Mravenci po bytě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.6.25 22:12

Mravenci po bytě

Dobrý večer :kytka:
Chtěla bych se zeptat, protože si už nevím absolutně rady.
Bydlíme už 3tím rokem v podnájmu a každé léto je být plný mravenců.
Mravenci nelezou ani tak někam mezi jídlo..nelezou do bytu okny.
Jedno léto jsme je měli v koupelně vylezli vždy že spár ve sprchovém koutě tak manžel vše zadělal a byl chvíli klid…další rok si našli opět cestu a lezli přímo z dlaždic z podlahy. :nevim:
Tenhle rok jich mám snad miliony za linkou nebo spíš za pračku a vylézají mi takže jsou skoro po celém obýváku, nini tu máme i ty okřídlený takže masakr :( :roll:
Každý rok kupujeme spreje na mravence všude se to stříká tam kde jsou i nejsou i rovnou do vzduchu. Vsude sypeme prášek proti mravencům a také nic.Par jich umře a je plná podlaha těch mrtvých ale pořád je tam víc těch živých.
Zkoušela jsem snad vše z googlu.. skořice, sůl, prášek do pečiva, křída, aromatické věci pastičky na mravence stále tu jsou.
Majitel bytu se k tomu vůbec nemá prý si mám koupit něco na mravence. J přes vysvětlení že mravence měli i předešlí nájemníci to neřeší.
Co s tím prosím? Lze na to někoho zavolat? Kolik to tak stojí?
Děkuji za info

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
21.6.25 23:13

Pokaždý, když ty mravence uvidíš, tak je vyluxuj. Oni nejsou pitomí, oni poznají, že se jim nevrací dělnice a vyhodnotí místo jako nebezpečný. Prostě luxovat a luxovat a vykašlat se na chemii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23893
22.6.25 08:33

Už několik let mi bydlí mravenci na jednom místě v základech domu, pod oknem kuchyně a každý rok se venku na okně rojí… Jednou za pár let proniknou dovnitř, vždycky v místě výskytu stříkám Biolitem, naposledy jsem je měl uvnitř, v koupelně a kuchyni vloni, použil jsem opět chemii a za nábytek a pod vanu. odkud lezli, jsem nasypal mletou skořici, použil babskou radu a venku do míst, kde mají hnízdo, jsem ke zdi nasypal trochu rýže, ůdajně si jí mají natahat do hnízda, kda nabere vlhkost a plíseň, která se vytvoří, mravence vyhubí… :nevim: :nevim: :nevim: Letos zatím mravence na okně ani vevnitř nemám, jen mraveniště v trávě na zahradě, tam je neřeším, to je jejich prostor, tak možná rýže zabrala… :think: :think: :think: :nevim: :nevim: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16923
22.6.25 10:17
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

u nás tedy na jaře taky vylezou, ale trvá to třeba 2-3týdny a je pak zase pokoj :nevim: nejspíše budou někde v podlaze.

Doporučují se domečky, kdy si mravenci rozeberou ten gel do mraveniště a tam se toho namlsají a umřou i ti, kteří z mraveniště nevychází :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23893
22.6.25 11:34
@chs.jasmin píše: Více

Domečky a různý granule mi vždycky vyhubily jen ty mravence, kteří pochodovali v baráku kolem zdí, hnízdo v základech pořád v provozu a každé léto rojení… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
22.6.25 12:15

Tak my letos po snad 3 letech v baráku ani jeden mravenec. Pocházím z města a tak to bydlení na vesnici a mravenci v našem dome bylo pro mě nové a zprvu jsem šílela 😂 😂. Tak jsem teda zkoušela bojovat s přírodou a i když letos nikde nikdo tak aspoň mam o mravenci kolonii hodně načteno. Naštěstí byli pouze na podlaze a když jsem je tedy vyhnala z jedné místnosti byli vedle. Všude za listama jsem nasypala prášek a když jsem měla to štěstí a zjistila kam si nosí drobek tak hurá jejich škvíra velikosti mravence kudy lezou domu byla zlikvidována a už jsem byla jak magor jdu kouknu na podlahu a průzkumný tým mravenců trajdal kousek dál. Takze at uz se s nima stalo cokoliv ze tu letos nejsou tise se raduju. a tady vidím ze je dost domácností kteří se s tímhle potýkají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23893
22.6.25 12:33

@Martija Příroda se holt snaží získat zpět území, do kterýho jsme se drze nasomrovali… :nevim: :nevim: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
22.6.25 13:12

@bse.pedro přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
22.6.25 13:52

Nám se osvědčila RAID nastraha k hubení mravenců- krabička s dobrotou, nanosi si to do hnízda a vsichni umrou :(
Nechtělo se mi do toho, ale méně invazivní způsoby nepomáhaly a lezly ze stupaček ci panely..

• Citovat
  • Upravit
27858
23.6.25 21:32

Ja som to už vzdala. Rôzne prášky, nástrahy, chvíľu pokoj, kým si kráľovná neurobí ďalších. Našli sme hniezdo, zničili, za pár mesiacov naspäť.. hniezda v zárubní, za obkladom, pod lištami.. už na to nemám nervy, tak si tu svorne žijeme, keď umývam, poumývam riadne ich chodníčky I s nimi a to je asi všetko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
24.6.25 19:18

Doporučuji je vyluxovat a pozabíjet ručně. Vždycky před létem nám začnou lézt do bytu spárou u balkónových dveří. A tam je luxuju. Oni si to pak rozmyslí. Dřív jsem zkoušela spreje, domečky apod., ale to úplně nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný