Přivřela jsem si ruku do dveří. Může to být zlomené?

284
30.5.24 11:30

Může být zlomené?

Dobrý den.

Včera jsem si nešťastnou náhodou přivřela ruku do dveří v místě kloubů na prstech. Dnes ruka bolí na dotek. Hýbat s prsty mohu, ale bolí to. Oteklá není. Všude čtu, že zlomenina oteče a udělá se hematom. Může to být zlomené bez otoku? Manžel mě pořád nutí ať raději jedu na rtg, ale nechce se mi tam trávit x hodin a zdržovat lekare s,,prkotinou,,

Diky za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11819
30.5.24 11:37

Spíš naražené, může tam být i nějaká drobná prasklinka v kloubním pouzdru…to ti ale bez rtg fakt nikdo nerekne

Příspěvek upraven 30.05.24 v 12:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14710
30.5.24 12:03

To fakt bez RTG nepoznas. Ja jsem si lehce nakopla prsty na noze o prah. Fakt to nebyla prudka rana, proste jsem sla normalni rychlosti. Jeden prst se behem chvilky spravil, druhy ne.

Stalo se to 1. 3. v noci. 2. 3. jsem s tim jela k lekari. Ale jen proto, ze se mi nelibilo, jak je ten prst ohnuty. Natekle to nijak moc nebylo, jak vidis. Doktor mi rekl, ze podle RTG to neni zlomene ani vykloubene, deformaci resit nechtel. Bolelo to, ale nijak extra, a kdyz jsem tedy vedela, ze je to jen narazene, tak jsem s tim za 14 dni odchodila peknych par km po horach, kus jsem nesla 3letou dceru. Atd.

Jenze mi nedala ta deformace, kvuli ktere se mi stale spatne naslapovalo. Tak jsem 20. 3. sla k jine doktorce. Ta zjistila, ze je to zlomene, kus kosti odchliply. Po zhojeni zlomeniny byl prst stale krivy, takze jsem dostala zadanku na rehabilitace. Na rehabilitacich mi lekarka 11. 4. zjistila, ze hlavni problem neni zlomenina, ale pretrzena slacha. Proto ta deformace. Mela jsem mit 6 tydnu fixaci. A pry kdyz nepomuze, tak mi to v lokalni anestezii zoperuje. Dnes jsem tu fixaci sundala a prst je zase ohnuty dolu a blbe se mi naslapuje :( Taky stale boli, ale uz mnohem mene.

Takze tak.

Podotykam, ze to v mych 39 letech byla moje prvni zlomenina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
30.5.24 12:38

Dceři se smekla noha. Nic víc. Žádný otok ani hematom se nekonal. Jenom trochu kulhala. Když kulhala i další den, vzala jsem ji na dětskou chirurgii. Na rtg zjištěna zlomenina kotníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3308
30.5.24 12:45

Pre klud duse by som si zasiel na rengen. V rodine mame priklad neriesenej zlomeniny (palec na ruke) a vyklbenia ruky a ani jedno nieje dobre.
Ten cas/cesta na rengen sa podla mna urcite vyplati, minimalne pre dobry pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
30.5.24 14:20

Já takhle šla ráno do koupelny.. na nový rok. Dveře byli zařazené kovovou stoličkou. Lehce jsem ji nakopla prstenickem a malickem. Jako zanadavala jsem si a šla jsem dal. Po par hodinách to furt bolelo. Žádný otok, ani modrák se nedelal. Ale nemohla jsem doslapnout. Jela jsem na rtg. Tam se mi smáli ze nějaký úraz ze Silvestra. No kez by :lol: prstenicek byl zlomený a odraženy kůstky v nártu. Moje první zlomenina. Doteď nechápu jak :nevim: :lol: v životě jsem se nakopla tolikrát a nikdy se nic nestalo …
Takže za mě, skoč si na rtg :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22585
30.5.24 15:00

@Ajinac skoč si na rtg, ať máš klid. Kolikrát to vypadá, že o nic nejde a pak z toho vyleze zlomenina a nebo minimálně naštíplá kůstka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
30.5.24 20:56

Děkuju všem, tak je to nalomené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14710
30.5.24 20:58
@Ajinac píše: Více

Mas urazovou pojistku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
30.5.24 23:15

@Janča6

bohuzel ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
31.5.24 12:26

Nejela bych, pokud je prst rovný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14710
31.5.24 14:58
@Pudloslava píše: Více

Jedine kdyz ma clovek urazovou pojistku, tak to by z toho neco mohlo kapnout. Ale jak je videt z teto diskuze, zlomenina nemusi byt hned poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí