Mohlo mi prasknout šití?

31
7.12.13 21:18

Mohlo mi prasknout šití?

Maminy, prasklo nebo povolilo některé šití po porodu? Poznala bych to? Mám 7dnů po porodu, dva dny zpátky jsem ještě chodila jak kačer, nemohla se ani pořádně zvednout a dnes se mi dost ulevilo, že jsem se pustila do vánočního úklidu. Jsem šitá zevnitř i zvenčí. Ted večer jsem začala o drobeček víc krvácet, ale fakt jen o trošku a i to šití zase víc cítím. Nevím, jestli jsem to jen namohla a rozhejbala nebo jestli mi tam něco nepovolilo/neruplo. Mám z toho docela nerva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.12.13 21:22

No mě šití prasklo a poznala jsme to dírkou mezi stehy. Ani jsem necítila kdy. Třeba ti jen vypadnul steh a proto se ti ulevilo.

• Citovat
  • Upravit
7626
7.12.13 21:22

No a jak moc to krvaci? koukni se treba zrcatkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.13 21:29

Mě taky ruplo - z mé blbosti. Po porodu jsme se cítila dobře a tak jsem si asi 2. den sedla do tureckého sedu. V tu chvíli jsem cítila jen malinkaté štípnutí, pak nic. Ale když jsem šla na malou, tak mě to začalo pálit. Pak doma jsem zkoumala a měla jsem tam ne dírku, ale bylo vidět oddálení těch 2 stran od sebe. Byl to krajový steh :nevim:

• Citovat
  • Upravit
18259
7.12.13 21:29

Ja bych rekla, ze ti vypadl steh a proto se ti ulevilo ;)po 7dmi dnech uz jsem taky nemela vsechny stehy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.13 21:33
@Anonymní píše:
Mě taky ruplo - z mé blbosti. Po porodu jsme se cítila dobře a tak jsem si asi 2. den sedla do tureckého sedu. V tu chvíli jsem cítila jen malinkaté štípnutí, pak nic. Ale když jsem šla na malou, tak mě to začalo pálit. Pak doma jsem zkoumala a měla jsem tam ne dírku, ale bylo vidět oddálení těch 2 stran od sebe. Byl to krajový steh :nevim:

Můžu se zeptat, co ti s tím udělali? Nechali to tak, nebo opět šili? Stalo se mi to taky - krom dírky jsme měla i rozjetý začátek šití. anonym 1

• Citovat
  • Upravit
31
7.12.13 21:35

No a byla některá z vás kvůli tomu u doktora? Nebo se nic neděje? bojím se nějakého přešívání…Krvácí mi to trochu, když se podívám zrcátkem po osušení, tak se mi začne pomalu mezi stehy objevovat krev. Ale žádná hruza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
7.12.13 21:36

@Simonaaa no hele po tydnu uz ti muzou stehy normalne vypadavat. Me u prvního stahy vypadaly mezi 7. az 10. dnem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
7.12.13 21:59

Mě se jakoby rozjela jizva… vypadalo to hrozně…
Ale po druhém porodu jsem taky víc krvácela, když jsem víc hýbala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
7.12.13 22:42

Mě prasklo šití dvakrát. Poprvé druhý den po porodu se rozpadlo. Necítila jsem to. šla jsem na přeštití. A pak za týden jsem cítila štípnutí při podřepnutí. Nahmatala jsem mezeru v šití. S tím už nic nedělali- prý se ta dírka vyplní ze spodu. A bylo to tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
7.12.13 22:44

Mě se to stalo u prvního porodu, pustili mě domů, chtěla jsme se podívat, jak to mám zašitý a vidím, těch děr je tam nějak víc. Nejdřív mi doporučili koupele v odvaru řepíku a v hypermanganu a když to nepomáhalo, tak mě to znovu zašili, ale takovým tím pevným stehem, ne tím, co vypadne, takže jsem musela pak za týden na vyndání stehu. Vyndali mi ho pár dní před štědrým dnem. Šili mi to jen v lokálním umrtvení. Určitě zajdi k dr, at to radši zkontroluje!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
7.12.13 22:58

Mne siti prasklo 6.den po porodu. Poznala jsem to podle krve, ktera tekla a tekla. Doktor doporucil nepresivat, ze to nedela moc dobrotu a slo jen o jeden steh. Doporucil po kazde navsteve WC potrit peroxidem a za me super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
7.12.13 23:02

Jo mě Dr doporučila Celík zlatobýl- koupele/oplachování :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.13 23:10

Mě prasklo šití taky asi týden po porodu. Ani přesně nevím při jaké činnosti, ale poznala jsem to tak, že mě to občas zaštípalo a taky na záchodě jsem měla na toaleťáku krev světlejší barvy než očistky, což mi přišlo divný. Zašla jsem na gyndu a DR mi vyndala všechny stehy protože mi to tam dráždilo okolní tkáň a tím víc pálilo. Bohužel to nemohli sešít znovu, protože už jsem to měla jednou přešívané (po porodu jsem musela na revizi a při ní šití prasklo poprvé). Takže mi dala peruánskou mast, tou jsem si to mazala, a každé tři hodiny vyplachovala na střídačku Rosalginem a odvarem z dubové kůry. A zahojilo se to úplně v pohodě. I teď po roce na gyndě DR říkal, že by vůbec nepoznal, že jsem s jizvou měla takové problémy.
Jo a kdyby se to nezahojilo, tak bych musela na přešití s celkovou anestezií a museli by mi vzít kus kůže, kterou už šili. Takže jsem ráda, že to takhle dopadlo.

Takže být tebou tak si radši zajdu na gyndu, když si nejsi jistá ;)

• Citovat
  • Upravit
1715
7.12.13 23:23

Není to sice odpověď na dotaz, ale můj obdiv patří každé, která se podívala zrcátkem, já jsem na tohle byla srab a byla jsem se schopná podívat až tak měsíc po šití a to ještě jen jedním okem :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí