Mravenci v podlaze?

Anonymní
10.2.13 01:10

Mravenci v podlaze?????

Prosím moc o radu, teď v zimě se nám do domu nastěhovali mravenci, žádné cestičky jsme nenašli jen prostě neustále zalézají a vylézají z pod lišt, co máme u plovoucích podlah…už jsem z toho zoufalá, mám koupené ty mravenčí domečky, ale bojím se jestli nemají pod podlahou mraveniště…máme beton - hobru - plovoučku…máte něco zaručeného jak se jich zbavit???
snad nebudem muset dávat pryč podlahy ještě tu nebydlíme ani rok a teď toto :,( :,(

zkoušela jsem zatím vzít lišty octem, ale bojím se že se mi chtějí stěhovat do místností kde zatím nejsou, tak už to radši nezkouším…

Moc prosím o jakoukoliv radu…
případně pokud jste někdo měli na hubení firmu kolik to cca stojí a jak to probíhá???
:,( :,( :,( :,( :,( :,( :,( :,( :,( :,( :,( :,( :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28414
10.2.13 06:12

Je to boj je vystrnadit. Taky máme beton, mirelon a plovoučku a měli jsme je tam několikrát, je to strašný. Jednou byla úplně olezlá kuchyňská deska, nechala jsem tam trošku UM…

Nesmíš nikde mít smítka, nic káplého, aby je to nelákalo. Kup si sprej proti mravencům s takovou tenkou trubičkou, aplikátorem a tím stříkni za lištu kde ty mrchy lezou, klidně pod kuchyň, já už pak stříkala všude. Nezapomeň vyvětrat. Ty domečky jsem nezkoušela. Pak je ještě modrý prášek, kterým se dá zvenčí obsypat dům… zkusím si vzpomenout jak se jmenuje. Stojí kolem 40 kč a je ho celkem dost. Už to mám Formitox se jmenuje…

Tak hodně štěstí… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
10.2.13 06:21

Mne na mravcov pomohla soda bikarbona, umyla som s tým celú linku a posypala chodničky po ktorých chodili a oni sa odsťahovali preč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
10.2.13 06:22

@stankaSR ano, jedlá soda prý taky pomáhá. Máma říkala dát i na víčko a šoupnout někam do rohů dál a že zmizí, ale nezkoušela jsem to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
10.2.13 07:13

Ty jo, mravenci teď v zimě?? 8o My máme taky problémy s mravencema, ale musím říct, že se mi nepodařilo je vystranadit a máme je stejně jako vy, v podlaze… Domečky vůbec, tam nevlezl ani jeden mravenec… Takže já buď stříkám sprej, můžeš tím vzít lišty, působí i preventivně na docela dlouho, ale je potřeba si pak pořádně vyvětrat. Ale jediný co se mi osvědčilo je zasilikonovat díry z kterých vylézají, sice je nezničíš, ale už vylézat nebudou.
Každopádně to chce mít furt uklizeno a nikde žádný drobky, rozlitou štávu, ovoce na stole, prostě všechno uklidit, nejlíp skladovat potraviny jenom v dózách.
Ale překvapuje mě, že máte doma ted v zimě mravence, my je máme jenom v létě a nakonec léta se začnou rodit takový ty velký okřídlený, no já jsem z toho vždycky na infarkt. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
10.2.13 07:17

@Jahudka87 mě včera lezl jeden na psacím stole a tuhle jeden na dlažbě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
10.2.13 07:41

No jednoho bych ještě přežila. My v tom nejhorším období máme celý mraveniště, vždycky si najdodu nějaký místo kde se začnou hemžit a najednou jich tam je tisíce, možná ještě víc, mi to vždycky příjde jak z hororu :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
10.2.13 09:02

Nám se tady takoy nastěhovaly. První lezly jen v ložnici, kde jsem měla vždycky na noc šťávu a teď je máme všude po bytě. Ty boudičky jsem taky koupila, ale vůbec tam nechodí. Naštěstí máme psa a tomu moc chutnají, takže za den potkám 3-4 a pes je vždycky zbaští:D

• Citovat
  • Upravit
4733
10.2.13 09:32

Taky bojujeme s mravenečkama :evil:. Já jsem si na ně koupila takový bílý prášek, vypadá to jako mouka a hned je to otráví, normálně je posypu a hned se začnou kroutit a je po nich. Ten prášek nechávám nasypaný u míst, kde vylízají a oni když vylezou, tak hned chcípnou. A slyšela jsem, že je i dobrý prášek do pečiva, že ho snědí a on v nich nabobtná a umřou, ale to jsem nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.13 09:44

Mě právě překvapuje že sou tu v zimě…
nelezou mi nikde jako na lince po stole do potravin jen na té podlaze…3× denně vysávám jelikož s malým dítětem bez drobků nejsme, ale přesto občas vidím jak si odnáší drobek pod lištu…furt je zamačkávám, ale už se mi to popravdě hnusí…

mám poct jestli jsme si je nepřinesli s limonádou od tý doby co sme vybalili nákup s limonádama tak je tu vidím, jenže na limonádě ani ťuk, ale pak jsem zjistila, že jedna nebyla úplně dovřená :nevim: :nevim:

já mám nějaký biolitové domečky uvnitř to vypadá jak kus vaty a teda jako viděla jsem je tam lézt, ale nevím zda to pomůže

prášek do pečiva jsem tu měla několik dní vysypanej podél místností a mám pocit, že to možná bylo o trochu lepší, ale jak jsem to vytřela, tak zase začli vylízat…
mě už to tááák štve :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
4733
10.2.13 09:54

Nám teda lozí jen v zimě ;). My teda bydlíme ve starým domě a každou zimu se zjeví. Víš co, v létě si lozí po venku a shání si potravu tam, ale v zimě se právě stahují do baráků, protože by venku zmrzli. Ale ten prášek, jak jsem psala na ně fakt zabírá, měli jsme je tentokrát asi tři dny a posypala jsem je a nechala nějakou dobu ten prášek na zemi a do těch tří dnů byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.13 10:10

@Anys a nevíš jak se ten prášek jmenuje já po něm kouknu…je to jedovatý pro lidi a smrdí to???
v tuhle chvíli každá rada super…já už z toho začínám mít snad depku…mravenci zasr… :evil:

• Citovat
  • Upravit
4733
10.2.13 10:24
@Anonymní píše:
@Anys a nevíš jak se ten prášek jmenuje já po něm kouknu…je to jedovatý pro lidi a smrdí to???
v tuhle chvíli každá rada super…já už z toho začínám mít snad depku…mravenci zasr… :evil:

No je to insekticid, takže to bude jed. My to máme už asi dva roky, ono je toho dost a v pohodě. Ale pokud ti malý dítko lozí po zemi :nevim:. Vždycky se to dá sypnout někam do rohu, za skříň nebo prostě tam, kam se to dítě nedostane. Nijak to nesmrdí. Jmenuje se to Biotoll pro mravencům. http://www.vmd-drogerie.cz/…obym-ucinkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.2.13 10:29

Nefinancujte firmy na hubení… Stačí si uvědomit dvě věci. Mravenci se stahují do vlhka a rozumějí jenom chemickým signálům. Takže pokud možno vždycky vše vysušit a jeich cestičky přetírat SAVEM. Po každém chlórovém útoku máte tak na dva měsíce pokoj. A není to ani tak drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
10.2.13 10:37

@Jura007 díky za tip…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie