Jak zlepšit mluvení v angličtině

110
13.2.16 16:57

Mluvení v angličtině

Ahoj, jako studentka se samozřejmě učím anglicky. Mam problém. Angličtině rozumím da se říct skvěle (pustím si seriál a film v angličtině bez titulku a není problém), ale moc neumím mluvit. Třeba se me na něco na dovolené zeptají, skvěle rozumím, ale abych odpověděla tak to chvilku trvá a většinou odpovím úplně jednoduše (až jako začátečník). Přitom kdybych to měla napsané na papíru a odpovídala tak se rozepisu. Měla jste taky některá s tím problém? Popřípadě co vám pomohlo se zlepšit? Díky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
510
13.2.16 17:03

No myslím, že nic jiného než trénovat mluvení, ti nepomůže :think: Nemáte na škole rodilého mluvčího?
Mně hodiny konverzace na gymplu pomohly hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
13.2.16 17:06

A sice pises, ze napsat bys to umela lip. ale na trenink rychlych reakce je fajn i chat. bavit se s nekym anglicky prvni treba formou chatu, pak zkusit skype.
pokud dobre rozumis filmum a serialum (coz neni vzdycky jednoduche), tak to v hlave mas, jen to chce dostat ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
13.2.16 17:15

Tak si zkus povídat klidně s televizí nebo rádiem.

• Citovat
  • Upravit
1362
13.2.16 17:22

Většinou se radí si buď ráno mluvit pro sebe, co tě čeká ten den, na co se těšíš nebo netěšíš, nebo naopak večer, co jsi zažila co se ti líbilo a tak..nebo přes Skype s kamarádkou/kamarádem. Případně jsem i tu už viděla diskuzi celou v angličtině za účelem procvičení si angličtiny. Nebude to sice úplně „live“, ale taky to není špatný. Btw, já bych taky potřebovala promrskat, ať na mateřské nezblbnu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
13.2.16 17:27

Díky všem za tipy :D s tím premyslenim to je fakt super :D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
13.2.16 18:12

Pobyt v cizině…tam jsem se rozkecala já páč mi nic jinýho nezbylo…předtím jsem ze sebe nedokázala vykoktat větu pomalu, ale rozuměla jsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
9.5.19 20:46

Anebo rodilyho mluvčího chlapa :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
5.6.19 06:06

@Marťa249 Prestat " vymislet" vetu v cestine a honem se ji snazit vypustit prelozenou…naucit se rovnou " vymyslet" odpoved hned v hlave anglicky…nestane se ze vymyslis odpoved kterou nezvladnes plynule prelozit, nebudes ze zadrhavat uprostred vety pri rychlym premysleninad prekladem do angliny…nebat se mluvit s malyma gramatickyma chybama…( pouzivani clenu the, a,…pouziti how much/ how many apodobne)..opet budes mluvit plynuleji, krasne z hlavy a bez zadrhavani se na vzpominani jak byly poucky…a kdokoliv od zacatecnika po rodilyho mluvciho ti porozumi i kdyz tyhle pro komunikaci zbytecny banality nepouzijes uplne spravne…anglicani kolikrst samy nevedi co kam patri…a nejjednodussi zpusob je „OPAKOVAT OTAZKU“
WHAT IS YOUR FAVOURITE FREETIME ACTIVITY?„…odpoved "MY FAVOURITE FREETIME ACTIVITY IS.xxx..“…vypadas chytre, odpovidas celou vetou, a nemusis vubec nic vymyslet jen jednoduse udelas z otazky kterou si dostala oznamovaci vetu…;-)

PS: FUNGUJE TO..ODMATUROVALA SEM SE 100% USPESNOSTI VE VSECH CASTECH MATURITNI ZKOUŠKY…

kdyby ste chtela kamaradku na trenink konverzace napiste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
5.6.19 06:15

Jeste jedna rada

Zkus se seznamit s rodilym mluvcim nebo cizincem co mluvi plynule anglicky a zije v cesku…povidej si s nim…skype, tel, chat…ty se zbavis strachu, priucis se anglinu, a kdyz nebudes vedet anglicky domluvite se cesky( vice ci mene ) a nebudes se pred nim stydet pac on cesky mluvi treba stejne nebo i hur nez ty anglicky…prospeje vam to oboum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
5.6.19 07:52

@PepeaMisa A z českého jazyka jste také odmaturovala? Vaše sebevědomí mě fascinuje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
13.7.19 15:02

Ano, chce to hlavně praxe a nebát se. Anglický je mateřština v tolik země, ale kazdý má svuj vlastni přízvuk. Fascinuje mě že dostanou komplimenty za Češtinu I kdyz gramatika mě vubec nefrči, ale často Češi se boji mluvit Anglický nebo Německy. Tam žijou tolik cizinců, že se ani neočekává dokonalá výslovnost, tak jen do toho bez strachu :mrgreen:

Dokonce bych se Vám nabídl jako zkušební králík pro chat nebo skype v Angličtinou nebo Němčinou, ale v příštích týdnech nemám srovna tolik času. Pokud má někdo zájem, budu rad, kdyz mi napiše zprávu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze