Multifunkční trouba

2
6.4.12 11:20

Multifunkční trouba

Ahojky,
mám nesmělý dotázek na zkušenější hospodyňky. Vždycky jsem smažívala jídla v plynové troubě. Nyní jsme si zařídili kuchyň novou, plynu jsem se zbavila a koupila multifunkční zázrak :) Teprve se s ní začínám pomalu kamarádit, ladit detaily a nedávno jsem se zamýšlela nad tím, zda v ní můžu taktéž smažit - v plynové jsem byla zvyklá nalít do plechu olej, naházet tam třeba květák, řízky a bylo hotovo. Teď si nejsem tak trošku jistá, jestli to můžu udělat na 25O stupňů, něco mi říká, že se mi ten olej v troubě vznítí :lol: Třeba je to jen má hloupá domněnka, prosím tedy zkušenější, ať poradí, zda je to vůbec možná, ať předejdu katastrofě :D Nějak si nedokážu představit, že to, co jsem dřív pěkně smažila na sádlíčku, dnes budu za sucha „smažit“ na pečicím papíře. 8o Děkuji za odpovědi a přeji pěkný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
6.4.12 11:31

Nic se ti nevznítí. Akorát si teda nedokážu představit smažení v troubě 8o Vždyť ji pak člověk musí po každém smažení drbat, protože je celá zaprskaná a ten tuk se tam přepálí a připeče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2855
6.4.12 12:05

Taky mám multifunkční troubu, ale takovou tu malou od Whirlpoolu a musim říct, že smažený jídla mi z toho vůbec nechutnají - řízek klasicky osmažený na oleji je něco jiného než v té troubě. Já to využívám spíše na vaření v páře a třeba dělání koláče nebo závinu - to mám odzkoušeno, že na 10 minut je pečeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.4.12 13:07

S tím čištěním máš samozřejmě pravdu. Troubu musím ale čistit pokaždé i tak, prakticky po všem, kromě pizzy :D Jsem na to zvyklá už od plynovky, takže mi to asi ani nepřijde, proto ten hloupý dotaz ohledně smažení :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí