Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, napadla mně dost zajimavá otázka, pač mi pořád nepřišla ms ( 4 den zpozdeni) a mám negativní test. Po styku jsem měla tabletu PO a do 5 dnů přišlo velmi krátke špinění(1 den a pak už jen zbytek- na tamponu a když jsem měla vložku tak vůbec) tak nevím zda to považovat za ms. Protože jestli jo, tak bych teď měla mít ovulací. Je to možné? Protože mám silný bíly výtok jako při ovulaci. Mám dost nafoukle břicho a nateklá prsa- hlavně dvorce. Děkuji a omlouvám se že tady pořád o tom píšu, ale dítě se nám teď opravdu nehodí a tak si dávám bacha. Jedine co jsem mohla udělat byla ta tableta po kterou jsem měla. K tomu si o tom moc nemám s kým promluvit a zkušenosti ještě moc nemám ![]()
Udělej si test, tabletka nemusi zabrat na 100%, ale taky to muze byt tou pilulkou, ona posune ovulaci a tím pádem i další ms a rozhodí to hormony.
@nina818 píše:
@Kriss Tina však jsem si dělala asi 4× už jak blbá
Tak když je negativní, tak za to muze ta pilulka, proste rozhodí cyklus.
@Kriss Tina a je možné že to byla ms, ale kratší a slabší kvůli te tabletě a teď jakoby mám tu ovulaci? někde na internetu jsem četla, že ms po te tablete muze byt slabsi nebo silnejsi nez obvykle
@nina818 těžko říct, je to humus, úplně to rozhodí cele tělo, ale spis to posunulo ovulaci a to krátké zakrvaceni byla ta ovulace, při te se taky muze zaspinit a ms dojde tak dva týdny na to.
@Kriss Tina ale ono právě ten 1 den toho “špinění” to vypadalo jako ms.. jen o hodně kratší no.. hrozně se bojím že to mohlo být to implantačni krvaceni(uhnizdovani) ![]()
Mohlo to byt cokoliv, musíš proste počkat az dorazí ms, nebo testovat dal, ale jestli už je to aspoň 12 dni od toho krvácení, tak by na testu už něco byt mělo.
@Kriss Tina no 14 dnů to už je zítra si asi zajedu koupit další testy. To je šílený kolik korun jsem už do toho dala…😅 🙈
Obecně po pilulce po bývá hodně rozházený cyklus, takže to může mít vliv i na samotnou menstruaci.
@Blanka991911 ale je možné že už má zpozdeni 5 dnů? a pořád necítím příznaky jako před ms.. ![]()
@nina818 píše:
@Blanka991911 ale je možné že už má zpozdeni 5 dnů? a pořád necítím příznaky jako před ms..
@nina818
Je to možné, můžeš mít teď cyklus fakt hodně nepravidelný, klidně třeba 3 měsíce. Pro klid duše si můžeš udělat těhotenský test, ten už by v případě zpoždění 5 dní musel vyjít jasně pozitivní (kdybys byla těhotná), pokud je negativní, tak je to jenom rozházený cyklus po tabletce po.
@Blanka991911 dělala jsem si ho ve čtvrtek a byl negativní, mám si udělat ještě heden? třeba zítra
Pilulka PO obsahuje mnoho účinných látek a může způsobit potíže, o kterých píšeš, a posun menstruace neočekávaným způsobem. Neustálé opakování testů nemá žádný smysl. Teď nic nemůžeš dělat. S dalším testem počkej několik dnů. Budeš vidět, jak na tom jsi a možnost interrupce nepromeškáš, kdyby to bylo zapotřebí.