Dej jim za dveře nadílku, jakože jim to tam nechal čert s Mikulášem, protože vědí, že jsou nemocní, tak je nechtěli rušit…
No a přihoď jim tam hodně ovoce, jako aby se co nejdřív uzdravili. ![]()
A zbytek je jen čistě na tobě, jak jim to dokážeš podat. ![]()
Poprosit někoho ze sousedů, aby dole zazvonil, zabalit dětem nadílku do balíku a dát do něj dopis od Mikuláše, že každé nemocné dítě letos dostává dárečky poštou. Děti budou mít zase jiný zážitek. Pokud jsou nemocné, ani bych domů Mikuláše nezvala a už vůbec bych je nedoléčené netahala ven.
@Pe.M.1
Přesně tak.
S tvojí poslední větou musím opravdu souhlasit…
Protože, chtít něco za každou cenu uspěchat, se taky bohužel nemusí vždy vyplatit…
Holky, děkuju za nápady. Něco z toho asi udělám. Tahat je ven nedoléčené nechci.
Jako malá jsem se hodně bála čerta, a naši to jeden rok vyřešili tak, že táta přišel z práce domů s taštičkou, že „potkal cestou Mikuláše a tohle mi posílá“. Byla jsem nadšená, že nemusím podstupovat čerta.
Až v dospělosti mi došlo, jak to tenkrát bylo a jaký to byl win-win. ![]()