Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Z porodnice mám půjčený monitor dechu Babysence II. Donedávna jsem měla připojenou jen jednu desku v kolíbce. Jelikož jsem hlava děravá, tak jsem často vytáhla holku z kolíbky, aniž bych přístroj vypnula. Ten po chviličce začal upozorňovat tlumeným klapáním (asi 6×) a když jsem přístroj včas nevypla, tak začal houkat. Nyní jsem vyměnila kolíbku za postýlku a s tím jsem napojila i druhou desku. Jenomže to klapání se ozve jen někdy a tudíž máme v noci občas poplach. Máte s tím zkušensoti? Je to vada přístroje?
Taky jsme měli tento problém, ale bylo to tím, že jsme tam měli dobíjecí baterie a pro tyhle přístroje jsou lepší obyčejné alkalické nedobíjecí. Pak to zas fungovalo normálně.
Tím myslíš, že přístroj „neklape“, když dítě vytáhneš na krmení a rovnou začne houkat? Nemůžeš být jen rozespalá a to klapání neslyšet? ![]()
Zkoušela jsi vyměnit baterie? Ono to sice má kontrolku na baterku, ale tak ta může být zrovna rozbitá.
Pokud bych si byla 100% jistá, že přístroj nereaguje vždy stejně a není to dané třeba mojí rozespalostí nebo tím, že baterie jsou slabé, domluvila bych se na výměně v místě půjčení, podle mě by mohlo stačit vyměnit jen krabičku.
JJ přesně tak, když vytáhnu dítě, tak přístroj neklape, ale rovnou houká. Když to houkalo poprvé, tak jsem si myslela že je to rozespalostí. Po druhé jsem si byla jistá, že jsem klapání neslyšela. Zkusím vyměnit baterky.
Děkuji za radu, snad to bude opravdu tím.
@citule mně se to stalo jednou, vyndala jsem baterky, dala nabitý a od té doby se mi to nestalo ![]()
Bezva, běžím pro baterky… další takovou noc by asi manžel už nepřežil ![]()
Díky
Já bych taky hádala, žes klapání přeslechla
jinak neporadím,
jinak jsem měla plané poplachy skrze špatné uložení desek na roštu - když jsem desky dala okraji na prkýnky, bylo to OK.
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, jestli jste některá slyšela nebo máte zkušenost s tím, že by podložka snímající dech miminka ztrácela na funkčnosti, pokud není úplně nová. Mám možnost koupit jí z druhé ruky za dobré peníze, ale kamarádka mě postrašila tím, že pokud ten přístroj není úplně nový a je již použitý může hlásit chyby a nebýt úplně přesný. Děkuji za odpovědi
Ahoj ano slyšela jsem to. Říkali mi to v nemocnici když jsem tam byla s malým. Neustále nám to houkalo. A malý normálně dýchal. Paní doktorka říkala, že něco pamatujou. A že každý miminko má jinou váhu co na tom leží, takže se opotřebují. Měli by se prý nechávat po každém použití nějak vylisovat. Ale že na to nemají peníze. Ale myslím si, že po jednom miminku by to asi nemělo tak vadit.
Také jsem to slyšela, ale na druhou stranu vím o fungujících podložkách z nemocniční půjčovny, které byly už bůhví pro kolik dětí, takže nevím, co je na tom pravdy.
Já ho mám půjčený z pardubický porodnici. A tam mi říkali, že se poplatek platí, aby to mohli nechat vylisovat. Aby nehlásil falešný poplachy.
O tom vylisování jsem to taky slyšela. Kolik stojí půjčovné v porodnici, kdybych si ten monitor chtěla půjčit? Stačí orientačně. V pátek jdu na glukózu, tak bych se zeptala přímo ve své porodnici. Čekáme první miminko a myslím si, že ta podložka je dobrý nápad. Na druhou stranu si stejně myslím, že moc spát stejně nebudu
a vyruší mě cokoliv se mi u maličkého nebude pozdávat. Tak nevím…
Já jsem platila 900,– a mám na to půl roku. Zatím ani jeden falešný poplach. Tak jsem ráda, přesto mám uši v noci nastražené. ![]()