Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím chtěl bych se zeptat, které zvíře vám více vyhovuje? Jaké mají plusy i mínusy? Děkuji. ![]()
Mám králíka už 10 let, takže počítat s tím, že se může dožít vyššího věku. Ideální je když má co nejvíc možnost volného pohybu, dá se naučit na zachudek. Měli jsme hodně velký problém s tím, že extrémně zapáchal, vyřešili jsme to kastrací. V kombinaci s peletami v záchodku je to v pohodě. Králík bude rozhodně náročnější na volný pohyb, než morče. Dá se naučit aby přišel na jméno, i nějaké triky, dá se s ním věnovat králičímu Hopu 😁… Jinak mi na péči extra náročný nepřijde, na veterině řešíme očkování, plus byl za těch 10 let dvakrát nemocný a utekl hrobníkovi z lopaty. Drápy striham sama, zuby mu kontroluje veterinář ale nikdy je neměl přerostle…Kupuju seno, pelety, krmivo, zeleninu. Morče mi přišlo oproti králíkovi min kontaktní, taková samostatná jednotka spíš. Ale i králík může mít povahu, že se nebude rád mazlit
@plasticaley píše: Více
Urcite morcatko, meli jsme Rosetacku v detstv. Byla super, nechala se hladit nosit, nikdy nekousla, akorat ji clovek musel hlidat aby venku neokusovala knihy, textil..jsoz roztomily kdyz utikaji a jsou v pohode tak legracne poskakuji. Meli jsme tedy jednoho jakziji v houfu nevim. Tenkrat si lide porizovali vetsinou jen jedno.
Měli jsme 2 morčata ( nemá být je jedno, samotné trpí) a z pohledu dospěleho s nima moc sranda nebyla. Jenom jí a hodně kadí a pískají. Klady jsou, že se nechají hladit a mazlit a nakousnout tě.
@plasticaley píše: Více
nic
měla jsem v dětství dvě morčata, první bylo veselé, mazlivé a rádo se hrálo, například na schovku, kterou jsem mu dělala z dětských leporel, bylo nadšené na těle mezi trikem a mikinou,
když zemřelo, šla jsem koupit další, to bylo vzteklé, kousalo celé 3 roky, které žilo
@Blue2 píše: Více
no, jak které,
@plasticaley jo a hodně smrdí, když pořád neměníš podestýlku a v noci dělají rámus
@Blue2 píše: Více
Sranda
a co by melo morcatko nebo kralicek delat legracniho? Nikdy me od zadneho zvirete nenapadlo ocekavat legraci. Snad mazleni ne? A morcatka jsou fajn ze i miluji tunely a schovky.
Morčata jsou bohužel na vyjímky spíš hloupá. jako člověka to nějakou dobu baví je pozorovat a tak, ale omrzí se to a nějaký extra vztah jsem si s nim aspoň já teda nezvládla udělat. králík je intelektuálně přeci jen trochu výš, tak věřím, že je to lepší volba.
Měli jsme obojí, za me kralik. Je zajímavější, chytřejší, ale taky náročnější na peci. Meli jsme je pustene na volno v byte. Ale pokud bych měla na výběr, tak bych znovu brala osmaky degu, pro ně mám slabost.
Králík, je na něm víc masa a není to taková obiracka jako morče.
Kralik muze delat problemy. Rozhodne ne kazdy je mazlici, dost jich je nekontaktnich a vzteklych a kousavych. Muze delat v noci extremni bordel, dozadovat se jidla. Ale urcite je chytrejsi, nez morce.
Morcata jsou takovy tupouni, Ke stesti jim staci jidlo. Vyhoda je, ze az na vyjimky nekoušou.
Me bavi vic kralik, prijde mi vic interaktivni a da se naucit fakt delat blbiny.
Morce mi vzdycky prislo hrozne tupy, navic by nemelo byt samo a prijde mi o hodne hlucnejsi nez kralik.
Máme již 5 let 2 morceci holky, mám dvě dcery a každá má tu svoji. Máme velikánskou klec a v létě s námi jezdí na zahradu do ohrádky. Nejsou nijak vycvičené, jsou to mazlíčci, rádi se přituli, nechají se krmit z ruky, když jdeme okolo, už čekají co dostanou do pusinky. Někdy pískají.
Králík je asi ticho, hlídala jsem ho kamarádce, když byla na dovolené. Klec musela být na zemi, aby si chodil ven, hned mi prokousal nějaké kabely. Bobky po bytě. Já bych králíčka nechtěla, je roztomilý, ale vadilo by mi to běhání po bytě.