Muzu dat otrivin kapky diteti?

Anonymní
22.4.23 11:15

Muzu dat otrivin kapky diteti?

Ahoj holky, dnes jsem jela dceri pro kapky do mesta. Lekarnici jsem řekla ze potřebuji pro dítě na tekoucí rymu, jestli takové jsou. Podala mi nejdřív detsky nasivin, ale ten je na ucpaný nos. Na tekouci rymu ji nezabira. Pak mi dala otrivin rhinostop kde je přímo napsané na tekoucí rymu. Že se dava 3× denne, max 7 dni. Dceri jsem to doma nastrikala, a pak jsem četla ze v pribalovem letáku je napsané od 18+. :roll: dcera ma tri roky. Rymu ma týden, a uz to ma pod nosem hrozne odřené. Porad ji teče ryma proudem. Dávám ji i solny roztok z lekarny, odsavame, jenze to je jak kdyby k nicemu.. Můžu ji davat ten otrivin?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5165
22.4.23 11:36

Nedávala bych. Kdyby byl třeba od 8 let, tak asi jo, ale jestli je pro dospělé, tak ne. Určitě budou kapky i pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.23 11:48
@Anik6 píše:
Nedávala bych. Kdyby byl třeba od 8 let, tak asi jo, ale jestli je pro dospělé, tak ne. Určitě budou kapky i pro děti.

To jsem psala. Kapky pro deti máme, ale to ji na tu tekoucí nepomáhá. Achjo…nechapu proc mi to ta lekarnice dala. 200 Kč vyhozenych.

• Citovat
  • Upravit
875
22.4.23 12:07

Dala bych, ale max 1 denně a spíš asi na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18598
22.4.23 12:08
@Anonymní píše:
To jsem psala. Kapky pro deti máme, ale to ji na tu tekoucí nepomáhá. Achjo…nechapu proc mi to ta lekarnice dala. 200 Kč vyhozenych.

Já bych dala, ale jen jednou denně než jde třeba spát at si poradně odpocine a neotravuje to. Taky dávám Nasivin pro dospělé na spani, protože pro kojence nezabírá vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41930
22.4.23 12:26

Co zkusit fenistil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5914
22.4.23 12:37
@hospodki píše:
Já bych dala, ale jen jednou denně než jde třeba spát at si poradně odpocine a neotravuje to. Taky dávám Nasivin pro dospělé na spani, protože pro kojence nezabírá vůbec.

Já se spíš přehmátla a místo od roku jsem malé šplíchla do nosu kapky pro dospělé, tak jsi mě uklidnila, měla jsem strach jestli ji ti nemůže ublížit :lol: ale je fakt že usnula a celou noc ji neřeklo z nosu, až ráno. Ty dětský kapky moc nezabírají, řekla že spíše krátkodobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
22.4.23 12:39
@Anonymní píše:
Ahoj holky, dnes jsem jela dceri pro kapky do mesta. Lekarnici jsem řekla ze potřebuji pro dítě na tekoucí rymu, jestli takové jsou. Podala mi nejdřív detsky nasivin, ale ten je na ucpaný nos. Na tekouci rymu ji nezabira. Pak mi dala otrivin rhinostop kde je přímo napsané na tekoucí rymu. Že se dava 3× denne, max 7 dni. Dceri jsem to doma nastrikala, a pak jsem četla ze v pribalovem letáku je napsané od 18+. :roll: dcera ma tri roky. Rymu ma týden, a uz to ma pod nosem hrozne odřené. Porad ji teče ryma proudem. Dávám ji i solny roztok z lekarny, odsavame, jenze to je jak kdyby k nicemu.. Můžu ji davat ten otrivin?

Vůbec bych to nedávala, zrovna nosní kapky jsou volně prodejný přípravek, který má ale silný účinek. Ty příbalové letáky a doporučením věku tam nejsou pro legraci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27870
22.4.23 14:08
@Havlova píše:
Co zkusit fenistil?

Ten je na predpis. U vás nie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27870
22.4.23 14:12

Vôbec jej ho nedávaj, kvôli niečomu je od 18+. Vyhadzovať nemusíš, možno budete potrebovať vy. Dieťaťu by som kúpila iba prípravky pre deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41930
22.4.23 15:34
@ekira5 píše:
Ten je na predpis. U vás nie?

Nevím, nejspíš ne. V e-shopu mi ho to nabídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27870
22.4.23 15:41
@Havlova píše:
Nevím, nejspíš ne. V e-shopu mi ho to nabídlo.

Ok, u nás je na predpis. Tak to by už pediater mohol dať rovno niečo účinné a nemusela by behať po lekárňach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41930
22.4.23 15:44
@ekira5 píše:
Ok, u nás je na predpis. Tak to by už pediater mohol dať rovno niečo účinné a nemusela by behať po lekárňach.

Třeba to účinné taky nebude. Ona tekoucí rýma může být i virová a s tím nic neuděláš.
Navíc je dobře, že odtéká a nehromadí se v dutinách a jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.23 16:02
@ekira5 píše:

Pokud to není alergická ryma tak fenistil nezabira. Což se tak děje. Kapky ji pomohly… uvidím co bude zítra. Doktorka mě s rymou pošle někam, protože na tu prostě nic není…Tohle je taková ta vodnata. Jenze jak ji to tece a utira si to, tak má úplně rozdrbanou kuzi pod nosem. Když to namazu, tak to hned otre i s rymou…achjo…

• Citovat
  • Upravit
18598
22.4.23 16:02
@mamule42 píše:
Já se spíš přehmátla a místo od roku jsem malé šplíchla do nosu kapky pro dospělé, tak jsi mě uklidnila, měla jsem strach jestli ji ti nemůže ublížit :lol: ale je fakt že usnula a celou noc ji neřeklo z nosu, až ráno. Ty dětský kapky moc nezabírají, řekla že spíše krátkodobě.

Taky se mi to jednou stalo a od te doby používám ty. Nasivin třeba zrovna na noc at se vyspí a odpocine. Já to teda dávám tak ty první tři dny na nejhorší rýmu takže místo nějakého 3× denně 5 dni dostane 3 davky za celou dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí