Můžu ucítit dítě jen rukou?

8594
12.12.11 11:14

Může být cítit dítě rukou?

Maminky, poradkyně mé v mnohých otázkách :-) Mám blbý dotaz, a chci se nejdřív zeptat Vás, protože páísmenka snesou víc a nechci slyšet, co by mi na tohle řekl doktor :mrgreen: Ale já jsem docela přesvědčená, že to taková blbost není :think:
K věci: jsem ve 14tt a včera jsem ráno ležela v posteli, hladila si bříško a při lehkém tlaku jsem najednou ne na ruce, ale v břiše cítila, že tam něco je, na levé straně, jako boulička, jako poloviční pěst, jakoby to tlačilo dovnitř. Hladila jsem to chvilku a pak už to to tam najednou nebylo, ale pořád jsem na různých místech spíš nalevo a uprostřed ten tlak lehce cítila (tlačila jsem jen malouko :-)). V pravo nic. Nic nebolelo, na záchod se mi nechtělo..mohlo to být dítě, nebo děloha spíš? Že byl mimis na kraji a já jsem ho nááhodou objevila?
VÍM že je hodně brzo, moje břicho nevypadá těhotně, zatím jen jak po velkém obědě :-D Ale chci jen vědět, jestli je to teoreticky možné a jestli jste to taky pozorovaly, aby si o mě dr nemyslel, že jsem fakt už dementní :mrgreen: Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2803
12.12.11 11:18

Podle mě ne. Vždyť jak by takové malé stvořeníčko mohlo tlačit na dělohu, svaly na břiše a tuk, abys to cítila ? Kolik tak může vážit a měřit ? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
12.12.11 11:19

pode mě je to blbost, v tomto týdnu dítě není v břiše, ale vpodbřišku-mezi pánevníma kostma, výš vyleze až jak poroste a kdyby jsi ho takhle cítila brzo na dotek, nevím co by bylo potom až bude mít tři kila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.12.11 11:19

Myslím, že je ještě brzo.
Děloha teď pomalu vykukuje z malé pánve, když lehneš na záda, pohmatem bys ji měla cítit tam, co močák (zkus lehounce…)

Ale pár týdnů počkej a cítit to půjde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
12.12.11 11:20

Tak ve 14tt, teď jsem se koukala, prcek váží zhruba 45g.
Zeptej se gynekologa, co on na to :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
12.12.11 11:21

radši se neptej, řekně ti že jsi magooooor :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
12.12.11 11:29

Plod měří zhruba 8,5cm a váží 45g. http://www.maminkam.cz/…-tehotenstvi
Podle mě to miminko nebylo ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
12.12.11 11:31

na levé straně je tlusté střevo. takže to byl asi vzduch nebo tak něco :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
12.12.11 11:33

Za mě ne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
12.12.11 11:34

Podle mě jsi cítila plyny ve střevě ;) Děloha v tomto týdnu sotva vystupuje nad stydkou kost, viz

http://cdn2.mothernature.com/…pImagee3.GIF

a rozhodně není možné v rámcí ní hmatat plod, na to je moc malý, dělohá má ještě tlustou stěnu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
12.12.11 11:39

Holky jste zlatíčka, děkuji za upřímné názory (goldenka :mrgreen: ) Je fakt, že mě trápí kámoška zápca :roll: , takže uklidním pudy a zajdu na trůn :mrgreen: sem hrozná já vím, je to pravda, miminko je malinké, děloha je ještě dole a já ji cítím pod pupíkem. Co všechno si člověk dokáže vsugerovat, že? :zed: :zed: Takže se jdu tiše stydět a doktora chudáčka s tím opruzovat nebudu, předepsal by mi Lexaurin a Gutalax :mrgreen: A ještě jednou Vám všem děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.12.11 11:43
Kalla1412 píše:
Holky jste zlatíčka, děkuji za upřímné názory (goldenka :mrgreen: ) Je fakt, že mě trápí kámoška zápca :roll: , takže uklidním pudy a zajdu na trůn :mrgreen: sem hrozná já vím, je to pravda, miminko je malinké, děloha je ještě dole a já ji cítím pod pupíkem. Co všechno si člověk dokáže vsugerovat, že? :zed: :zed: Takže se jdu tiše stydět a doktora chudáčka s tím opruzovat nebudu, předepsal by mi Lexaurin a Gutalax :mrgreen: A ještě jednou Vám všem děkuju :hug:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
12.12.11 11:47
Kalla1412 píše:
Holky jste zlatíčka, děkuji za upřímné názory (goldenka :mrgreen: ) Je fakt, že mě trápí kámoška zápca :roll: , takže uklidním pudy a zajdu na trůn :mrgreen: sem hrozná já vím, je to pravda, miminko je malinké, děloha je ještě dole a já ji cítím pod pupíkem. Co všechno si člověk dokáže vsugerovat, že? :zed: :zed: Takže se jdu tiše stydět a doktora chudáčka s tím opruzovat nebudu, předepsal by mi Lexaurin a Gutalax :mrgreen: A ještě jednou Vám všem děkuju :hug:

Zkus šťávu z červené řepy, v DMku mají 100%, stačí cca 100 ml denně, mě to hodně pomohlo a navíc ti to doplní železo. Nejlíp ráno na lačno 1:1 s jablečným džusem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
12.12.11 16:23

Zkusím, o tom jsem ještě neslyšela, děkuju za radu, myslím, že jich někdy není dost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí