Možnosti první antikoncepce. Kterou doporučíte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.6.25 15:33

Možnosti Antikoncepce

Zdravím,

mám prvního přítele a nedávno jsme oslavili společný rok, od začátku používáme kondomy, ale úplně mi to nevyhovuje, objednala jsem se ke gynekoložce na konzultaci, jakou antikoncepci by doporučila, jdu tam až v úterý.
Samozřejmě jsme o tom dlouho s přítelem mluvili a nechceme, aby mi to zničilo tělo anebo až budeme v budoucnu chtít miminko, abych neměla problém otěhotnět.
Na tělísko jsem neslyšela moc dobré recenze, hlavně jak bolí pak to vyndat.
Máte někdo tipy, která je pro vás nejlepší anebo co je nejšetrnější, kromě kondomů jsem nic nezkoušela a nechci, aby mi paní doktorka nedala něco, čeho pak budu litovat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3902
21.6.25 15:36

Antikoncepce se doporučuje i podle zdravotního stavu.
Takže je možné, že zase tak na výběr mít nebudeš.
Osobně bych se vyhla injekcím, na ty jsem slyšela strašně hodně špatného a i můj gynekolog říkal, že všechno ostatní jde vysadit, vyndat, odlepit, ale injekce v těle zůstane ať už antiko sedla nebo ne.
Tělísko není až tak špatné, zavedení mě téměř nebolelo a vyndání už vůbec ne. Nicméně mi způsobovala příšerné migrény, takže asi tak :)

Druhá věc je, že ti doktorka může napsat nějakou HA co bude mít dobré ohlasy a tobě přesto nesedne. Takže bych asi počkala, co ti navrhne doktorka a pak o tom v klidu popřemýšlela případně si našla nějaké zkušenosti ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
21.6.25 16:14

Ve tvém věku jsme všechny braly hormonální antikoncepci, děti máme všechny ( ty co je mít chtěly), těla zhuntovaný nemáme, nechtěný otěhotnění se nekonalo…. Když HA nesedne, stačí ji vysadit… Za mě, při ustáleným cyklu a absenci poruchy krvetvorby, nejlepší volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16146
21.6.25 19:28
@Janli píše: Více

Asi tak, spolužačky na střední už dlabaly HA a mají vesměs 2 děti :nevim: Je to vždy individuální. Já třeba nechtěla tabletky, abych to nemusela denně řešit a byla spoko s Nuvaringem. Ale po porodu nic jiného než tabletky snad nešlo, tak jsem pak u nich už zůstala, zvykla jsem si na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3120
23.6.25 16:11

Z mojich byvalich to bolo HA, Telisko, naplaste aj inekcie. Viem ze na inekcie nadavali a bolo im blbe. Naplaste sa odlepovali. Ale na HA a telisko som nepocul ziadnu staznost priamo od byvalej. Viem ze sa o tom hovori vselico a ze vela z toho bude aj pravda, ale moja skusenost je takato.

Ku kondomom, vela ludi ich vnima iba ako antikoncepci, ale je to vlastne jedina prakticky pouzivana antikoncepce ktora chrani aj pred sexualne prenosnymi chorobami…

Inak predpokladam ze HPV mas naockovane.

Drobny hint z desiatok rokov praxe - ak si to chcete uzit bez kondomu aj bez HA, tak su aj ine telesne otvory ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí