Nabarvit oblečení? Máte tip?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Chocolate píše:
@Pudloslava prosím tě, ještě jednou a polopaticky (co, kde s čím a jak)… pravda je, že se mi nechce ničit hrnec a všechny staré letěly z domu při rekonstrukci
Záleží jen na tobě, jak to zkusíš..Jak říkám já, používám sáčky, hrnce mám nové a žádný jsem nezničila, jen dřevěnou vařaju
, ale raději používám nerezovou naběračku
..můžeš to obarvit v pračce, ale to jsem nezkoušela, vždycky jsem měla strach..Ale to přebarvení bych zkusila až nakonec, zkoušela jsi nějaký přípravek na odstranění skvrn?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chocolate
namichas si barvu do nejakeho kybliku (co nevadi, kdyz se zadela), mensi mnozstvi huste barvy, aby to kalhoty tak akorat vsakly), potom do toho ty kalhoty namocis, co vypijou, das je do tesneho kvalitniho igelitaku, vymackas vzduch a igelitak zadelas gumickou. Potom das do hrnbce varit vodu a ten igelitak tam hodis na tech 20 minut - bude plavat, nevadi. Potom to vybalis. Ale nejspis to nebude rovnomerne obarvene, muzes to pak jeste pocakat savem, abys udelala znouze cnost. ani v hrnci se to neobarvi rovnomerne, podle me je jedine sance v pracce. na barveni v pracce je snad navod na sacku, ja to nedelala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V pračce jsem barvila, bez problémů. Akorát potom je lepší nechat buď projet program naprázdno, aby se vyplavily zbytky barev nebo prát prádlo stejné barvy:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hofka já se té pračky docela bojím, abych ji nezničila a pak mi nebarvila všechno prádlo. Jakou pračku máš? Novou nebo starší? A to jsi dala na vyvářku či jak?
- Citovat
- Upravit
Barvila jsem už v několika pračkách. Spíš v novějších typech, ne starých Tatramatkách:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chocolate píše:
No a máš to pak rovnoměrně nabarvené?
Tak to neřeknu, já vždy něco batikovala. Ale probarvené to bylo pěkně. Akorát nepočítej s tím, že se ti obarví švy. Ty zůstanou původní barvy, nitě jsou polyesterové. Leda by byly bavlněné, možná u džín.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila
Žlučové mýdlo, Jelena, Ariel, Vanish… už snad jen odstraňovač skvrn z Císařova pekaře…