Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, zvažuji k 1.narozeninám Montessori houpacku. Mate? A má to cenu kupovat nebo je to zbytečne vyhození peněz?
Já bych nekupovala. Pokud do toho chcete investovat tolik peněz a máte doma nebo na zahradě místo, proč ne
My to taky zvažovali k prvním narozeninám, ale bydlíme v malém bytě a říkala jsem si, že houpaček a skluzavek bude mít syn venku v lětě až až.
![]()
Nakonec jsme koupili hopsadlo od Zopy asi za 400,–
a udělali jsme dobře! Radost z toho měl obrovskou. Každý den hopsáme ![]()
Máme ji doma a u nás je v kurzu. Dcera ji využívá nejen jako houpačku, ale i jako lehátko (prohlíží si knizky), či při hraní (tunel, pult atd.). Nakonec jsme dokupovat k tomu i Piklera a skluzavku (s leteckými uchyty) a nelituji. Fakt si s tím vyhraje a když přijde někdo na návštěvu, většinou to zabaví i cizí děti. Snad jediná nevýhoda- houpačka je poměrně veliká. ![]()
Také jsem nad ní přemýšlela k prvním narozeninám. No naštěstí to přešlo. Syn má hopsajiciho oslíka, odrážedlo motorku a spousta hraček s kterými si vyhraje. Houpačky miluje venku.
My ji kupovali holkám k Vánocům předloni…no, upřímně…očekávala jsem, že je nadchne víc. Starší ji občas vytáhne jako prvek do její opičí dráhy, když si dělají s kámoškama, mladší se zřídkakdy zhoupne, někdy si do ní lehne-tak na celou minutu
Znovu už bych nepořizovala…
Moc děkuji. Nakonec jsem se rozhodla, ze houpacku kupovat nebudu. Ale začala jsem přemýšlet díky vám nad hopsadlem ![]()
Urcite nekupuj. Syn si na tom vylozene namlatil hubu. Uz kdyz ji dostal (ne, my ji opravdu nechteli, bohuzel to byl darek), rikala jsem si, ze jedno rozbiti huby a leti to oknem. Stacilo se na 2 vteriny otocit a bylo to. Ja ale „pro me“ nevhodne darky nebojkotuju. Dam jim sanci a pri 1.problemu davam pryc. A hlavne to tu prekazi a temer si s tim nehraje.
Je tu někdo, kdo má také nějakou zkušenost…jestli to děti bavilo? 🙂
Jo bavilo a bavi. Mame ji od 1. narozenin, alev te dobe tolik nenadchla. Bavit zacala pozdeji. Jsou to vlny - chvilku je v kurzu, pak zas ne.
Dceři tuto houpačku vyráběl manžel i se skluzavkou a baví ji doteď a začíná bavit i tu menší…starší to používá i jako obchůdek otočenou na bok
ale my máme v domě místa dost na celou tělocvičnu, zase mi přijdou jako blbost jiné věci…třeba to hopsadlo, tam záleží, jaké má dítě nožky, aby mu to ještě neuškodilo…kdežto lezení ho jen posílí ![]()
Přidám se opožděně do diskuze. Koupili jsme ji k Vánocům, kdy měla dcera přes rok. Tou dobou jí tolik nezajímala. Nejvíc si s ní začala hrát od téměř 2 let a využívá ji denně. Ať už si ji vystele dekou a polštářem a odpočívá s knížkou, otočíme ji a má z ní bunkr, dá se jí tam skluzavka a nebo se prostě jen houpe na různé způsoby. Za nás to byla nejlepší investice a stála nás i se skluzavkou asi za necelý 3 tisíce.
Má 3 a nedokážu si představit dát ji pryč.