Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zkušenosti s ní nemám, ale pročetla jsem si recenze a nešla bych do toho. Jako to, že je problém s kaucí, to je celkem častý problém. Nájemci totiž smlouvu proletí očima, neplní si povinnosti v rámci běžné údržby a oprav a pak se na konci diví a mají pocit, že si majitel nahrabal dost a přece už po nich nic nemůže chtít. Pak vznikají negativní recenze a těžko soudit, na které straně je pravda.
Ale… Co mi v těch recenzích přišlo alarmující - že na vydání dokumentů pro úřad mají 5-6 týdnů. To tam někomu odpovídají. U nás když úřad něco chce, tak to potřebuje doložit nájemce do týdne, vždycky musíme zareagovat neprodleně, ať nemá nájemce potíž ![]()
Pak třeba to, že pojištění odpovědnosti má na sebe napsaná firma. Probůh proč? Nějaká maminka tam píše, že při zabouchnutí klíčů zůstala stát na chodbě a do firmy se nedovolala. To je pro mě nonsense. Zabouchnutí klíčů je nepříjemné, ale jsou situace, třeba při vytečení většího množství vody, kdy fakt člověk potřebuje jednat rychle ![]()
Ve mně to budí nedůvěru. Spíš bych se poohlídla po kvalitní realitce, která nabízí, že po dobu trvání nájemního vztahu bude k dispozici při řešení problémů. Dobrý realiťák s vámi i projde smlouvu, pomůže nastavit pojištění atd.
Ahoj, máte někdo zkušenosti s firmou Ideálnínájemce jako nájemník? Četla jsem kladné recenze od majitelů bytů, kteří byt pronajali firmě ale od nájemníků jich moc není, a když, tak negativní. Hodně nabídku bytu zvažujeme, ale slyšela jsem, že nevrací kauce a další nepříjemnosti. Máte někdo taky takové zkušenosti? Díky!