Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím dceři je 9 měsíců a strašně moc se potí. Prý to má spojitost buď se Štítnou žlázou a nebo s Cukrovkou. Máte někdo Zkušenosti? Paní doktorka nás poslala na Endokrinologii. Jaké vyšetření nás čeká, jak to probíhá??? Mam se bát???
A není předčasně narozená? já to mám od dětství, taky mi pokaždé hlídají cukrovku nebo štítnou, ale nikdy se nic nepotvrdilo. Já se totiž narodila dřív, cca o měsíc, a doktor mi tvrdil, že to někdy tak je, že se ta věc jaksi nestihla dořešit, léky na to neberu.
já bych to zas tak tragicky neviděla, držím tedy palečky, ať je to dobrý.
Kluk se mi strašně potil, do toho hodně rychle rostl.. tak mu brali krev, posílali do laborky.. výsledky vše negat, pocení má díky hustým vlasům, roste pořád velmi rychle, hold bude čahoun.. Takže u nás to proběhlo akorát takhle. Jen jsme chodili co půl roku na kontrolu kvůli růstu a to právě na endokrinologii ![]()
Na stitnou zlazu i na cukrovku se delaji testy z krve, takze vas bude cekat odber a pokec na endokrinologii, mozna pani doktorka koukne na tu stitnou zlazu pohmatem nebo ultrazvukem.
No předčasně narozená není, myslím že růst je taky v pořádku v 9 měsících 71cm. Na Endokrinologii máme už žádanku. tak nevím strašně se opotí cela od hlavičky až po nohy. Můj Taťka má zvětšenou štítnou žlázu tak jestli to nemá mala poděděný?
A kdy se ti potí? třeba v noci ve spaní? to se mi malý potil někdy tak, že měl mokrou hlavu ![]()
podědit klidně mohl - má diagnoza je hyperhydroza (klidně vygoogli), je to vcelku esteticky nepříjemný, ale žít se s tím dá, třeba při sexu tím vůbec netrpím
, nejhorší je stres.
Z krve se bere cukrovka, ale je to nepřesné, takže i kdyby to dělali, tak to ještě není směrodatné, dělá se zátěžový test - vypije se litr nějaké sladké š´távy a pak se bere znovu krev - před a po. takže takové to běžné braní krve bez zátěžového testu je na nic.
Také mám hyperhydrozu - jak píše @pet14 žít se s tím dá, jsou horší věci
Malý se někdy taky dost potí, ale neřeším to, protože si myslím, že to má po mně ![]()
@Habibi91 píše:
Zdravím dceři je 9 měsíců a strašně moc se potí. Prý to má spojitost buď se Štítnou žlázou a nebo s Cukrovkou. Máte někdo Zkušenosti? Paní doktorka nás poslala na Endokrinologii. Jaké vyšetření nás čeká, jak to probíhá??? Mam se bát???
Ahoj muj syn se také hodně potí a vyšetření na to má také v pořádku. řekli nám at mu jednou za týden dáme napít třeba magnézie nebo jemně perlivé miner.
No ona se potí stále jak v noci tak u jídla tak i když sedí v kočárku proste furt!!!
Já sem sní byla venku když mrzlo, mela na sobě jen bodynko punčochy kombinézu a kulíška + fusak v kočárku (venku bylo -6 ) a já jsem jí svlékla a holka byla zpocena jak kdybych jí vytáhla z vany :/ Tak já nevím… :/ kdyby se jen sama potila tak je mi to jedno přesně s tím se žít dá ale můj taťka má zvětšenou štítnou žlázu :/
No tak raději za včas udělat všechny vyšetření, aby se nic nezanedbalo. ale pokud bude mít tu hyperhydrozu, tak fakt v klidu…
když jsem ve stresu, tak bys mohla z mých rukou brát vodu na praní
, mobil má při telefonování durch…
zpotím se fakt rychle, ale jinak mám strašně studené končetiny, ruce i nohy jak v mražáku.
tak držím palce, at to rychle rozčísneš a víš, na čem jste
Nejaky nadmerny poceni z toho ze by to z dedila po svim tatinkovi by me netrapilo jeji tatinek je hodne potivej, ale jelikoz ona to ma porad a permanentne tak me to desi a i má sodt slanej ten pot!!!Tak uvidime snad to nic vázneho nebude
Dekuju za nazory ![]()
Zdravím dovolím si oživit diskusi posledních pár dní se nadměrně ale fakt hodně potím. Třeba se oblíknu a než ujedu trasu ze Zlína do Brna tak bych z trička mohla kroucat. A to v buse není přetopeno a ani nejsem nadměrně oblečená. Nevíte co by mohlo pomoci nebo co by to mohlo znamenat? Díky moc.
@katula9 mohla by to být porucha štítné žlázy…nebo důsledek nějaké nemoci, těch příčin může být víc, záleží jak se cítíš i jinak