Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nemáte tu někdo zkušenost s nákupem bazaroveho nábytku z Německa? Nemáte tip na nějaký internetový bazar, který by zasilal do ČR?
@AH píše: Více
v době rozmnožení štěnic bych nikdy nekoupila žádný bazarový nábytek odnikud, Německo je plné přistěhovalců
@stinga Ti to vyhazou pred barak na ulici nebo ho nechaji v byte, rozhodne neprodavaj
Vetsinou si toho nevazi a lezi to na te ulici, u nas aspon.
Příspěvek upraven 28.03.26 v 18:27
Tohle se nemusí vůbec vyplatit. Štěnice mít nikdo doma nechce. Zbavit se jich je těžké, to, co na ně před pár lety od ddd firem fungovalo, dnes už tak úplně neplatí. Drsná zkušenost v rodině. O použitý nábytek nešlo, ale ten je jedním z hlavních důvodů zavlečení štěnic do domácnosti.
@blumen píše: Více
To, co jsem viděla tento týden v jednom severočeském městě mi vyrazilo dech. Ruší se tam jedna velmi problematické ubytovna, kde žila spousta narkomanů, Romů, nepřizpůsobivých, šla jsem kolem té ubytovny, tam několik dodávek, vyhozený nábytek, peřiny, harampádí. V té ubytovně prý to bylo úplně zamořené -švábi, štěnice, vši. Předpokládám, že tam před vyhozením nábytku provedli dezinsekci, ale stejně - pokud už byla tak moc zamořena, tak pochybuji, že tam nějaká vajíčka, štěnice a další hmyz nezůstali.
Nad tou ubytovnou paneláky, bytovky, kde žijí běžní, slušní lidé. Ten hmyz se klidně může nastěhovat k nim.
@blumen píše: VíceŽiju v divokém kraji, ale tohle tedy u popelnic běžně nevidím.
Proč z Německa? Nic jetého z Německa bych nebral, je to tam plné Turků, Afghánců.. tedy pokud nejsi sběratel parazitů.
Nábytek se dá sehnat i v ČR, často za odvoz nebo za minimální peníze. Mám takto několik kousků, ale bydlím v RD se dvorem, tím se dá eliminovat přenos hmyzu do domácnosti, popřípadě už vidím minimálně náznaky, že něco není ok, když si pro to jedu k někomu domů. Do bytu bych byla velice obezřetná a touto cestou bych nešla, dezinsekce je poměrně drahá. Popřípadě nový od Poláků, nemusí to být nutně šmejd, prostě je jim umožněno to vyrobit levněji.
@Catalina123 píše: Více
no ano, raději si koupím levný, ale nový nábytek, než si domů natahat štěnice ![]()
@Klopotkova píše: Více
Hlavni příčina je pokud vím cestováním. Znam jediného člověka co je měl a to bylo z relativně nové otevřeného hotelu
@Zumpa píše: Více
Protože jakákoliv skříň se mi líbí a jde o modernější masiv, tak se jedná o dovoz z Německa. Nebo u dvou to píšou. Nevím, kde berou ty prodejci kompletní vybavení nábytku ložnic a mohou za to chtít jen 20t..
tak já znám lidi, co si to přitáhli použitým nábytkem, já, má rodina i všichni známi jezdí na dovolené roky rokoucí a z hotelu si zatím nikdo nic nepřitáhl, ťukám na dřevo
nové dřevo
@Catalina123 všechen nabytek máme z bazaru nebo za odvoz. Ale teď mám kriteria, že po 3 měsících hledání nic. Když se něco objeví, tak je to očividně dovoz a je to okamžitě pryč. Tak přemýšlím, jestli to nezkusit taky. Přes dovoz. Tam se mým kritérium blíží spousta skříni. Jinak ziju v tom, že riziko stenic z českého bazaru nebo německého bude asi podobne.
@stinga píše: Více
Nedávno jsem četla, že stenice jsou problém už i ve skladech nového nábytku.. Že to tam mohou zavlect zaměstnanci nebo z vraceneho zboží.. ![]()
Nevím, tohle mě úplně nedesi. Stejně ten nábytek přijde rozložený, na zahradě se umyje a zkontroluje. Za mě lepší možnost takhle koupit masivní kvalitní nábytek, než novej a smradlavé shit že sconta a aska. Víc se bojím v MHD že chytnu svrab ![]()
ok, každý máme jiné priority, já raději nový z aska