Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn měl od čtyř let stále vleklé rýmy, párkrát měl zánět středního ucha a nakonec začal špatně slyšet. Proto mu byly v operovány do uší gromety, které teď konečně po roce a půl vypadly, ale bohužel mu po jedné zůstala prý dírka v ušním bubínku. Nyní jdeme ve čvrtek na audiogram a čeká ho plastika ušního bubínku. Zajímalo by mě zda jste někdo toto prodělal, jak to probíhá, léčba, komplikace a podobně. Jsem z toho docela špatná,doufala jsem, že už bude mít chudák pokoj. Prosím, o vaše zkušenosti.Děkuji
Já jsem měla od malička od peřiny problém se záněty středního ucha, několikrát do roka až do 9 let, pak jsem absolvovala operaci - odstranění zánětového ložiska za uchem a byl klid až do mých 20 let. Po nachlazení zalehlé ucho a zjištěna perforace v bubínku. Po cca půl roce jsem šla na plánovanou plastiku a od té doby již 6 let jsem bez problému a báječně slyším, jako předtím nikdy
. Výsledky audiogramu před a po - to se vůbec nedá srovnat
. Operace je v úplné narkóze cca 1 hod, v nemocnici jsem ležela asi týden. Probíhá to v pohodě, bolesti po operaci v podstatě žádné, akorát jsem měla to ucho ucpané vatičkama asi 14 dní. Nebojte se ničeho, dobře to dopadne!!! Držím palce.
Děkuji moc za vaši zkušenost .-) Pan doktor nám již vše podrobně vysvětlil a už jsem se s tím smířila, syn to též bere sportovně.Už se těším až bude po operaci a konečně už bude klid ![]()
Ahoj, muzu se zeptat kde byla operace provedena? dekuji za odpoved.
Prosím, ráda bych věděla, kde se tato plastika provádí a jakým způsobem si ji objednat
Nás objednala paní doktorka z ORL, syn bude operován u nás v nemocnici jsme z Děčína.Takže se asi zeptat u vás v nemocnici, jestli tam tuto operaci dělají nebo nějakého ušaře.
Dotaz pro Belaminku ![]()
Miringoplastiku jsem prodělala v patnácti a poté znovu v šstnácti. Od té doby, jak jsi sama popsala, slyším i trávu růst..
, ale s přibývajícím věkem a touhou někam letět do zahraničí jsem se začala zabývat otázkou, zda let a letem vzniklé atmosférické změny, neuškodí plastice a posléze i celému sluchu. Primář, který mě operoval, mě tehdy po operaci upozornil na to, že bych neměla létat, ale po přímém dotazu mi nebyl schopný říct, zda mi let uškodí či nikoliv. Stále žiju ve strachu a nemám odvahu nasednout do letadla, a tak jsem úplně náhodou objevila tuto diskuzi a zkouším se ptát..snad se nikdo neurazí..
Předem děkuji za odpověď.
A doufám, že maminka s kloučkem, která tady psala dotaz již dříve, mají operaci úspěšně za sebou a daří se jim o poznání lépe
a držím pěsti v následné rekonvalescenci.
Milá eberuš, nemusíte se ničeho bát. Já sama mám plastiku bubínku a už jsem letěla letadlem a vůbec nic se mi s uchem nestalo. Jenom při vzlétání a přistávání je pro lidi s plastikou těžší. Pocítíte tlak a začne se Vám motat hlava a po chvíli vás i bude bolet. Tomu se dá, ale předejít. Stačí, když si dáte hlavu do předklonu a někdo vás bude ovívat. Zbytek letu už je pohoda. ![]()
Pro Troli ![]()
Velmi si cením toho, že jste se se mnou podělila o zkušenosti. Jistě je to celé o subjektivním cítění a snad doufám, že let zvládnu bez velkých obtíží. Z vašich zkušeností aspoň vím, na co se připravit:D Takže příprava bude následovná..buď do sebe hodím Ibalgin, anebo štamprlu na odvahu.. ![]()
Přeji příjemný léto a ještě jednou děkuji za odpověď!
Moc prosím o radu, byla jsem asi před 3lety na plastice bubínku, plastika trvala asi 2hod, posléze mi ochrnul lícní nerv, naštěstí se vše srovnalo po lécích, a upřímně, že byc hslyšela nějak lépe se mi nezdá, po roce jsem měla jít na reoperaci, na kterou jsem se upřímně vykašlala, aby vše překontrolovaly, ale při představě, že budu v nemocnici a nastane znovu, to co předtím, jsem to prostě vzdala, nyní mi už asi 3 dny hučí v uších a pobolívá mě hlava, myslíte, že to s tím muže mít nějakou souvislost? jinak v létě byc htaké chtěla letět na dovču, ale mám z toh opravdu strach, protože při každém převýšení mi začne loupat v uších a je to dost nepříjemné, tak pořád váhám, moc díky za všechny odpovědi.
Dobrý den,
cca před měsícem jsem byla na plastice bubínku. Máte zkušenost, zda mohu za 10 dní letět? Samozřejmě se zeptám i svého lékaře, ale ten má momentálně dovolenou a já bych uvítala i Vaše zkušenosti, pokud máte
.
Děkuji Vám.
Belamince: prosim o informaci - mela jsi chronicky zanet stredousi ci chronickou mastoiditidu? Byla ti provedena mastoidektomie-to je ta operace za uchem? Rada bych vice infos, prochazime necim podobnym. DIky. Lenka L. babi@email.cz
Ahoj, obovuji diskuzi… stejně ajko u zakladatelky.
Dcera, pět let, rok a půl gromety, po jedné zůstala perforace bubínku. Jako první možnost okrvavili a vložili papírek, teď je to přes půl roku a perforace sice menší, nicméně stále nezacelená. Nyní ji ASI čeká Myringoplastika. Jsem z toho hodně špatná… hodinová až dvouhodinová operace v celkové anestezii s možnými, fakt děsivými, komplikacemi… jsem z toho naprosto vyděšená, je to moje milovaná jediná malinkatá holčička
Nic víc na světě nemám…
Lze se tomu vyhnout? Má to smysl? Je jiná alternativa? Kdo je po tomto zákroku, je všechno v pořádku? Vážně je vysoká šance, že se bude muset operace opakovat? Mám tolik otázek… ![]()
@FreeLady12
Ahoj, operaci jsem prodělala už dvakrát, není se čeho bát, doporučuji nechat se operovat v Motole. Vyhnout se tomu nedá, nebo takhle dá, ale riskujete tím úplnou ztrátu sluchu. Do ucha se skrz perforaci dostávají škodliviny, které mohou za to, že se sluch více a více zhoršuje.
Ta šance na repete je velká. Ucho se naučili vyrovnávat tlak jinak a dříve či později může ucho začít zalehávat a následně bubínek praskne, což byl můj případ. Nyní jsem týden po druhé operaci a doufám, že už bude vše v pořádku!