Nabarvit oblečení? Máte tip?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No já barvila barvami, co se dají koupit v každém obchoďáku a jsou i do pračky (ale já z obavy o pračku barvila v hrnci). Měla jsem černou oblíbenou sukni, která už dost vybledla, tak jsem ji odbarvila v savu a byla z ní žlutozelená a tu jsem přebatikovala hnědou. Bylo to moc hezké a vydrželo to dlouho, ale byl to nějaký materiál s lycrou, třežko říct, jak to bude na jiných materiálech. Prala jsem ji z obavy od té doby raději v ruce zvlášť, ale v dešti s ní tedy problém nebyl, nejspíš by nebyl ani v té pračce…
Jo ustálit tu barvu v octu, to bylo důležité, ale to je asi na návodu těch barev…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky používám barvy v sáčku, koupíš je v tescu nebo v drogerce
.Jednoduchý návod, potřebuješ jen sůl a ocet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Barvy Duha, Iberia.. záleží na materiálu, jak se ta barva pak chová. Z kvalitní bavlny pouští míň, je to prostě jako u batikovaných věcí. Potřeba prát trochu opatrněji. V dešti netečou barevný čourky:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Případně koupit barvu v lahvičce na štětec a ze skvrn udělat třeba ještěrky:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hofka píše:
Případně koupit barvu v lahvičce na štětec a ze skvrn udělat třeba ještěrky:-)
Nebo mu tam nakreslím
… a mohlo by mu dojít, v čem se do dílny chodí a v čem né, že?
![]()
Příspěvek upraven 12.09.12 v 13:27
- Citovat
- Upravit
Děkuji za tipy na barvy. A kolik asi tak stojí jeden ten práček? A cca budu na jedny rifle potřebovat jeden nebo víc?
- Citovat
- Upravit
@Chocolate píše:
Děkuji za tipy na barvy. A kolik asi tak stojí jeden ten práček? A cca budu na jedny rifle potřebovat jeden nebo víc?
bude ti stačit jeden, stojí pár desítek korun, nejsem si moc jistá ale tuším že okolo 30,– ani né
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, barvila jsem kdysi jednou v pračce a nikdy víc - obarvily se mi plasty. A co jsem barvila nebo batikovala, tak pouštělo při praní, Iberia i Duha. Co to stojí netušim, ale kámoš Google to určo ví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja používám duhu, ale raději barvím v hrnci a po barvení pořádně vyždímu, nikdy jsem pak neměla problém s pouštěním barvy v pračce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Drogerie teta má duhy
ale podle me se to rovnomerne nepodari, vsadila bych na batiku.
jinak se mi celkem osvedcilo udelat si barvu do mísy, vyráchat to v tom a pak zadelat do igeluitaku a stim varit - jako se dela sypana batika - nezaprasi se hrnec.
nikdy jsem nezkousela barvit v pracce, to prej je taky dobre.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jí osobně bych nejprve zkusila fleky odstranit… na garážový fleky mi funguje spray na praní od amway.. i kolomaz z houpaček mi to vypralo v pohodě… tedy pokud to není barva, to asi nedostaneš…
zkus, je to škoda to přebarvit..
jo a vím, že jsou i prádelny, kde barví, pohledej net.. jako profi barvení…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mariee píše:
jo a vím, že jsou i prádelny, kde barví, pohledej net.. jako profi barvení…
Tak tady v prdelákově není ani čistírna
a jestli by to nevyšlo nakonec dráž než nový rifle ![]()
Ale děkuji za tip, vůbec jsem nevěděla, že něco takového existuje.
- Citovat
- Upravit
@Pudloslava prosím tě, ještě jednou a polopaticky (co, kde s čím a jak)… pravda je, že se mi nechce ničit hrnec a všechny staré letěly z domu při rekonstrukci
- Citovat
- Upravit
A nezkoušela jsi žlučové mýdlo? Popř. odstraňovač skvrn Ariel Professional, tyhle dva pomocníky mám doma pořád a zatím mi odstranili jakoukoliv skvrnu a to přítel dělá s autama, takže jich je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, mám úžasného muže se sklonem brát si do dílny vždycky to nejnovější oblečení. Minulý týden si koupit nové rifle a triko a včera si je vzal do garáže o něco se opřel a nejde to vyprat. Tak mě napadlo, že bych to oblečení zkusila celé obarvit na černo a zachárnit to aspoň na doma. Máte s tím některá zkušenosti? Fleky nejsou mastné a jsou takové tmavě hnědé… překryje to barva? A jakou si koupit? Nebude pak oblečení pouštět barvu např. v dešti?
)
Budu ráda za rady, ještě nikdy jsem nic nebarvila (kromě batiky na táboře