Mláďata morčat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.12.16 18:01

Ahoj holky, tchýně mi dala tři morčatka abych je šla prodat. Jenomže v obchodě mi řekly, že mají tak 4 týdny at příjdu za 2 týdny. Jenomže dnes jsem zjistila, že mi dvě zemřela. Nevíte proč? Asi sem je měla vrátit k tchýni, jenomže ta je neřeší a nechtěla jsem, aby je nechala pošlapat(má jich hodně a už se to několikrát stalo)

• Citovat
  • Upravit
3248
15.12.16 18:24
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tchýně mi dala tři morčatka abych je šla prodat. Jenomže v obchodě mi řekly, že mají tak 4 týdny at příjdu za 2 týdny. Jenomže dnes jsem zjistila, že mi dvě zemřela. Nevíte proč? Asi sem je měla vrátit k tchýni, jenomže ta je neřeší a nechtěla jsem, aby je nechala pošlapat(má jich hodně a už se to několikrát stalo)

Nedalas jim nahodou jablka? nebo bramboru?
Cim krmis? nejlepsi je zelenina pro morce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
15.12.16 18:35
@Kralikcek píše:
Nedalas jim nahodou jablka? nebo bramboru?
Cim krmis? nejlepsi je zelenina pro morce

Měli seno a speciální krmivo pro mládata. Zeleninu ani ovoce jsem jim nedala vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
15.12.16 18:47
@SlecnaSally píše:
Měli seno a speciální krmivo pro mládata. Zeleninu ani ovoce jsem jim nedala vůbec :nevim: [/citac
Mozna byly jen male a slabe. :nevim:.zkusila bych mrkev a salat a pak okurku, ta ma hodne vody, tak misto matky a mlika od ni…
My mame ted druha miminka od samice a jsou vsechny ok. prvni mladata nam taky jedno umrelo.min jedlo, rostlo :nevim:,pritom na prvni ani druhy pohled mu nic nebylo.srst leskla, bobky ok, nevrzalo zubama.
A jak je mate doma dlouho?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
15.12.16 18:57
@Kralikcek píše:
@SlecnaSally píše:
Měli seno a speciální krmivo pro mládata. Zeleninu ani ovoce jsem jim nedala vůbec :nevim: [/citac
Mozna byly jen male a slabe. :nevim:.zkusila bych mrkev a salat a pak okurku, ta ma hodne vody, tak misto matky a mlika od ni…
My mame ted druha miminka od samice a jsou vsechny ok. prvni mladata nam taky jedno umrelo.min jedlo, rostlo :nevim:,pritom na prvni ani druhy pohled mu nic nebylo.srst leskla, bobky ok, nevrzalo zubama.
A jak je mate doma dlouho?

Já je měla doma cca týden a ještě včera lítala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
15.12.16 19:07

Morcata maji citlive zazivani a dost casto trpi na strevni parazity.

4tydny uz nejsou tak malicky, ale mozna teprve ted ten nekontakt s matkou se projevil v jejich celkove sile.
Rika se, ze prvni tri dny jsou kriticke a tyden ukaze, zda preziji zmenu, kdyz je cokoliv male, slabe, mlade, jinak..

Zkusila bych ten salat, zeli ani nic vzdouvaveho urco ne, ovoce taky dela prujem a brambory morcata nesmi. mrkev ma hodne vitaminu a je sladka.

Treba preziji. a tusis cim je ona krmila? nac byla mladata zvykla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
15.12.16 19:37
@Kralikcek píše:
Morcata maji citlive zazivani a dost casto trpi na strevni parazity.

4tydny uz nejsou tak malicky, ale mozna teprve ted ten nekontakt s matkou se projevil v jejich celkove sile.
Rika se, ze prvni tri dny jsou kriticke a tyden ukaze, zda preziji zmenu, kdyz je cokoliv male, slabe, mlade, jinak..

Zkusila bych ten salat, zeli ani nic vzdouvaveho urco ne, ovoce taky dela prujem a brambory morcata nesmi. mrkev ma hodne vitaminu a je sladka.

Treba preziji. a tusis cim je ona krmila? nac byla mladata zvykla?

Ona jim dává zbytky.Jak jsem psala, nějak to neřeší. Má těch morčat snad 20 různého stáří. Už chápu, proč je ve zveráku nechtěli, opravdu je to asi 50:50 bez matky. Myslela jsem, že jim pomůžu. Místo toho zbylo už jenom jedno :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
15.12.16 19:46
@SlecnaSally píše:
Ona jim dává zbytky.Jak jsem psala, nějak to neřeší. Má těch morčat snad 20 různého stáří. Už chápu, proč je ve zveráku nechtěli, opravdu je to asi 50:50 bez matky. Myslela jsem, že jim pomůžu. Místo toho zbylo už jenom jedno :(

Nema je nahodou v zime? nerikam dat ven, ale i termoregulace, treba prehrati :nevim:…tohle nevypada nejlip, leda sjet jestr pro jejich matku :nevim:,ale :(
Taky jsem z toho byla smutna, ze do nich „nevidim“,ci oni nemluvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
15.12.16 19:49
@SlecnaSally píše:
Ona jim dává zbytky.Jak jsem psala, nějak to neřeší. Má těch morčat snad 20 různého stáří. Už chápu, proč je ve zveráku nechtěli, opravdu je to asi 50:50 bez matky. Myslela jsem, že jim pomůžu. Místo toho zbylo už jenom jedno :(

Nasad tomu poslednimu dietu, pokud mas ovesne vlocky, mrkev a kousek salatu, seno bych nechala, je mozne, ze i to specialni zradlo treba :nevim:.Hodne stesti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
15.12.16 20:05

Mně ještě napadlo, jestli nemrzly při převozu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
15.12.16 21:09

Ovesny vlocky se davaji na nabrani hmotnosti, jinak hromadu sena k dispozici, jestli chces pro ne granule, tak Brit ma kvalitni. Mentalitu lidi, jako je tva tchyne, ani nikdy nepochopim, neber si to osobne. Navic, jestli prodavacka stari odhadla, mohla se seknout klidne o tyden..od matky se mladata odebiraji ve 4-5 tydnech, takze spojeni prilis mladeho mladete, spatneho krmiva a hromady stresu dopadlo tak, jak dopadlo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
15.12.16 21:26

Sena tam měli chudáčky ještě hodně. Mohla jim být zima? Měla jsem je v 15 stupních. Já je měla prodat a najednou se mi ocitli doma. Myslela jsem, že se zahřejí navzájem a tchýně je má uplně venku, tak mě to nenapadlo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
15.12.16 21:27

@zuzouš Já ji taky nechápu. Je jí to jedno, jestli umřou nebo ne.At je to morče, nebo králík. Ohání se tím, že její dceruška z toho prodeje má peníze. Jenomže když se množí mezi sebou, nebo je pošlapají a nebo mi je dá přiliž malá, tak teda fakt nevím jestli už je tak bl. á

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný