Miminko koncem pánevním?

15
7.6.24 18:30

Miminko koncem pánevním?

Ahoj.
Chtěla bych se jen zeptat na vaše třeba zkušenosti.
Jsem dneska 30 + 2 a doktor mi na ultrazvuku rikal že prcek je koncem panevnim. Tak by mě zajímalo jestli jste to některá třeba taky už měla, jestli se prcek otočil do porodu nebo neotočil. Taky mi bylo doporučeno cvičit každý den tak 3× kočičí hřbety a že tím by se mohl prcek otočit. :) Od doktora jsem odcházela v pohodě, ale teď se toho nějak začínám bát co všechno se může stát atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11816
7.6.24 18:36

Měla, dcera byla v této poloze od samého začátku a nehnula se až do konce…cvičila jsem kočičí hřbety, dělala jsem stojku (v bazénu) svítila jsem baterkou, a kdo ví co všechno ještě..prostě se nehnula…zevní obrat jsem odmítla. A protože dcera měla větší váhový odhad (kolem 4kg) a protože jsem po.se.ra. tak jsem rodila císařem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106069
7.6.24 18:37
@Maruš30 píše: Více

Můj vnouček byl koncem pánevním, neotocil se…porodila normálně bez komplikací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5966
7.6.24 18:39

Dcera se otočila až ve 36tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
7.6.24 18:40
@Maruš30 píše: Více

Měla, syn se otočil až někdy po 36tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
7.6.24 18:44

Malý se točil tam a zpátky až do samého konce.
Poslední otočku udělal asi 4 dni před termínem a zvládl to i když byl obří.
Ve 30. týdnu rozhodně nemusíš zoufat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35755
7.6.24 18:57

Mě se dcera otočila v 36 týdnu. V noci mě to vzbudilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85346
7.6.24 19:18

Od zacatku az do konce byla KP a pri cisari zjistena kratka pupecni snura, ani se otocit nemohla a porod by byl pru.ser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8722
7.6.24 19:23

Mne se syn otočil hlavou dolů pár dní před tím, než jsem se měla jít domluvit do nemocnice na termín císaře kvůli KP… dcera se otočila trochu dřív, ale taky až „chvili“ před porodem. A ta tam byla namackana tak, že pak měla problém s kyčlí a ještě sla ven i s rukou u hlavy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5694
7.6.24 20:04
@blumen píše: Více

Přesně to je důvod, proč bych dítě na sílu nikdy neotáčela. Ono dítě ví, proč se neotočí…

Jinak zakladatelko, máš ještě moře času, v téhle době jsem taky měla dceru KP a otočila se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11816
7.6.24 20:17

@Lil Kitkatt přesně i proto jsem taky já odmítla zevní obrat. Kdybych věděla že se tam točí sem tam jak tu píšou ostatní tak možná bych do toho sla ale ona se fakt nehla od začátku do konce…jen se přesouvala zleva doprava…😊
Jestli měla nakonec krátkou šňůru nebo ne nevím, doktoři nic neříkali. Ale vím že švagrova rodila synovce s krátkou šňůrou ještě omotanou kolem krku, vždycky prý trochu vylezl a pak ho to zatáhlo zpatky…tahali ho klestema, ji vevnitř totálně rozervali…mysleli že je pravda stě jen velkej…divím se že je vporadku a že ona pak měla ještě další dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.24 20:23
@blumen píše: Více

Kamradka měla u mladší dcery taky krátkou PŠ. Byla sice hlavou dolů ale už to nestačilo. Takže taky akutní sekce. A měly to za minutu 12 obě :roll:

• Citovat
  • Upravit
12006
7.6.24 20:34

Syn byl kp od zacatku, v devatym mesici udelal salto a zustal hlavou dolu az do porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14708
7.6.24 21:14

Znama rodila KP. Sice prosila o cisare, ale lekari na nej nepristoupili. Syn se ji kvuli tomu narodil se zcela ochrnutou rukou :,( Nakonec ji intenzivnimi rehabilitacemi rozhybali, i kdyz nikdy nebude Acela v poradku.

Jina znama mela holcicku KP. Te cisare udelali. Holcicka mela kratkou pupecni snuru, prirozene by se nenarodila.

Ja bych s ditetem KP zadala o cisare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
7.6.24 21:16

Druhy syn se narodil přirozeně KP a bylo vše v pořádku. Tretatko bylo zadečkem až do 35.tt a pak se otočil, takže šel nakonec hlavičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí