Miminko narozené koncem ledna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
22.9.16 11:34

Miminko narozené koncem ledna

Ahoj, můžete mi prosím poradit co všechno si pořídit pro miminko v lednu/únoru?
V čem půjde dítě z porodnice domů? Využijeme třeba zimní kombinézu (takovou tu chlupatou) nebo je k něčemu hnízdečko nebo polštářové mantinely? Moc dík za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7974
22.9.16 11:48

Dcera měla na cestu overal, kombinézku, čepičku, zavinovací vlněnou deku a fusak. Ale šli jsme po vlastní ose s kočárkem. A mimo formy přepravy taky záleží, jaké bude počasí.

Mantinely byly na postýlce jen u nejstaršího a jednu chvíli u starší nemocné dcery. Záleží, jak bude miminko aktivní, případně jestli třeba potřebujete chránit před průvanem. Hnízdo neměl ani jeden z našich prcků. Dva byli blinkoši a bylo by to pořád poblitý a holky měly raději rovnou zavinutí. Prostě u těhle věcí ti nikdo neřekne, jestli si nevyhodila peníze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
22.9.16 11:52

My mame termin 2.2. budu balit bodycko, polodupacky, teplou mikynku, cepicky, zimni kombinezku, manzel pro nas prijede autem, bude vyhrate, mozna jeste v aute dame decku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
22.9.16 12:07

Dcera měla na cestu z porodnice bodyčko, punčochy, na to zimni overal a měli jsme fusak do autosedačky. jo a samozřejme zimní čepičku. Ten zimni overal (kombinezu) jsme využila nejvíc, dcera je narozena uplně na konci ledna a do konce zimy jsme kupovala ještě jeden, z prvního vyrostla…Jinak netuším co je hnízdečko ani polštářový mantinel :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
22.9.16 12:16

Syn je na konci ledna, z porodnice jel jak strašák do zelí (nemožná prvomatka :mrgreen: ), měl tepláčky, body, přes to takový ten flísový overal (asi poprvé a naposled, netuším, jaké to má využití) a chlupatý zimně/podzimní overal. Než jsem ho oblíkla, byla jsem zpocená až vítekde :mrgreen:. V porodnici měl erární hadry a téměř jsem ho neoblékala, jen přebalovala. A do kočáru jsem měla fusak, IMO ideální. Když je zima, zapne se, když je dítěti tepleji, není problém trochu nebo úplně rozepnout. Mantinely ani hnízdečka jsme neměli. Osobně bych na druhé asi zvážila koupi péřové peřinky, dá se to použít na víc způsobů a mimino má svůj prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
22.9.16 12:23
@Eliizabetha píše:
My mame termin 2.2. budu balit bodycko, polodupacky, teplou mikynku, cepicky, zimni kombinezku, manzel pro nas prijede autem, bude vyhrate, mozna jeste v aute dame decku

Ve vyhratem aute kombinezu a deku? 8o o prehrati miminka jste slyšela? Ve vyhratem aute stačí úplně fleesovy overal s bavlnena cepicka. Nebo normálně oblect dite(bodycko, dupacky, nějaká mikinka, cepicka) a lehce prikryt deckou. Dite nepotřebuje saunu k životu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
22.9.16 12:28

@mamina89 Nevim co si představujete pod pojmem vyhřáté auto, to asi každý něco jiného :nevim: Já tím myslím to, že v autě nebude minus dvacet kterych bude venku ale slušnejch 10-15stupňů. Jinak si prostě neponesu z porodnice k autu miminko ve fleesovym overalu a bavlnene cepicce dvaceti stupnovym mrazem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
22.9.16 12:34
@Eliizabetha píše:
@mamina89 Nevim co si představujete pod pojmem vyhřáté auto, to asi každý něco jiného :nevim: Já tím myslím to, že v autě nebude minus dvacet kterych bude venku ale slušnejch 10-15stupňů. Jinak si prostě neponesu z porodnice k autu miminko ve fleesovym overalu a bavlnene cepicce dvaceti stupnovym mrazem…

No 15 stupňů nad nulou a ty soupnes dítě do zimní kombinezy a ještě ho prikryjes :mrgreen: :roll: :potlesk: No tak na tu cestu k autu budiz, jatalhle oblekala syna kdyz bylo minus deset :mrgreen: A světě div se přežil :dance: No tak honproboha vyslec v tom aute nebo se ti prehreje jedna báseň. Ještě když pojedeš dom hodinu. :roll: Tuhle jsem potkala matku, šla v triku a sukni a decko melo v kocare zimní bundu, kulicha a kalhoty. Bylo me ty holčičky tak líto. Úplně z ni tekly curky potu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
22.9.16 12:36
@Eliizabetha píše:

Jo a ještě by mě zajímalo kde mate minus dvacet stupňů? To jsi z Alp ne? Jsem na světě dobrých par desítek let a poradnou zimu ani nepamatuju. Jestli bylo loni minus deset, tak to bylo maximum :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
22.9.16 12:38

Minus 20 bývá možná pár dní v roce někde na horách. My šli z porodnice 2. února a bylo kolem 5 stupňů a svítilo sluníčko. Takže zpětně to beru, že syn byl zbytečně nabalenej. Obecně mi přijde, že matky ty mimina přehřívaj, venku 25 stupňů a mimino oblečený jak na podzim a ještě kočár zakrytý tím „nánožníkem“ a ještě utemovaný plenou, ať mimino náhodou neofoukne čerstvý vzduch :roll:

Příspěvek upraven 22.09.16 v 12:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
22.9.16 12:38

@Eliizabetha bude -20? Jupííí :potlesk: konečně pořádná zima :lol:

Já mám termín 1.3. a asi uvidím dle aktuálního počasí :nevim: Pojedeme autem, takže úplně nabalovat asi ne. A ono je asi taky rozdíl únor a březen. I když počasí si dělá co chce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
22.9.16 12:39

@barbuchablond nejhorší mi ta plena přijde, když je vedro. Chudáci mimina :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
22.9.16 12:40
@barbuchablond píše:
Minus 20 bývá možná pár dní v roce někde na horách. My šli z porodnice 2. února a bylo kolem 5 stupňů a svítilo sluníčko. Takže zpětně to beru, že syn byl zbytečně nabalenej. Obecně mi přijde, že matky ty mimina přehřívaj, venku 25 stupňů a mimino oblečený jak na podzim a ještě kočár zakrytý tím „nánožníkem“ a ještě utemovaný plenou, ať mimino náhodou neofoukne čerstvý vzduch :roll:Příspěvek upraven 22.09.16 v 12:38

Souhlas :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
22.9.16 12:49

@mamina89 Tak to gratuluju k takovejm teplotám :pankac: My každoročně nemůžeme vyjet k domu protože není prohrnuto, tankujem jen nemrznoucí naftu atd. Jestli máš problém, mile ráda ti pošlu do zprávy fotky z loňský zimy (jestli ti tak chybí mráz i sníh, očividně sis ho u vás neužila). Nevím jestli máš nějakej komplex nebo se nudíš že potřebuješ rejpat :zed:
O dece jsem napsala možná… doufám umíš číst :roll: Pardon, asi budu špatná matka, vážně mi nepřijde divný mít v únoru novorozence v kombinéze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
22.9.16 12:52

@Eliizabetha jéé a kde bydlíš? Miluju tyhle zimy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí