Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak pri cyklu 28 dni, coz je takovy ucebnicovy cyklus, musis mit 1.dc vzdy o 2-3 dny driv vuci kalendarnimu dni. To je dost normalni. Problem by byl, kdyby se ti vzdy o 2 dny zkracoval cyklus, 28 dni, 26, 24, 22,…
Minule jsem to pocitala a mela jsem to myslim za 24 dni. prijde mi ze za ten rok, se to jakovy zkracuje, i kdyz loni jsem ji dostala poprve asi 5.1
Mne se po porodu taky zkratil cyklus. Prusvih byl, ze uz pred otehotnenim jsem ho mivala nejakych 23 dni
Pravidelny je furt, akorat ted jsem na nejakych 20-21 ![]()
Pokud je to kratsi nez driv, ale stale +- konstantni, tragedii bych v tom nevidela.
Pokud se to pocita od prvniho dne ms tak jsem to mela po 29 dnech
Jako plus minus je to stejne ted na zacatku mesice hned, ale ty dva dny driv tam jsou. mozna se to zmenilo druhym porodem a skoncenim kojeni
@Anonymní píše:
Ano, od 1 dne ms do posledniho dne pred dalsi ms. 29 je uplne v poradku. Je to slozitejsi na pocitani, samozrejme, ze by bylo na zapamatovani jednodusi dostat ms vzdy s vyplatou k 10 dni v mesici ![]()
@Anonymní píše:
ano od prvního dne ![]()
A ano je možné, že se to porodem a koncem kojení změnilo. Nedělala bych si zatím těžkou hlavu ![]()
Cyklus se počítá od prvního dne začátku ms, takže bych se neorientovala podle data v kalendáři, ale podle počtu dnů. Já to tak mám taky, od porodu jsem začínala na 28 dnech, dostala jsem se na 21 dní a teď už to zase pěkně roste. Poslední 3 cykly 24, 27 a 28 dnů.
Tak dekuji snad je to v pohode, zkusim si to nekam napsat a priste zase spocitat kolik to byl dni cyklus
Nemůže to být prostě jen tělesným vývojem? Brala jsi někdy HA, máš za sebou nějaký porod?
@Cuddy haha, v za posledni pulrok mam pocit, ze mi MS chodi asi tak trikrat casteji nez chlapova vyplata
(mne tak casto a jemu tak zoufale malo casto)
Jinak pro zakladatelku ano, jak jiz psano, cyklus je od 1. dne krvaceni do posledniho dne pred krvacenim. Tentyz den v mesici to snad nemuze chodit ani u sebepravidelnejsiho cyklu, vzdyt mesice nejsou stejne dlouhe.
@Cuddy píše:
Tak pri cyklu 28 dni, coz je takovy ucebnicovy cyklus, musis mit 1.dc vzdy o 2-3 dny driv vuci kalendarnimu dni. To je dost normalni. Problem by byl, kdyby se ti vzdy o 2 dny zkracoval cyklus, 28 dni, 26, 24, 22,…
Přesně tak.
Asi je to mozne, mozna uz starnu
a druhy porod vse zmenil. asi moc premyslim dneska ![]()
U mě naprosto normální. Jsou období, kdy mám cyklus pravidelný po určitých dnech (ale taky se ten počet mění) a kdy dostávám MS stále dřív a dřív. Např. teď před otěhotněním, takže jsem nevěděla ani datum posledních měsíčků, jen že přišly dřív asi o 4 dny ![]()
Ahoj mam ms pravidelne, ale kazdy mesic drive minule to bylo 4 a ted uz 2. rikala, jsem to dr, kdyz pri neberu antikoncepci tak je to nornmalni, prej by bylo horsi kdybych mela ms pozdenou. jenze po prvni porodu i bez brani prasku jsem to mela pravidelne zhruba ve stejne datum, ted se to jakoby zkracuje, mate to nekdo stejne? diky za odpoved.