Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokaždý, když ty mravence uvidíš, tak je vyluxuj. Oni nejsou pitomí, oni poznají, že se jim nevrací dělnice a vyhodnotí místo jako nebezpečný. Prostě luxovat a luxovat a vykašlat se na chemii.
Už několik let mi bydlí mravenci na jednom místě v základech domu, pod oknem kuchyně a každý rok se venku na okně rojí… Jednou za pár let proniknou dovnitř, vždycky v místě výskytu stříkám Biolitem, naposledy jsem je měl uvnitř, v koupelně a kuchyni vloni, použil jsem opět chemii a za nábytek a pod vanu. odkud lezli, jsem nasypal mletou skořici, použil babskou radu a venku do míst, kde mají hnízdo, jsem ke zdi nasypal trochu rýže, ůdajně si jí mají natahat do hnízda, kda nabere vlhkost a plíseň, která se vytvoří, mravence vyhubí…
Letos zatím mravence na okně ani vevnitř nemám, jen mraveniště v trávě na zahradě, tam je neřeším, to je jejich prostor, tak možná rýže zabrala…
![]()
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
u nás tedy na jaře taky vylezou, ale trvá to třeba 2-3týdny a je pak zase pokoj
nejspíše budou někde v podlaze.
Doporučují se domečky, kdy si mravenci rozeberou ten gel do mraveniště a tam se toho namlsají a umřou i ti, kteří z mraveniště nevychází ![]()
@chs.jasmin píše: Více
Domečky a různý granule mi vždycky vyhubily jen ty mravence, kteří pochodovali v baráku kolem zdí, hnízdo v základech pořád v provozu a každé léto rojení… ![]()
Tak my letos po snad 3 letech v baráku ani jeden mravenec. Pocházím z města a tak to bydlení na vesnici a mravenci v našem dome bylo pro mě nové a zprvu jsem šílela 😂 😂. Tak jsem teda zkoušela bojovat s přírodou a i když letos nikde nikdo tak aspoň mam o mravenci kolonii hodně načteno. Naštěstí byli pouze na podlaze a když jsem je tedy vyhnala z jedné místnosti byli vedle. Všude za listama jsem nasypala prášek a když jsem měla to štěstí a zjistila kam si nosí drobek tak hurá jejich škvíra velikosti mravence kudy lezou domu byla zlikvidována a už jsem byla jak magor jdu kouknu na podlahu a průzkumný tým mravenců trajdal kousek dál. Takze at uz se s nima stalo cokoliv ze tu letos nejsou tise se raduju. a tady vidím ze je dost domácností kteří se s tímhle potýkají
@Martija Příroda se holt snaží získat zpět území, do kterýho jsme se drze nasomrovali…
![]()
Nám se osvědčila RAID nastraha k hubení mravenců- krabička s dobrotou, nanosi si to do hnízda a vsichni umrou ![]()
Nechtělo se mi do toho, ale méně invazivní způsoby nepomáhaly a lezly ze stupaček ci panely..
Ja som to už vzdala. Rôzne prášky, nástrahy, chvíľu pokoj, kým si kráľovná neurobí ďalších. Našli sme hniezdo, zničili, za pár mesiacov naspäť.. hniezda v zárubní, za obkladom, pod lištami.. už na to nemám nervy, tak si tu svorne žijeme, keď umývam, poumývam riadne ich chodníčky I s nimi a to je asi všetko..
Doporučuji je vyluxovat a pozabíjet ručně. Vždycky před létem nám začnou lézt do bytu spárou u balkónových dveří. A tam je luxuju. Oni si to pak rozmyslí. Dřív jsem zkoušela spreje, domečky apod., ale to úplně nepomohlo.
Dobrý večer

Chtěla bych se zeptat, protože si už nevím absolutně rady.
Bydlíme už 3tím rokem v podnájmu a každé léto je být plný mravenců.
Mravenci nelezou ani tak někam mezi jídlo..nelezou do bytu okny.
Jedno léto jsme je měli v koupelně vylezli vždy že spár ve sprchovém koutě tak manžel vše zadělal a byl chvíli klid…další rok si našli opět cestu a lezli přímo z dlaždic z podlahy.
Tenhle rok jich mám snad miliony za linkou nebo spíš za pračku a vylézají mi takže jsou skoro po celém obýváku, nini tu máme i ty okřídlený takže masakr
Každý rok kupujeme spreje na mravence všude se to stříká tam kde jsou i nejsou i rovnou do vzduchu. Vsude sypeme prášek proti mravencům a také nic.Par jich umře a je plná podlaha těch mrtvých ale pořád je tam víc těch živých.
Zkoušela jsem snad vše z googlu.. skořice, sůl, prášek do pečiva, křída, aromatické věci pastičky na mravence stále tu jsou.
Majitel bytu se k tomu vůbec nemá prý si mám koupit něco na mravence. J přes vysvětlení že mravence měli i předešlí nájemníci to neřeší.
Co s tím prosím? Lze na to někoho zavolat? Kolik to tak stojí?
Děkuji za info