Nachlazení u 3,5měsíčního

75
21.11.14 18:06

nachlazení u 3,5 měs.miminka

Ahoj maminky. Můj chlapeček 3,5 má od 3 hodin rýmu po odsátí takovou pruhlednou a suchý dávivý kašel, teplotu má 37,2 před odečtem. Doktorku jsme bohužel nestihli. V lèkarně mi dali nasivin a tussin na kašel prý nic jiného nemůže. Myslíte že sním mám jet zítra na pohotovost mám strach z toho kašle, aby z toho nebylo něco víc. Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2976
21.11.14 18:13

@baibr my měli rýmu v necelých 2 mesicich a zabralo odsavat odsavat odsavat a mořská voda. Kaslala vzdy kdyz mela plny nos a teklo ji to do krku. Ale pokud se ti ten kasel nezdá, tak bych jela klidne na pohotovost jiz dnes. Nez použit nejake doporučené kapky na kasel z lékárny, bez doktora. V tak nízkém veku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
21.11.14 18:13

Jestli ma 37,2 pred odectem, tedy 36,7 po odectu, tak bych nikam nejezdila, prostrikla mu nosik, odsala a dala kapky. Chapu, ze mas strach, ale tohle na pohotovost neni, navic bych mela vetsi strach, ze chytne neco na pohotovosti. Rymu ma pokud chapu dobre jen tri hodiny :) neboj, to bude dobre. Na pohotovost bych jela, kdyby mu vyjela teplota a nesla srazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
21.11.14 18:17

To neni u mimina ani zvysena teplota, rozhodne ji do 38 nesnizuj, dokud nema horecku nebo jine problemy, tak bych ho k doktorovi netahala. At je v teple, hodne pije, odsavej nudle, klasika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
21.11.14 18:46

Rozhodnuti je jen na tobe. Nikdo ti neporadi, protoze na dalku usoudit nelze. My jsme ted taky resili u 3m nahle vzniklou rymu. Dusil se, davil, kaslal jak mu to zatekalo do krku. Davali jsme nasivin a v mezidobi Libenar a jak pisou vyse, tak odsavat, odsavat a zase odsavat :mrgreen:
Pisu jen co nam rekla mudra, ale jak jsem psala na zacatku, je to jen na tobe a nechci strasit. Protoze ja sama nebyla nadsena, abych ho tahala k dr a tam cekal, kdyz to mohl v klidu vylezet. Ale jestli se ti ten kasel nelibi zajedte. Me totiz dr rikala, ze u takhle maleho mimca muze vzniknout bronchitida rychle a i virovy zapal plic a takoveto male deti hospitalizuji. Je to trochu neco jineho nez kasel u 5 leteho.
At jste brzo fit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.11.14 20:09

@baibr nemá ani zvýšenou teplotu.. neřešila bych, max odsávala.. můj sem tam zakašlá, taky jen čekám, co z toho bude :think: pokud by chrchlal nějak víc, tak pak pohotovost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
21.11.14 20:17

Ahoj, zatím bych to řešila tak, jak radí holky. Ale je potřeba hlídat dech, dcera byla v 1 měsíci nachlazena (rýma nesla absolutně odsat a suchý kašel) a mela mělký rychlý dech a byly jsme několik dni v nemocnici..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
21.11.14 20:19

Mám doma 6 tydenní miminko s rýmou a kašlem. Dle doktorky máme zvlhčovat vzduch, odsávat nos, zvlhčovat sliznici mořskou vodou a dát do zvýšené polohy. K dr. máme vyrazit v případě teploty nebo když spozoruji propadávání hrudníčku, což by prý mělo signalizovat náběh na zánět průdušek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
21.11.14 20:27

Máme prcka 3 měsíčního. Straší tahá ze školky bacily, takže první rýmu měl snad v šestinedělí. Podložit ho v postýlce, ať mu ty hleny dobře stékají, Libenar, odsávat a taky se u nás osvědčil trošku chladnější vzduch. Z tepla se mu jich tvořila více. Kašlat může z těch hlenů, které tečou do krku nebo taky ze suchého vzduchu - to pak stačí mokrá plenka na topení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
21.11.14 22:28

Presne jak pisou holky, pockala bych do zitra, jak se vyvine. Dvoumesicni syn mel taky rymu, zacal lehce pokaslavat, bez teploty. Za 4 dny se kasel zhorsil a skoncili jsme v nemocnici. Takze to pozoruj a pri zhorseni urcite jed. Syn se uplne dusil a mel zachvaty kasle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
22.11.14 00:58

Děkuji všem moc rady. Nebudu tedy plašit a vyčkám. Chudáček malý před chvíli teptve usl. Jinak spinka celou noc. Musela jsem ho uhuštat pořád plakal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí