Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Zuzana26645 píše:
Ahojte, mám dotaz. Malému odsávám nosní hleny odsávačkou na vysavač a jak jde ten rachot i z té hadice (76 decibelů - měřila jsem![]()
) tak se třeba při té manipulaci odsávání stalo, že to měl přímo u ucha (přece jenom ucho miminka je od té hadice při té manipulaci celkem blízko) a já mám teď strach, že mu to mohlo poškodit sluch.
Neplakal nic, ale i tak mám strach, no jo starostlivá máma. Moc to řeším, že jo? Díky za reakce.
Nestalo se snad nic, jak je velký?
Zkus změřit decibely, když pořádně brečí. To by mohlo tvoje obavy rozptýlit ![]()
@Zuzana26645 píše:
Ahojte, mám dotaz. Malému odsávám nosní hleny odsávačkou na vysavač a jak jde ten rachot i z té hadice (76 decibelů - měřila jsem![]()
) tak se třeba při té manipulaci odsávání stalo, že to měl přímo u ucha (přece jenom ucho miminka je od té hadice při té manipulaci celkem blízko) a já mám teď strach, že mu to mohlo poškodit sluch.
Neplakal nic, ale i tak mám strach, no jo starostlivá máma. Moc to řeším, že jo?Díky za reakce.
Jo.
@Kryptozoo píše:
Zkus změřit decibely, když pořádně brečí. To by mohlo tvoje obavy rozptýlit
Presne
Muz to udelal s prvnim…cislo si nepamatuji, ale ekvivalent vrtacky
![]()
@Zuzana26645 píše:
Neplakal nic, ale i tak mám strach, no jo starostlivá máma. Moc to řeším, že jo? Díky za reakce.
Až moc to řešíš ![]()
Je spousta rodičů, co pouští dětem vysavač místo šumu na uklidnění ![]()
Pokud si dobře pamatuju, tak hluk, který poslouchá dítě v břiše (tlukot matčina srdce, proudění krve, pohuby střev…) byl přirovnáván k rušné dálnici. A vzhledem k tomu, že odsávačku na vysavač používá každá druhá a v návodu se nic o bezpečném odstupu nepíše, k žádnému masivnípu poškození sluchu dětí v posledních dvaceti letech nedošlo, tak an, moc to řešíš ![]()
https://www.sapito.cz/…novorozenec/
Koukni na větu, kolik decibelů je v děloze. Hodně dětí se právě u vysavače uklidní nebo usne. Já díky němu „v klidu“ vypravila starší dcery, když byla třetí miminko ![]()
Já ale myslela rachot z té hadice, když se na ní otevře to okénko ne samotný zvuk vysavače. Ale bude to i tak určitě dobrý, jen mám prostě obavy.
@Zuzana26645 píše:
Já ale myslela rachot z té hadice, když se na ní otevře to okénko ne samotný zvuk vysavače. Ale bude to i tak určitě dobrý, jen mám prostě obavy.
Nevím, čemu by to mělo vadit
Jak velké je miminko, že mu odsavas hleny?