Mohu se přihlásit na ÚP?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Přihlásit se na UP jako uchazeč o zaměstnání se můžeš kdykoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ja nevim, ale mas praci, opravdu chceš jit v dnesni spatne dobe na pracak jen kvuli tomu, ze se necitis komfortne? Nechceš treba alespon par vyplat a na pracak muzes kdykoliv? Ja su asi hodne stara skola, nebo nevim, ale doba je tak stupidni, ze bych byla rada, ze si me nekdo chce jeste nechat v praci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na ÚP se můžeš přihlásit kdykoliv. Ale mám pocit že podporu budeš mít stejnou.. přece jenom jsi tam neoddělala rok. Ale nejsem si tím jistá.. Zkus radši vydržet v práci ještě nějakou dobu a během toho si hledat jiné místo.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A teď pracuješ nebo jsi doma na nějakém volnu, placeném, neplaceném, náhradním?
Jak si to fungování představují? Budeš chodit do práce vždy za někoho nemocného?
Mě by taková pozice nebavila už proto, že bych nemohla vytvářet žádné svoje hodnoty, dlouhodobé plány. Pokud každý v práci dělá něco jiného, jako zástupu se Ti v tom bude hůře orientovat.
Tady se znovu potvrzuje úsloví, že s rodinou zadobře a z daleka.
Intenzivně bych si hledala novou normální práci, ať můžu odejít ještě ve zkušební době, pokud možno nebna pracák. Případně bych se šla ptát i znovu do toho prvního podniku. Kdybych tam stihla navázat nějaké vztahy, řekla bych, co se stalo, že jsem se nechala uliknat příbuznými a sypala bych si popel na hlavu.
Nezlob se na mě, vyčkávací přístup Tvých příbuzných mě utvrzuje v tom, že hledají „blbečka pro všechno“, někoho záložního, kdo jim bude krýt výpadky a průšvihy.
Sama musíš zhodnotit, jestli je tato pozice pro Tebe přijatelná a výhodná po více stránkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpovědi a rady. Nedostala jsem od příbuzných otevřenou odpověď typu bude to tak a tak, chceme, aby jsi odešla protože. Jen takové neurčité odpovědi… Vím, jen, co mi, kdo tajně prozradí.
Paní, co se chce vrátit, z jiného pracovního poměru, má už zkušební dobu za sebou a pravděpodobně bude muset projít dvěma měsíci výpovědní lhůty. Takže zůstávám stále na své pozici.
Ta práce mě moc baví a mám jí ráda, o proti té ve statním podniku, která byla dost fyzicky náročná.
Asi ještě zatnu zuby.
Děkuji.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, potřebovala bych poradit. Jestli v této situaci mohu nastoupit na ÚP a zda, či jestli a popřípadě, kterou částku by mi proplácel.
Situace:
V srpnu jsem po rodičovské dovolené nastoupila na ÚP. V říjnu se mi podařilo konečně najít práci v jednom nejmenovaném státním podniku. Byla jsem tedy evidovaná měsíc a 20dní.
Po té jsem využila nabídku a šla pracovat do soukromého podniku k příbuzným, zde jsem dostala smlouvu na neurčito. ALE nevěděla jsem, že mě berou spíše jako náhradnici a po té, co se ozvala bývalá zaměstnankyně, že se chce vrátit, byla jsem požádána ať si najdu novou práci. Chybí mi cca 14 dní do skončení zkušebního období.
„Vyhodit“ mě nechtějí, chtějí počkat… Ale já už se tam necítím komfortně. A nová práce na obzoru žádná není. Nedokážu si takto pokračovat další měsíc, či 3.
Mohu jít v této situaci na úp, když nemám odpracováno 12měsíců?
Nebo se naváže na ten 1,5 měsíce, co jsem na ÚP byla?
A pokud ano, bude se mi přepočítávat podpora v nezaměstnanosti z poslední mzdy, nebo zůstane ta původní po rodičovské?
Děkuji za odpovědi.