Nájemník neplatí dohodnutou sumu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
nájemnik neplatí dohodnutou sumu
Zdravím, mám nájemníky (matka s dcerou) v garsonce od června 25, 12 tisíc vcetne energie, smlouva do cervna příštího roku. Jde o to, že neplatí dohodnutou částku, ale třeba poloviční. Ted mi dluží cca 20tisíc. co s tím, když nájemník má více práv než pronajímatel? akorát samá výmluva, že žádá o příspěvek na bydlení, na dceru atd. jak je to s tím, když třeba v zákoně je že nezaplatí tři nájmy tak ho mohu vyhodit, ale co když posílá poloviční částky?
jak rozumět větě příspěvek na bydlení
„Kdy žádat: Můžete žádat kdykoliv, pokud splňujete podmínky, ale nejdříve 60 dní před uplatněním žádosti, pokud jste v současnosti žádnou dávku nepoberete. “
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@duklak Když ten dluh naroste do vyse 3 nájmů, akorat ani pak to není jednoduché, pokud nepujdou dobrovolně.
A jinak ted uz o příspěvek na bydlení mam pocit uz žádat nejde, žádá se jen o tu novou super davku a jak rychle je tam zpracovani, to nevim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně abys je pak v tom červnu vůbec dostala pryč. Rozhodně jim smlouvu neprodlužuj, s takovými budou problémy pořád. Pokud platí aspoň něco, vyhodit je nemůžeš, bohužel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@duklak píše: Více
V tomhle případě počítej nájmy tak, že to co zaplatí, je doplatek dlužného nájmu. No a až ti bude dlužit tři nájmy, tak ho zažaluj. Samozřejmě se dají dělat i jiné, méně legálníá věci, které mu znepříjemní bydlení, ale to tu rozepisovat nebudu. Jen, že třeba lepidlo v zámku zasychá docela rychle..-.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No rozhodne bych je písemně (at mas důkaz) informovala, ze jim rozhodne nebude smlouva prodloužena, at si pak hledají něco nového. A taky ze dlužnou částku budeš vymáhat soudně. Počkej až bude dluh ve výši těch 3 nájmů. Že čekají na příspěvek je jejich problém, ono od října už žádný příspěvek na bydlení ani neexistuje. Ted uz je jen superdavka a u te to schvalování docela trvá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neprodlužovat nájemní smlouvu a s dostatečným předstihem písemně upozornit, že nájemní smlouva nebude prodloužena a že k tomu a tomu datu mají předat vyklizený byt… ![]()
Taky bych už teď opakovaně písemně upozorňoval na dluh a žádal okamžité doplacení, nemusíš posílat doporučený dopis, stačí předat osobně a na kopii si nechat podepsat převzetí… Vzory určitě najdeš na netu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše: Více
Z mé dřívější zkušenosti se vyskytují občas i případy, kdy matka s dítětem prostě hraje na city, hulí a chlastá, ale na nájem nemá a tvrdí, že doplatek dávek a bla bla bla a přitom ani nezajde včas na sociálku… Já tak platil energie za ženskou s děckem půl roku, než jim skončila smlouva a pak už jsem se konečně zatvrdil a rázně je vystěhoval… Než k tomu došlo, tak jsem ženský ještě párkrát šoupl tašku potravin, aby děcko netrpělo, než jim přijdou vymyšlené dávky, to už mě přešlo, snad už dokážu být dostatečně tvrdý…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když tedy podá žádost ted v prosinci, tak zhruba kdy za jak dlouho ji prijdou nejake peníze i zpětně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro píše: Více
Zrovna tohle bych doporučeně i poslala - jestli by totiž vůbec něco osobně podepsali ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No pokud jde o ten příspěvek na bydlení, nevím, jak je to u té superdávky, ale u příspěvku to myslím bylo tak, že pokud člověk ten nájem nezaplatil, tak ten příspěvek nedostal.
Takže pokud je to stejně, tak ti asi neříkají pravdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s píše: Více
No, ale pokud vim, tak ae to dokladalo zpětně, takže ted by dokladala zaplacene minule čtvrtletí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
Já bych řekla, že podle výšky dluhu a toho, co píše zakladatelka, celé minulé čtvrtletí zaplacené nemá.
Ale to jen odhaduji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe píše: Více
Mě se to v minulosti docela dařilo, osobní předání dopisů… Když byli nájemníci nedostupní, posílal jsem doporučeně a pokud byli superswině a neměli převedené bydliště ke mně, posílal jsem na jejich ofiko trvalé bydliště a pak jim strčil pod nos okamžitou výpověď z nájmu. Na dosah jsem je dostal tak, že se mi poškodil zámek u hlavního vchodu, já jim to oznámil SMSkou, ať se okamžitě dostaví pro klíč od nového zámku a hned jim vrazil dopis k podpisu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro píše: Více
Aha, tak to jsi měl dobré
já bych se právě bála toho, že odmítnou a vysmějou se ti tak max do obličeje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@duklak píše: Více
No mě u té nové superdavky psali, že to budou vyplácet snad až od března a do té doby budou chodit klasické příspěvky, ale pokud žádné doteď nebrala, tak těžko říct. Nicméně pokud ti neplatí už delší dobu, tak oni ji ty příspěvky stejně nedají, musí doložit zpětně že ty nájmy zaplatila a takhle nemá co doložit, ji nebude sedět bankovní výpis s částkou v nájemní smlouvě a úřady se na ni vyprdnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit