Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky, poradkyně mé v mnohých otázkách
Mám blbý dotaz, a chci se nejdřív zeptat Vás, protože páísmenka snesou víc a nechci slyšet, co by mi na tohle řekl doktor
Ale já jsem docela přesvědčená, že to taková blbost není ![]()
K věci: jsem ve 14tt a včera jsem ráno ležela v posteli, hladila si bříško a při lehkém tlaku jsem najednou ne na ruce, ale v břiše cítila, že tam něco je, na levé straně, jako boulička, jako poloviční pěst, jakoby to tlačilo dovnitř. Hladila jsem to chvilku a pak už to to tam najednou nebylo, ale pořád jsem na různých místech spíš nalevo a uprostřed ten tlak lehce cítila (tlačila jsem jen malouko
. V pravo nic. Nic nebolelo, na záchod se mi nechtělo..mohlo to být dítě, nebo děloha spíš? Že byl mimis na kraji a já jsem ho nááhodou objevila?
VÍM že je hodně brzo, moje břicho nevypadá těhotně, zatím jen jak po velkém obědě
Ale chci jen vědět, jestli je to teoreticky možné a jestli jste to taky pozorovaly, aby si o mě dr nemyslel, že jsem fakt už dementní
Děkuji za odpovědi
Podle mě ne. Vždyť jak by takové malé stvořeníčko mohlo tlačit na dělohu, svaly na břiše a tuk, abys to cítila ? Kolik tak může vážit a měřit ? ![]()
pode mě je to blbost, v tomto týdnu dítě není v břiše, ale vpodbřišku-mezi pánevníma kostma, výš vyleze až jak poroste a kdyby jsi ho takhle cítila brzo na dotek, nevím co by bylo potom až bude mít tři kila ![]()
Myslím, že je ještě brzo.
Děloha teď pomalu vykukuje z malé pánve, když lehneš na záda, pohmatem bys ji měla cítit tam, co močák (zkus lehounce…)
Ale pár týdnů počkej a cítit to půjde ![]()
Tak ve 14tt, teď jsem se koukala, prcek váží zhruba 45g.
Zeptej se gynekologa, co on na to ![]()
Plod měří zhruba 8,5cm a váží 45g. http://www.maminkam.cz/…-tehotenstvi
Podle mě to miminko nebylo ani náhodou.
na levé straně je tlusté střevo. takže to byl asi vzduch nebo tak něco ![]()
Podle mě jsi cítila plyny ve střevě
Děloha v tomto týdnu sotva vystupuje nad stydkou kost, viz
http://cdn2.mothernature.com/…pImagee3.GIF
a rozhodně není možné v rámcí ní hmatat plod, na to je moc malý, dělohá má ještě tlustou stěnu atd.
Holky jste zlatíčka, děkuji za upřímné názory (goldenka
) Je fakt, že mě trápí kámoška zápca
, takže uklidním pudy a zajdu na trůn
sem hrozná já vím, je to pravda, miminko je malinké, děloha je ještě dole a já ji cítím pod pupíkem. Co všechno si člověk dokáže vsugerovat, že?
Takže se jdu tiše stydět a doktora chudáčka s tím opruzovat nebudu, předepsal by mi Lexaurin a Gutalax
A ještě jednou Vám všem děkuju ![]()
Kalla1412 píše:
Holky jste zlatíčka, děkuji za upřímné názory (goldenka) Je fakt, že mě trápí kámoška zápca
sem hrozná já vím, je to pravda, miminko je malinké, děloha je ještě dole a já ji cítím pod pupíkem. Co všechno si člověk dokáže vsugerovat, že?
![]()
Takže se jdu tiše stydět a doktora chudáčka s tím opruzovat nebudu, předepsal by mi Lexaurin a Gutalax
A ještě jednou Vám všem děkuju
Kalla1412 píše:
Holky jste zlatíčka, děkuji za upřímné názory (goldenka) Je fakt, že mě trápí kámoška zápca
![]()
A ještě jednou Vám všem děkuju
Zkus šťávu z červené řepy, v DMku mají 100%, stačí cca 100 ml denně, mě to hodně pomohlo a navíc ti to doplní železo. Nejlíp ráno na lačno 1:1 s jablečným džusem.
Zkusím, o tom jsem ještě neslyšela, děkuju za radu, myslím, že jich někdy není dost ![]()