Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, je mi to líto ![]()
Já byla na revizi, to je vlastně to samý. Žádanku by ti měl vystavit tvůj doktor, všechno ti k tomu i řekne. Mě dělali jen EKG kvůli narkoze.
Zákrok se dělá v celkové narkoze, vůbec to nebolí, ani po tom.
Co s sebou moc nevím, určitě doklady, asi košili, župan a pantofle??? Aleto ti řeknou.
Většinou pouští domů ještě ten den. Ale kojení po narkoze nevím jestli je možné, to musí poradit některá jiná, možná by bylo lepší odstříkat nebo dát jednou UM? ![]()
Každopádně se držím palce ať je všechno v pořádku
U nás je problém s tím, že ona nikdy žádné UM nechtěla
ale budeme to muset nějak zvládnout ten den. Moc děkuji za podporu ![]()
po narkoze by se nemělo 6h kojit.Mě hrozí čištění kvůli zbytkům po porodu a narkoza 5 min,zákaz kojení 6h,takže se snažím to oddalovat.
jestli nechce UM,tak jedině odstříkat do zásoby a lžičkou nebo z hrníčku
Anonymní, synovi byl právě rok, taky se přes noc několikrát kojil. Ale já byla v nemocnici ze dne na den skoro týden, to si kojení odvykl a rád si vzal Sunar.
U vás by byla škoda ukončit kojení, prostě jednu dávku odstříkej, ona si pak určitě vezme a v noci už snad budešmoct kojit normálně.
anonymní…nevím jak u vás, ale já mám zjištěno, že miniinterupce 3t
Anonymní píše:
Holky, předem se omlouvám za anonym, určitě mě tady některé ukamenujou a nechci, aby se vědělo o koho jde
Jsem as ve 3tt, ale chci jít na miniinterupci, máme doma roční holčičku, kterou ještě kojím a tak nejsme připraveni na další mimi a navíc i nějaké zdravotní problémy v rodině atd.
Ale chtěla bych o tom vědět pár věcí:
1. co všechno potřebuji, než na ni půjdu? nějaké vyšetření? udělá mi to můj gyndař?2. co všechno budu sebou do nemocnice potřebovat?
3. holky, které jste už tohle podstoupily, bolí to? dělá se to v narkóze?
4. a hlavně, když tam třeba ráno nastoupím, pustí mě ještě ten den? v noci ještě 4× kojím tak by to doma tatínek asi nezvládl
Předem děkuji za odpovědi
URčitě by tě mělvysetřit tvůj gynekolog, a napsat ti zprávu do nemocnice, že jdeš na mini.
Potřebuješ pouze klasiku, ručník, toaletní potřeby, vložky - velké, nelepící, nejlepší jsou porodní asi, čisté kalhotky,…atd. a ten papír od gyn.
V narkoze se to dělá. Nebolí to. Já se cítila pouze taková oblbá z té narkozy.
Pokud kojíš, nevím jak to je, jestli to vůbec jde, udělat potrat..ale asi jo, pokud to píšeš. Nicméně, pokud kojíš, asi bych určitě mlíko odstříkala do lahviček. Pokud budeš chtít jít domů, budeš bez komplikací, měly by tě pustit. Kor když kojíš. Celé to vše trvá asi 2 hodiny. 20min mini a zbytek prospíš. Potom se oblečeš, pokud jsi ok a můžeš jít domů. TO odstříkání pro všechny případy. Každopádně revers jde taky podepsat. Většinou chtějí nechat 1 den na pozorování. Záleží na dr.
Taky než tam půjdeš, měla by jsi zaplatit ten potrat, stojí kolem 5 tisíc a složenku by jsi měla dostat na gyndě, možná v nemocnici.
Anonymní píše:
anonymní…nevím jak u vás, ale já mám zjištěno, že miniinterupce 3t
To už je minulost. Letos platila známá 5 tisíc.
Taky s tím mám bohužel zkušenost,jde spíš o psychiku,jinak zákrok,když se dělá takhle brzy,tak závažný asi není,já byla v šestým týdnu,musela jsem k obvodní doktorce na vyšetření a na ekg,ale všechno Ti řekne doktorka na gyndě,pokud nebudeš mít teplotu,tak po dospání pouštěj domů,s doprovodem,nesmíš řídit auto,a s sebou nepamatuju,možná to ekg,jinak běžný hygien.potřeby,a ty prachy no,jestli to teda teď stojí 5000,tak to je už síla,a krvácení jsem pak měla minimální,asi 2dny,tak neboj,vše bude vpořádku.jen bacha na psychiku,já měla pak hrozný stavy,držím palec ![]()
Já byla na interrupci pro zamlklé těhu v 9.týdnu v roce 2009. Žádanku jsem dostala od svého gyndaře, vyšetření potřeba nebylo žádné, jen klasika odběry ráno při nástupu na zákrok a pak za mnou poslali anesteziologa, abych podepsala souhlas ze zákrokem. Do nemocnice jsem nepotřebovala vůbec nic, v sedm jsem nastoupila, ve dvě mě s doprovodem pustili domů (není to ale pravidlo, někde pouští až za 24 hodin). Nebolí to, dělá se to v celkové anestezii, po zákroku jsem trochu krvácela a měla bolesti břicha jako při menstruaci, nic, co by se nedalo vydržet.
Já byla taky na čištění po zamlklém těhu a mohu doporučit hlavně svoje vložky, protože budeš určitě alespoň trochu krvácet, tak ať máš svoje a ne ty jejich fošny.
Tak mě už je z toho hrozně teď
ale prostě musím. Druhé mimčo jsme chtěli až tak za 5 let, ale mám skvělého partnera a ten mě hodně psychicky podporuje, tak doufám, že to brzo bude v pořádku a tohle už nikdy nedopustíme!
Holky, předem se omlouvám za anonym, určitě mě tady některé ukamenujou a nechci, aby se vědělo o koho jde
Jsem as ve 3tt, ale chci jít na miniinterupci, máme doma roční holčičku, kterou ještě kojím a tak nejsme připraveni na další mimi a navíc i nějaké zdravotní problémy v rodině atd.
Ale chtěla bych o tom vědět pár věcí:
1. co všechno potřebuji, než na ni půjdu? nějaké vyšetření? udělá mi to můj gyndař?
2. co všechno budu sebou do nemocnice potřebovat?
3. holky, které jste už tohle podstoupily, bolí to? dělá se to v narkóze?
4. a hlavně, když tam třeba ráno nastoupím, pustí mě ještě ten den? v noci ještě 4× kojím tak by to doma tatínek asi nezvládl
Předem děkuji za odpovědi