Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Dobrý den, můj bejvaly se vyhýbá schůzce na které jsme pozvání oba kvůli žádostem o alimenty a svěření do péče u sociální pracovnice aby se nás zeptala na nějaké otázky. Už to je po druhé a mě dochází trpělivost jelikož pracovnice to odkládá jelikož se nás chce ptát obou najednou. Děkuji
@Barca213 nic moc neuděláš, tohle je na sociální pracovnici
@martina.se Takhle můžu čekat další měsíc, přitom už to chci mít za sebou.
@Barca213 píše:
@martina.se Takhle můžu čekat další měsíc, přitom už to chci mít za sebou.
Tak jako chtít můžeš..ale nezbyde ti nic jiného, než vydrzet
Ale na to dítě něco platí ne? Pokud ne, tak na pracovnici hodím smutný oči a řeknu, že umíráme hlady a madam třeba změní taktiku. ![]()
Schuzka na OSPODu stejne nema vahu pokud pujde do tuheho. Je to jen dohoda zalozena na duvere. ![]()
@Barca213 píše:
Dobrý den, můj bejvaly se vyhýbá schůzce na které jsme pozvání oba kvůli žádostem o alimenty a svěření do péče u sociální pracovnice aby se nás zeptala na nějaké otázky. Už to je po druhé a mě dochází trpělivost jelikož pracovnice to odkládá jelikož se nás chce ptát obou najednou. Děkuji
Tak dej navrh k soudu s tim, ze dohoda nemožna ![]()
I soudu se lze vyhybat, ne donekonecna, ale takovy pulrok velmi uspesne…. mam ten pripad v rodine a jde samozrejme o prachy, presneji receno odmeny, pro vymer alimentu… anonym nebo smazat prosim!!!
@FlorenceF Jenkins píše:
Tak dej navrh k soudu s tim, ze dohoda nemožna
tak je otázka, jestli na OSPOD má dojít k dohodě, nebo jestli je to jenom obvyklé sezení před soudním slyšením, aby měl OSPOD k soudu podklady ![]()
jinak tedy je otázka, PROČ se schůzce vyhýbá. obávám se, že v současné situaci odkládání termínů není nic výjimečného, protože tu karanténa, tam příznaky nemoci (byť bez pozitivního testu) ![]()
@Anonymní píše:
I soudu se lze vyhybat, ne donekonecna, ale takovy pulrok velmi uspesne…. mam ten pripad v rodine a jde samozrejme o prachy, presneji receno odmeny, pro vymer alimentu… anonym nebo smazat prosim!!!
tak na OSPOD se dá jednoduše nepřijít a nic, soudní stání s pokutou 50000,– a rizikem předvedení policií už je trochu silnější kafe
@sagina píše:
tak je otázka, jestli na OSPOD má dojít k dohodě, nebo jestli je to jenom obvyklé sezení před soudním slyšením, aby měl OSPOD k soudu podkladyjinak tedy je otázka, PROČ se schůzce vyhýbá. obávám se, že v současné situaci odkládání termínů není nic výjimečného, protože tu karanténa, tam příznaky nemoci (byť bez pozitivního testu)
Jo, souhlas, on by si mozna soud dožadal popis pomeru apod. Je teda divne, ze pani chce oba najednou, asi si chce šetřit praci s psanim protokolu ![]()
Na druhou stranu, pokud soud poveri ospod zjistenim pomeru, neni pak nespoluprace brana podobne, jako treba nedostaveni se k soudu?
Pokud tam jeste soud neni, necekala bych na nic
@FlorenceF Jenkins píše:
Jo, souhlas, on by si mozna soud dožadal popis pomeru apod. Je teda divne, ze pani chce oba najednou, asi si chce šetřit praci s psanim protokolu![]()
Na druhou stranu, pokud soud poveri ospod zjistenim pomeru, neni pak nespoluprace brana podobne, jako treba nedostaveni se k soudu?
Pokud tam jeste soud neni, necekala bych na nic
no, nás taky bral OSPOD oba najednou
nijak jsem nad tím nepřemýšlela. ad nespolupráce - tak jde o to, jak to bejvalej podá. jestli se na to prostě vykašle, tak to jasná nespoluráce je a OSPOĎačka to tak asi soudu nadnese. pokud se ale z jednání včas a řádně a zdůvdoněně omluví, tak mu to může projít. protože co už s tím OSPOĎačka nadělá, že jo. taky pokud má představu o místních termínech soudu, tak může vědět, že pravděpodobný termín je ještě daleko, takže žádný spěch není.
@sagina píše:
no, nás taky bral OSPOD oba najednounijak jsem nad tím nepřemýšlela. ad nespolupráce - tak jde o to, jak to bejvalej podá. jestli se na to prostě vykašle, tak to jasná nespoluráce je a OSPOĎačka to tak asi soudu nadnese. pokud se ale z jednání včas a řádně a zdůvdoněně omluví, tak mu to může projít. protože co už s tím OSPOĎačka nadělá, že jo. taky pokud má představu o místních termínech soudu, tak může vědět, že pravděpodobný termín je ještě daleko, takže žádný spěch není.
Aha, to je pravda
My meli mistni šetřeni-zvlašt ![]()