Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím. Máme slepice.. a jednu slepici ostatní začaly šikanovat a celou ji úplně dozobaly. Tak sme ji dali do kotelny, kde měla svoji bedýnku a tam se uzdravovala. To se stalo v září a slepice tam byla do teď. Samozřejmě přes den byla venku, ale ne mezi ostatními. Když sme se snazili ji dát mezi ně, tak se tak hrozně bála, že vždy utikala do kouta nebo hleděla na mě ať ji z tama rychle vezmu. Přestala být úplně plachá, vždyť za mnou rychle utikala. Já si vždy k ní sedla a hladila. Dnes se vrátím domů a slepice nikde, jen otočená bedna. Mamka mi říkala, že ve středu ju dají jednomu pánovi, že v kotelně být nemůže. Já to chápu, koloběh života, ale nemůžu na ni přestat myslet, úplně jsem ji obrečela. Myslím na ní, kde asi je a jestli se neboji. Jestli vůbec žije… pro někoho asi úsměvné, ale já si tohle strašně beru.. až mě to jednou utrápí.
Podle mě si to nebereš moc. Vytvořila sis k ní cit. Já bych to taky obrečela. Pro slepici bych si došla. Zvířata vůbec nejsou tak hloupá, jak se prezentuje. Možná si to lidi namlouvají jen proto, aby jim nebylo blbé zvířata sežrat.
Nemohla by mít ta slepička vlastní výběh?
Pro slepici bych si normalne dosla a udelala ji mensi vybeh bokem - klidne i koupila prenosny vybeh/kurnik. Lidi maji jako mazlicky ruzne ptaky, tak proc ne slepici. Melo te to napadnout uz driv a vubec nedopustit, aby ji nekam davali.
Maminka se s tím nemaže. To nevěděla, že to je „tvoje" slepice? Nebereš si to moc, je to zvíře jako každé jiné, ke kterému sis vytvořila pouto. Taky bych si pro ni došla, jak tady někdo píše.
Jee taky jsem měla jsem ochočenou slepici, zobala z ruky, nechala se pohladit. Pak se nějak dostala k sousedům pod plotem a pes ji zabil. No taky jsem to obrečela. ![]()
A vážně jí někomu dali nebo ti to tak jen řekla máma? Jestli se nezačlenila u vás, tak pochybuju, že by ji přijmuli jiný slepice. Ony jsou dost mrchy a poznají slabý kus.
Já ti rozumím, mám to podobně. Kdysi jsem jako dítě odchovala kuře v mikině. Vylíhlo se snad až na druhý den po sourozencích a bylo takové nedomrlé že babička s ním chtěla po pár dnech bouchnout o kámen. Ještě bylo brzké jaro, docela zima, kuře vždycky u misky akorát podřimovalo, kývalo se a nebylo schopné se najíst se sourozenci, kteří ho vždy vytlačili. Tak jsem ho nosila v mikině, zahřívala, přilepšovala jsem mu jídlo bokem, i jsem mu různě vařila a zdrchalo se.
Vyrostla z něho Slepička sice o hlavu menší než ostatní, snášela I menší vajíčka, ale byla šikovná. Taky by mě mrzelo, kdyby se s ní tehdy něco stalo
@Karol100 píše: Více
No tak ale jako měla ti to říct dopředu, ne že ti jí sebere. To že to je slepice neznamená že jí nemůžeš mít ráda. Taky mám slepice jako mazlíčky a kdyby mi je někdo vzal, tak budu teda fakt zlá.
Ja bych teda taky silela, kdyby mi nekdo slepici odnesl… vyletla bych cert z krabicky ![]()
Ano, koloběh života, byla slabý kus, proto ji ostatní slepice chtěly uklovat, příroda prostě…
Ale vy si to vůbec neberete moc. Vytvořila jste si k ní pouto a upřímně byste mi připadala nelidská, kdybyste si ho nevytvořila poté, co jste o ni pečovala a trávila s ní čas. Mámu asi nenapadlo, že by v tom mohl být problém, protože ona si k těm slepicím nevytváří vztah. Asi si je pořídila s tím, že jsou na vejce a jednou na maso, že? Když se tak nastavíte od začátku, nevytvoříte vztah a nemáte problém to zvíře pak poslat dál. Jenže když ten vztah vznikne, už se nedá na to zvíře koukat jako na jídlo. Chcete si ho nechat a až přijde jeho čas, tak si ho chcete pohřbít. Je to v pořádku. Nic s vámi špatně není. Já bych to měla stejně… Zkusila bych s mámou promluvit, aby mi řekla, komu slepici dala a slíbila mi, že když ji dostanu zpátky, tak mi dovolí mít ji v samostatném výběhu. Výběh bych jí postavila sama, celkově bych se o ni starala sama. Máma by neměla žádnou práci navíc. Bez takové dohody by vám ji nejspíš zase poslala dál, i kdybyste ji přinesla zpět. Když nebude ochotná vám vyhovět, tak se nedá svítit. A samozřejmě taky záleží, jestli už ji pán neodeslal na pravdu boží…
@LiduNe píše: Více
já myslím, že „dala jsem slepici pánovi“ je eufemismus