Má monitor dechu význam?

24.2.14 15:17

Monitor dechu + spinkání miminek

Maminky, chci poradit, nebo spíš slyšet názor. :) Jste pro monitor dechu - má to význam a opravdu poslouží? a další věcí je spinkání miminka - v jaké poloze, jak často hlídáte spánek atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
24.2.14 15:20

Ano, něco, co může zachránit život dítěti má rozhodně význam…nejde o SIDS, to už je monitor k ničemu ale miminka mívají pauzy v dechu, můžou tvrdě spát a nenadechnout se, takže za mě rozhodně ano.
Co se týče poloh, všeobecně se nedoporučuje nechávat miminko spát bez dozoru na břiše. To jsem malou nechala tak spát, až se uměla sama otočit, jinak jsem to neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
24.2.14 15:23

Já jsem za monitor dechu byla vděčná, prostě se mi s ním nějak líp spalo, v noci jsem vždycky jen mrkla, že bliká zelený světýlko a měla klid :) navíc malá měla celkem lehký spaní, tak nějaký načumování nad postýlkou moc nešlo :)

Jinak do třech měsíců spala napevno zavinutá podle Karpa na levém nebo pravém boku, to jsme se snažili pravidelně střídat, v kočárku spala bez zavinutí na zádech :) od třech měsíců si spí jak chce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
24.2.14 15:44

@veronikaajakub ja monitor opevuju kazdnym dnem, a jeste se ho jen tak nehodlam vzdat (male je 8.mesicu). malou jsem vzdy ukladala na zada, az ted sama od sebe zacala spinkat na brisku nebo boku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
24.2.14 15:52

@veronikaajakub zvláštní otázka jestli to má význam? no jasně že má, to jako když půjdeš koupit autosedačku budeš si říkat má to význam? jasně že to člověk má pro zichr a je rád když to nikdy nevyužije. mě holku nanny zachránil. jinak polohy, říká se spaní na zádech ale moje holka spala jen na bokuu, jinak neuměla spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.14 16:03

Tak někdo řekne že monitor dechu je zbytečný, pro někoho je hodně důležitý..proto se ptám. Je mi jasný, že to má význam, ale je spostu věcí, co má význam a jsou pak vesměs k ničemu. Tažke jestli funguje dobře a jsou na něj dobré ohlasy, jdu do toho. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.2.14 16:27

@veronikaajakub mi monitor dechu neměli, ani jsem ho nechtěla. A ani by moc význam neměl, protože kluk poměrně brzy začal spát se mnou v posteli. Jo a spal buď na zádech nebo na boku.

• Citovat
  • Upravit
Babišovka
24.2.14 16:31

@veronikaajakub vynálezce monitoru dechu by si zasloužil Nobelovku a to nekecám… super věc, pro tvůj klid a pohodu k nezaplacení… doporučuji Babysence ten mi nikdy neudělal planý poplach, má 2 desky a dost velké… kamarádce Nanny zachránila miminko… dle mého názoru ti co ho údajně nechcou, na něj z velké většiny nemají peníze… ale věř mi že investice se vyplatí… budeš mít dlouho klidné spaní…
já nejsem v žádném případě zastáncem spaní miminka s rodiči v posteli :) ale záleží no…

• Citovat
  • Upravit
1309
24.2.14 16:33

My poridili angel care 401 monitor dechu s chuvickou a jsem klidnejsi. Mame dum do parta, takze spi v postylce nahore s monitorem a chuvu mam u sebe dole. Jinak ja malou davam od dvou tydnu spat i na brisko. Hlavu si sama otoci a je klidna a spi dlouho. Jinak spinka zavinuta na bocich. Mamka me i brachu taky nechavala spat na brisku a jinak jsme pry skoro ani neusli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22878
24.2.14 16:41

Já si ho taky budu kupovat, jsem pevné rozhodnuta :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
24.2.14 16:50

My mame taky AngelCare kombinovany s chuvickou a nemuzu si vynachvalit, nespusti se to ani kdyz mala spi na druhym konci postylky, je opravdu vychytany, jen se musi dat pozor, aby byl na tvrdem podkladu (kdyz se nam sesunul z desky, udelal nam jeden falesny poplach). Podle me je to gadget, ale ja bez toho proste nemuzu klidne spat, kdyz se mala rozhodne chrnet treba v kuse celou noc, jinak bych se budila :). Proste, muj spanek mi za tu investici stoji :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
24.2.14 16:56

@veronikaajakub za mě monitor také určitě ano. Myslím, že nejlepší poloha je na zádech. Malého jsem na ně dávala, i když usnul na boku. Říká se, že tato poloha by mohla pomoci předejít SIDS. I teď ho raději někdy šoupnu z bříška na záda. Pokud se dítě ale už samo přetáčí, není to prý nutné. A hlavně proveditelné, to by nad miminkem musel pořád někdo stát.

Chtěla bych poprosit, zda někdo nemáte zkušenost s vynecháváním dýchání. Dávala jsem dotaz sem, ale nikdo zatím nereagoval, tak třeba se chytnu tady:
https://www.emimino.cz/…jence-78692/?….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
24.2.14 16:57
@veronikaajakub píše:
Tak někdo řekne že monitor dechu je zbytečný, pro někoho je hodně důležitý..proto se ptám. Je mi jasný, že to má význam, ale je spostu věcí, co má význam a jsou pak vesměs k ničemu. Tažke jestli funguje dobře a jsou na něj dobré ohlasy, jdu do toho. :)
řeknu ti to tak, já byla první z rodiny kdo ho měl, předtím moje neteře narozené o pár let dřív to buď za nich nebylo nebo už bylo ale švagřiny to nepovažovali za důležité. mě se smáli že magořím ale když se mi fakt holka pak dusila tak všichni sklapli pusinku a od té doby mi každý monitor schvaloval. na druhé mimi mám nachystaný jak nanny tak ten monitor na plínku když bude v košíku. je plno blbin ve výbavičce které fakt jsou blbiny ale tohle je zrovna věc která opravdu může být pro 99% dětí zbytečná ale to 1% dětí které zachrání za to stojí ne? mě se holka nedusila na sids, vyražený dech přes poledne, nebýt monitoru tak jí nemám. a když se pomine tohle vše tak už jen to že máš klid ty že je v pohodě a nemusíš prcka pořád sledovat tak za to těch pár stovek stojí no ne? je to fakt jako autosedačka, nemusí se nic stát a nikdo nechce aby stalo ale stejně jí koupíš
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
24.2.14 17:23

@veronikaajakub já jsem také pro monitor dechu. Kdybych ho neměla, tak bych se asi bála usnout, takhle spím klidně. Mám od kolegyně půjčenou nanny. Už asi 3× alarmoval, jednou malá ležela v postýlce napříč, uplně mimo desku a 2× nevím proč alarmoval, malá byla v pohodě, ale klidně mohla mít apnoickou pauzu a díky monitoru se nadechla.
Jinak spaní se nyní doporučuje na zádech, moje máma říkala, že před 30 lety se doporučovalo na břiše. Naše malá by na břiše neusla, má pocit že když jí položím na bříško tak musí pořád zvedat hlavu :) Ale s monitorem bych nechala dítě spát i na bříšku, kdyby chtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
24.2.14 19:21

Nejsem zastánce monitoru, pokud je dítě zdravé a donošené. Dávala jsem děti spát jako mimina na záda nebo na bok, jinak ani nechtěly. Na břicho jen do kočárku, tam měly šanci usnout dřív, než by je to štvalo. V postýlce by ječely hned. Takže na břiše začly spát až když se tam samy otočily, někdy kolem půl roka. Spánek jsem nehlídala, akorát když už spaly dlouho, sem tam jsem mrkla, jestli už jsou vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí