Moje narozeniny

1
3.5.24 11:15

Moje narozeniny

Ahooj, už od mých 12 let moji rodiče neslaví mé narozeniny. Není to tak že by mě to bůh ví jak trápilo.. ale každý rok jsem na své narozeniny sama. Kamarádka mi napíše „užíj si svůj den!“ Jak… Já prostě nevím jak. Mám jen chuť neustále brečet, jako vždy si přeju tento den celý prospat ale hodiny jsou nějak delší než by měli být.
Něco si objednat k jídlu tu není možné, protože žiju na vesnici a je tu vše hrozně daleko a dovážka sem odmítá jezdit a ani se nedivím.
Jen nevím co bych měla dělat.
Je mi 20 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4383
3.5.24 11:21

Nemůžeš třeba obvolat kamarádky, známé jestli by nechtěly s tebou třeba někam na oběd, večeři a oslavit s tebou tvůj den. Pak bych někde zamluvila stůl. Vše je jen o domluvě. Také bydlím na vsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15263
3.5.24 11:26

@Zoe629 Domluv se s kamarády a oslav narozeniny někde mimo domov. Restaurace, diskotéka, čajovna, bowling..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4889
3.5.24 11:28

A co se letos už dopředu domluvit s tou kamarádkou, že byste něco podnikli společně? Třeba nějaký výlet, wellness, oběd v restauraci nebo cokoliv, co tě baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
3.5.24 11:38

Tak se seber a jeď do města ty! Seber kamardky, něco si kupte, dojdete do kina. Rodičům přines kus dortů a trochu si to rozhejbej! Jsi dospělá! Teď za sebe rozhoduje s ty! Ne rodiče! Uspořádej si to sama! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
3.5.24 11:39

Domluv se kamarády a jdi to oslavit.
My v tomhle věku buď někde na diskotéce nebo na chatě se udělala oslava ugrilovali jsme maso koupili soudek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.24 11:51

Loni jsem měla být na narozeniny také sama (nakonec teda ne), tak jsem se domluvila s kamarádkama, že budou ten den se mnou. Šly jsme na oběd, pak jsme přejely k vodě, vykoupaly se a jely k nám, kde jsme hrály deskovky. Takže super den.
Tak zkus kamarádku/y :palec:

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
3.5.24 11:59

A ty z té vesnice jako nevyjíždíš? Tak se domluv s kámoškama, někam je pozvi na něco malýho. Nebo něco příprav doma předem a prostě jen poseďte a pokecejte.

• Citovat
  • Upravit
74217
3.5.24 12:08

To je smutné, když si nevzpomenou. Jestli takhle funguje celá rodina? Divné. Neznám to. Nikdy bych takhle ke svým dětem nepřistupovala. My teda vždy do restaurace nejdeme. Někdy jo. Ale pokaždé určitě ne. Málokdy něco objednáme. Přestože jsme na vesnici i v okolních vesnicích je toho plno a dovoz zdarma. Možností máme dost i na vesnici. To už spíš sedneme do auta a jedeme do krajského města, kde si zajdeme na to jídlo, do cukrárny, do kina. Ale naše děti mají mamku :pankac:, která jim ledacos vyrobí, připraví na rodinnou oslavu. A s kamarády sami někde vyráží, že si to oslaví. Tak vyrazit někde s kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
3.5.24 12:12

Chápu, že ti je smutno. Tví rodiče si dneska neuvědomují, že jednou to budou oni, kteří budou čekat, zda se za nimi aspoň na chvíli zastavíš, zda si na ně vzpomeneš s dárkem na svátek nebo narozeniny, nebo jim aspoň zavoláš. Netrap se, za nějaký čas se osamostatníš, budeš žít svůj život, mít partnera a rodinu a tví rodiče budou sami. Oni se dneska cítí, že jsou silnější. Jsou dva a rozhodují. Jenomže ono to tak pořád nebude. Jsou sami proti sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.5.24 12:18

Uspořádej si narozeninovou oslavu, jsi dospělá, nemusíš přece čekat, že ti popřejí rodiče. I když teda nechápu, co to je za exoty, že vlastnímu dítěti ani nepopřejí k narozeninám :roll: Normálně pozvi kámošky na oslavu, kupte si šáňo a dort a hotovo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16999
3.5.24 12:21

@Zoe629 - dnes je krasne, udelej si treba jednohubky, vem deku a udelej si piknik, dej si vanu, masku, lalij si vodu do sklenicky na vino..cokoliv..muzes delat cokoliv..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
3.5.24 15:55

Tak jed do mesta, pozvi se na dobrou veceri ci na pizzu, dej si k tomu vinko a pak taxikem domu anebo si zamluv hotel-dej si tam vanu s penou nebo nekonecnou sprchu, kup si na pokoj nejake dobrutky no a uzij si to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21885
3.5.24 16:51

Vždyť je ti dvacet, jsi plnoleta, proč čekáš, co udělají rodiče. Zařiď si sama, co tě potěší, wellnes s kámoškou, zajeďte si někam na vikend, domluv si s někým odvoz a zajeďte do kina, kavárny, koncert, večeři nebo udělej grilovačku u vás na zahradě, pozvi kámoše, bývalé spolužáky, přespat můžete venku, je teplo nebo se s kamarády vydej třeba do hor a na vrcholu hory si přiťukněte.
Je to tvůj život, máš ho ve svých rukou a je vše jen a jen na tobě. Není ti deset, abys musela spoléhat na rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný