Můžu si brát dítě s sebou do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Můžu si brát dítě s sebou do práce?
Dobrý den,
jsem na rodičovské dovolené a naskytla se mi možnost brigády.. Jelikož nemám hlídací babičky a nechci utrácet za placené hlídání, chtěla bych si brát dítě s sebou do práce.. Potenciální zaměstnavatel s tím nemá problém, co se mě a dítěte týče, myslím si, že bychom to oba zvládli.. Ale mamka mě nahlodala, jestli je to legální..
Je tu někdo, kdo by poradil? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zalezi na povaze prace a jestli s tim zamestnavatel nemá problém. Legalni to není, kdyby se diteti behem pracovni doby neco stalo nebo by zpusobilo nejakou skodu, mohl by byt problem. Do kanceláře bych dítě vzala, na stavbu ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jediné co by mohlo bránit je hygiena a bezpečnost práce.
Ale pokud to zaměstnavateli nevadí, tak by neměl být problém
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co je za práci? většinou záleží na zdravém rozumu, já si s sebou dítě brát můžu ale nechci, jen když je to fakt nevyhnutelné… protože vím že nejedu na 100% ale jen na 80% a zbytek myslím na dítě
- Citovat
- Upravit
Nechci se dotknout dam, které už odpověděly, ale prosím o odpověď někoho, kdo se v tom vážně orientuje.. Zajímají mě fakta, ne názory.. Nebo aspoň radu, „kdo“ (nějaký úřad nebo instituce) se tím zabývá a kde se na to mám zeptat.. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neřešte, co je to za práci.. Jde mi čistě jen o to, jestli tím, že budu pracovat a mít u sebe dítě neporuším nějakou podmínku nároku na rodičovský příspěvek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Correy píše:
Neřešte, co je to za práci.. Jde mi čistě jen o to, jestli tím, že budu pracovat a mít u sebe dítě neporuším nějakou podmínku nároku na rodičovský příspěvek
- Citovat
- Upravit
@Correy píše:
tak se neumíš vyjadřovat, já to pochopila jinak než kvůli rodičáku proto se ptám co je to za práci, omg ![]()
- Citovat
- Upravit
@Correy píše:
No jo, ale to jsi na začátku nenapsala. Na rodičovský příspěvek máš nárok, pokud dítě do dvou let navštěvuje jesle/školku maximálně 46 hodin měsíčně. Nad 2 roky se docházka nesleduje. Pokud jde o pobyt dítěte na pracovišti, tak tam jsou omezeními pouze limity z hlediska dodržování bezpečnosti práce a hygieny. Takže logicky dotazy na typ práce byly na místě. Mě by také podle tvého prvního příspěvku nenapadlo řešit nárok na rodičovský příspěvek, ale právě zákonné podmínky ve vztahu k dané práci. Příště piš dotazy přesněji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jahuhudka @Doe_Jane @nozu Kdybych se chtěla ptát na BOZP, tak bych samozřejmě uvedla povahu práce.. Bylo by mi jasné, že bez toho odpověď nedostanu
@nozu píše:
No jo, ale to jsi na začátku nenapsala. Na rodičovský příspěvek máš nárok, pokud dítě do dvou let navštěvuje jesle/školku maximálně 46 hodin měsíčně. Nad 2 roky se docházka nesleduje. Pokud jde o pobyt dítěte na pracovišti, tak tam jsou omezeními pouze limity z hlediska dodržování bezpečnosti práce a hygieny. Takže logicky dotazy na typ práce byly na místě. Mě by také podle tvého prvního příspěvku nenapadlo řešit nárok na rodičovský příspěvek, ale právě zákonné podmínky ve vztahu k dané práci. Příště piš dotazy přesněji
A stejně tak jsem nenapsala, že se ptám na BOZP (Naopak jsem uvedla, že jsem na rodičovské dovolené, což mohlo být vodítko) a přesto všichni reagovali, jako by ano.. Tak čím to je, že něco si lidé domyslí a něco ne?
Podmínky na MPSV jsem četla a na jesle se taky neptám (nicméně konečně jsme se dostaly aspoň trochu k tomu, o co mi jde).. Ale o práci je tam jenom „rodič zajistí péči o dítě jinou zletilou osobou v době, kdy je výdělečně činný nebo studuje.“ Nic o tom, zda si ho i může vzít s sebou na pracoviště
Omlouvám se, že jsem protivná, ale prostě jsem doufala v odpověď někoho kvalifikovaného, kdo bude vědět, co všechno tam může být za problém, a nebudu mu muset vysvětlovat, na co přesně se ptám
Takže se nezlobte, děkuji za vaši snahu a mějte hezký den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Correy
našla jsem na toho téma nějaký článek, sice už starší…2006
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Correy ono hledat kvalifikové odpovědi na emiminu je samo o sobě takové zvláštní
proč si o kvalifikovanou odpověd nenapíšeš na příslušný úřad?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
@Correy ono hledat kvalifikové odpovědi na emiminu je samo o sobě takové zvláštníproč si o kvalifikovanou odpověd nenapíšeš na příslušný úřad?
bo je shnilá a ještě se vzteká ![]()
- Citovat
- Upravit
@aiwwa To řeší bohužel spíš psychiku než legislativu, ale zajímavé čtení, děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Doe_Jane hele emimino ví všechno, to ne že ne
ale 99% jsou jen vlastní zkušenosti uživatelů, žádné ověřené nebo kvalifikové informace, navíc za profilem se může skrývat opravdu kdokoli nebo spíš cokoli. spíš nechápu, co by dělala, kdyby na ni přišla kontrola a řekla jí, že tam dítě nemá co dělat… to by řekla, ale holky na emiminu říkaly??
u toho bych snad chtěla být
ale to se netýká jen zakladatelky, dělají to i jiní jedinci. proste když jde o neco vážnýho je blbost spoléhat se na anonymní web a chtít po nem kvalifikované odpovědi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit