Molusky - riziko nákazy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
10.8.25 20:41

Molusky - riziko nákazy?

Ahoj,
kdo se už setkal s molusky, prosím o názor, vhled, radu, cokoliv…
Přes víkend jsme byly s mojí 3letou dcerou na „dovolené“ s rodinou s dalšími dvěma dětmi. Koupali se v bazénu, houpali, hráli na písku, skluzavce… klasika. Při odjezdu se ukázalo, že jejich syn má molusky. Nikdo mi to neřekl dopředu, zjistila sem to víceméně náhodou. Měl na stehně jeden pupínek, vypadal dost rozškrábaně. Víc jsem neviděla. Když jsem se naštvala proč to sakra neřekli, bylo mi řečeno, že už to má syn dlouho, nikdy nikoho nenakazil a že jim doktorka řekla, že už dávno není v infekční fázi.
Nicméně jsem četla, že dítě je infekční dokud má na těle jakýkoliv pupínek..a že to je dost nakažlivé, hlavně v bazénech a při sdílení hraček…
Můžete mi prosím někdo říct jak to s tou nakažlivostí opravdu je? Nebo jak jste to měli vy?
Jsem z toho teď dost hotová…
Díky všem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21469
10.8.25 21:17

Jé, prosím tě, z molusek bych se fakt nehroutila. Vždyť to mezi dětmi lítá furt. Holt pokud se objeví, tak to namažete a za pár dní bude klid. Také je dcera měla a doktorka tehdy nic neříkala, že nesmí do kolektivu. Ani to od ní nikdo jiný doma nechytil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.25 21:36

Taky se mi zdá tvoje reakce trochu hysterická. Dcera je měla a koupala se s mladším bratrem a nechytil to ani on, ani nikdo jiný. A že je měla docela dlouho, než mi došlo, co to je a začala jsem to řešit :oops:

• Citovat
  • Upravit
2324
10.8.25 21:53

Mne to syn chytil od dcery. Unho sme to hned poriesili a mal len zo dve. Zato dcera ich mala vela, tam sme sa toho zbavovali tazko. Chvilu trvalo kym sme vobec zistili co to je. Takze za mna sledovat, ak nahodou nejaku zbadate, prepichnut, vytlacit tu gulicku a vydezinfikovat, aby sa to dalej nesirilo. Panikarit nemas dovod, len si dieta odsleduj ak nahodou, aby si to vcas podchytila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.8.25 10:19

@rodinka4 … okay, díky. Snad to bude v poho… A dávali jste něco na imunitu? Prý to taky může pomoct.

A zbytek… díky za odpověď, ale co jsem četla různé debaty a tak, tak mi teda nepřijde že by se to namazalo a za týden byl klid, takže ano, budu trochu hysterická, navíc, když tomu šlo úplně předejít. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21469
11.8.25 12:09

@Maggie_V hele, jedno dítě je mělo. Podchytili jsme to ve stádiu tří pupínků, které jsem vyloupla, vydezinfikovala a byl klid. Co budeš vyvádět, až se dítě potká s neštovicemi nebo jinou fakt otravnou a infekční nemocí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
11.8.25 12:18
@Maggie_V píše: Více

Imunoglukan, ale jedine co pomoze je to fyzicky zlikvidovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
11.8.25 13:18

Čtyři děti. Jedno to chytlo. Koupou se doma spolu v bazénu. A nikdo jiný to nechytil. Ale zase na druhou stranu to trvalo mu to zlikvidovat asi 2 měsíce. Někomu pomůže namazání, ale nám ne. My museli na kožní a lžičkou vyloupnout. Bylo to na tři návštěvy. Většinou to chytnou děti se slabší imunitou. Někomu to zmizi i samo. Pokud to chytla, tak to pár týdnů může trvat než se projeví. Pokud by se ukázali zkuste první ten molusk, protože ta lžička je bolestivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.8.25 15:08

@nozu tak jsi měla štěstí, ne vždy to je ve stádiu 3pupinku, který se vyloupnou a je klid…
Tak neštovice jsou 1× za život, to je v cajku Řeším to, že - pokud to bude - to bude úplně zbytečná nákaza a zbytečně to odnese moje dítě, kvůli nezodpovědnosti, kdy by stačilo říct tři slova a vůbec bych to nemusela řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
11.8.25 15:12
@nozu píše: Více

nebo donese ze školky, školy vši, roupy a to obojí opakovaně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.8.25 15:13

@fleret díky, doufám, že to nebude potřeba ale díky 🙂
Já jsem četla, že klidně i 3 měsíce, tak to se ještě načekám než budu moct být v klidu 🙈… Uuu, já bojuju i u česání vlasů, takže nějaký vylupování je noční můra.. stejně jako propichování a cokoliv. Tak doufám, že to bude dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21469
11.8.25 17:45
@stinga píše: Více

Jojo, ve školce byla na nástěnce neustále nějaká cedule - neštovice, vši, roupy a nebo spálová angína. To, že si předávají různě číslované nemoci, nemá ani cenu komentovat. :mrgreen:

@Maggie_V s ohledem dopadu na zdraví dítěte mi teda přijdou neštovice mnohem horší než molusky. Jo a dcera měla neštovice dvakrát. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
11.8.25 19:07
@Maggie_V píše: Více

Vzdy sme cakali kym zaspala, potom v spanku prepichli ihlou. Kym sa prebrala stihli sme zo dve tri vzdy vybrat. Ale nasa ich mala aspon 20 kym sme na to prisli, co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí