Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Když si zadáte na internet do vyhledávače co na nafouklé břicho ženy, vyjede vám plno různých rad od přírodních, jako je čaj z fenyklu nebo úpravy jídelníčku po různé prášky, které jsou přímo na tento problém. Ja mám nafouklé břicho každý večer celý život, překáží mi to jen teď v těhotenství na večer, že mám pocit, že prasknu. Doporučuje se i třeba nejíst pečivo a zeleninu jen vařenou.
Zaměřila bych se na dostatek pohybu, omezení nadýmavých potravin a dostatečný příjem vlákniny spolu se zvýšením příjmu tekutin ![]()
Kdyz ona to muze delat prave ta vlaknina. Neni totiz vlaknina jako vlaknina.
@PinkiePieCutie píše: Více
No a hlavně když zvýším příjem vlákniny (a je celkem jedno jaké), je potřeba zvýšit příjem tekutin a mít dostatek pohybu, jinak si prostě ty střeva ucpu.
@unuděná píše: Více
ucpani je jedna vec, druha je strevni flora, ktera na vlakninu reaguje prave plynnatosti.
Jak často jíš? pokud si neděláš přestávky mezi jídly cca 3 - 4 hodiny, zkus to
Holky, prosím poraďte.. poslední měsíc trpím na nafouklé břicho jak v 5. měsíci. Nevím co dělám špatně… začala jsem jíst zdravěji a pravidelně… místo abych se cítila lépe, je to horší. Říkala jsem si, jestli by nebyly dobré nějaké probiotika (poraďte kdyžtak jaké prosím)…nebo jestli je to věkem (42 let).