MMR v 18ti měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
185
4.3.24 13:12

MMR v 18ti měsících

Dobrý den, momentálně se přikláním k tomu, že dítě nechám naočkovat v řádném termínu tedy do 18 měsíců věku dítěte. Asi by mi pomohlo, kdyby sem napsali ostatní zkušenosti… Nejlépe kladné, že to očkování v tomto věku nebo i nižším je v pohodě. Bojím se jak očkování, tak samotné nákazy a teď babo raď. Na jakou stranu se moje misky vah převáží, netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
4.3.24 13:14

Očkovala jsem obě děti v řádném termínu (před 12 lety byl ten první snad dokonce ještě dřív, někdy kolem roku) a nikdy žádný problém. Podmínku pro naočkování mám pouze stoprocentní zdraví dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
4.3.24 13:23
@unuděná píše:
Očkovala jsem obě děti v řádném termínu (před 12 lety byl ten první snad dokonce ještě dřív, někdy kolem roku) a nikdy žádný problém. Podmínku pro naočkování mám pouze stoprocentní zdraví dítěte.

To je moc dobře. Ano, zdravé dítě být musí to určitě se chci pokusit ohlídat. Jen aby něco nechytlo v čekárně, tak si říkám, zda není lepší pro očkování jiný měsíc nežli březen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.3.24 13:25

@aussi Myslím, že jaro je naopak nejlepší doba - už polevily sezónní nemoci a zároveň ještě nejsou hice, které by v případě horečky po očkování byly dost nepříjemné. Navíc většina lékařů si nezve ve stejnou dobu nemocné děti a zdravé, které jdou na očkování, ne? :nevim: Toho bych se nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11796
4.3.24 13:37

Starší sem ockovala v řádném termínu…bez problému, bez reakce…mladší má teď kvůli nemoci už podruhé odloženo… :roll: další pokud je za týden tak snad…🤭 Setkáváme se v příbuzenstvu s dětmi které chodí do školky/školy takže očkování neodkládam když není vážný důvod…jediné co tak nedávám dvě očkování zároveň..jako to často lékaři prosazují že se dá např. Hexa plus pneumokoky…

A k té nákaze v čekárně…u vás nemá doktorka oddělené čekárny? Nebo vyhrazené hodiny pro prevenci a nemocné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
4.3.24 13:46
@Vladusxx píše:
Starší sem ockovala v řádném termínu…bez problému, bez reakce…mladší má teď kvůli nemoci už podruhé odloženo… :roll: další pokud je za týden tak snad…🤭 Setkáváme se v příbuzenstvu s dětmi které chodí do školky/školy takže očkování neodkládam když není vážný důvod…jediné co tak nedávám dvě očkování zároveň..jako to často lékaři prosazují že se dá např. Hexa plus pneumokoky…A k té nákaze v čekárně…u vás nemá doktorka oddělené čekárny? Nebo vyhrazené hodiny pro prevenci a nemocné?

Ne nemá oddělené čekárny, má vyhrazené hodiny pro prevenci, ale nemám dojem, že by to kdovíjak platilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.24 13:58
@aussi píše:
Ne nemá oddělené čekárny, má vyhrazené hodiny pro prevenci, ale nemám dojem, že by to kdovíjak platilo.

U nás sice má ale lidi to nedodrzujou, teď naposledy naka s prominutím k… vlezla do čekárny pro prevenci kde byli děti k očkování + novorozenci na prohlídky a když se sestra ptala vy jste kdo, tak ze prej se s paní doktorkou domlouvala na naky vytery…no já na očkování čekám vzdycky na chodbě. Nešlo by to taky tak? Jinak půjdeme v dubnu, bude mít 15 měsíců, a podmínku mám taky aby nebyla ani žádná rýma, tak možná to hned na první pokus neklapne. Předchozí očkování jsme odkladali a rozkládací kvůli vývoji. V zásadě to dělám tak, že když je perfektně zdravý, tak jdeme naockovat to co potřebujeme jako další v pořadí. Chodíme chodbě mezi děti, tak to zbytečně protáhnout zas nechci. Očkování nesnáším, je po nich vzdycky rozhozeny a má reakce, ale nákazy se rozhodne bojím víc.

• Citovat
  • Upravit
14690
4.3.24 14:05

Prvni tri dcery v radnem terminu. Prvni mela po osmi dnech jeden vecer teplotu 38, dalsi rano jsme sli na celodenni vylet a uplne v pohode. Dalsi nemely vubec zadnou reakci. Ctvrtou v 21 mesicich - mela posunuta vsechna ockovani kvuli virozam od starsich, kvuli klisteti, seste nemoci atd. A take uplne bez reakce. Jako idelani na toto ockovani vidim duben - zimni nemoci na ustupu, neni moc horko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
4.3.24 14:05
@Vladusxx píše:
Starší sem ockovala v řádném termínu…bez problému, bez reakce…mladší má teď kvůli nemoci už podruhé odloženo… :roll: další pokud je za týden tak snad…🤭 Setkáváme se v příbuzenstvu s dětmi které chodí do školky/školy takže očkování neodkládam když není vážný důvod…jediné co tak nedávám dvě očkování zároveň..jako to často lékaři prosazují že se dá např. Hexa plus pneumokoky…A k té nákaze v čekárně…u vás nemá doktorka oddělené čekárny? Nebo vyhrazené hodiny pro prevenci a nemocné?
@Anonymní píše:
U nás sice má ale lidi to nedodrzujou, teď naposledy naka s prominutím k… vlezla do čekárny pro prevenci kde byli děti k očkování + novorozenci na prohlídky a když se sestra ptala vy jste kdo, tak ze prej se s paní doktorkou domlouvala na naky vytery…no já na očkování čekám vzdycky na chodbě. Nešlo by to taky tak? Jinak půjdeme v dubnu, bude mít 15 měsíců, a podmínku mám taky aby nebyla ani žádná rýma, tak možná to hned na první pokus neklapne. Předchozí očkování jsme odkladali a rozkládací kvůli vývoji. V zásadě to dělám tak, že když je perfektně zdravý, tak jdeme naockovat to co potřebujeme jako další v pořadí. Chodíme chodbě mezi děti, tak to zbytečně protáhnout zas nechci. Očkování nesnáším, je po nich vzdycky rozhozeny a má reakce, ale nákazy se rozhodne bojím víc.

Ja se právě nemůžu rozhodnout čeho se bojím víc, abych se rozhodla…jestli nežádoucích účinků nebo nákazy. Asi takhle… kdyby neměly nezadoucí účinky nejake trvalé následky asi bych do toho šla a raději ockovala s tím, že se vedlejší účinky musí „vydržet“, ale zase ma člověk jistotu, že je dítě chráněno. Ockuje se jednou vakcínou a další například v šesti letech? Nebo jak to vlastně prosím je…cosi jsem četla, ale nevím jak je to v praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
4.3.24 14:08
@Janča6 píše:
Prvni tri dcery v radnem terminu. Prvni mela po osmi dnech jeden vecer teplotu 38, dalsi rano jsme sli na celodenni vylet a uplne v pohode. Dalsi nemely vubec zadnou reakci. Ctvrtou v 21 mesicich - mela posunuta vsechna ockovani kvuli virozam od starsich, kvuli klisteti, seste nemoci atd. A take uplne bez reakce. Jako idelani na toto ockovani vidim duben - zimni nemoci na ustupu, neni moc horko.

Tak to je skvělé. A 4 holčičky k tomu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
4.3.24 14:14
@Anonymní píše:
U nás sice má ale lidi to nedodrzujou, teď naposledy naka s prominutím k… vlezla do čekárny pro prevenci kde byli děti k očkování + novorozenci na prohlídky a když se sestra ptala vy jste kdo, tak ze prej se s paní doktorkou domlouvala na naky vytery…no já na očkování čekám vzdycky na chodbě. Nešlo by to taky tak? Jinak půjdeme v dubnu, bude mít 15 měsíců, a podmínku mám taky aby nebyla ani žádná rýma, tak možná to hned na první pokus neklapne. Předchozí očkování jsme odkladali a rozkládací kvůli vývoji. V zásadě to dělám tak, že když je perfektně zdravý, tak jdeme naockovat to co potřebujeme jako další v pořadí. Chodíme chodbě mezi děti, tak to zbytečně protáhnout zas nechci. Očkování nesnáším, je po nich vzdycky rozhozeny a má reakce, ale nákazy se rozhodne bojím víc.

Tak držím palce, ať duben vyjde a je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
4.3.24 14:36

Osobně se snažím všechna očkování natlačit do druhé poloviny léta a počátek podzimu. Je to pochopitelně zkušenost s vlastními čtyřmi dětmi, ale obvykle to přesně tehdy prošlo v klidu. A ještě do nich alespoň dva tři týdny předem cpu vitamíny.

• Citovat
  • Upravit
2372
4.3.24 16:05

Nevím, nakolik je to vědecky podložené, ale já jsem se řídila tím, že dítě by v době očkování MMR mělo umět chodit a aspoň nějak mluvit. Pokud tyhle podmínky splňuje a nemá jiné zdravotní komplikace, nechala bych bez problému naočkovat v řádném termínu.

Jinak teda u nás bylo očkování později, ale bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
4.3.24 17:08
@aussi píše:
Tak to je skvělé. A 4 holčičky k tomu :srdce:

Zrovna dnes - skolacky doma, skolkacky jeste ve skolce. Rikam: “Holky, pojedu pro holky.” :D Zneloto docela vtipne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12006
4.3.24 18:21

Syn dostal prvni davku MMR, kdyz mu bylo 14 mesicu. Bez reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek