Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přeji všem krásný večer!
Zrovna s manželem řešíme následující věc. Hledáme podnájem. V pátek jsme se byli podívat na byt 3+1. Líbí se nám moc, ale zaráží nás následující věc.
Nájem činí 4000,– - to si myslíme, že je standard. Další je záloha na energie - ta dělá cca 3500,– - pořád standard. Ale pak je tu ještě částka (cca 2500) za osvětlení chodeb, provoz výtahu a vodu. A právě tato suma se mi zdá být docela vysoká. Je pravda, že bychom tam měli bydlet tři (já, manžel, miminko), ale i tak.
Holky, co bydlíte v pronájmu, je to běžné nebo je to moc? Nemáme s tímto žádné zkušenosti. ![]()
Moc díky za všechny postřehy.
My platili před zateplením 3tis. Teď platíme 4 tis. splácíme úvěr na zateplení…Tuhle částku platí i lidé s bytem v osobním vlastnictví ![]()
Právě, že vytápění ne. Topení je tam plynové - vlastním kotlem.
stanovte si strop jaky chcete dat celkove za naklady a podle toho hledejte, nevim jak je byt velky metrove a taky co v tom je za stav spolecnych prostor,
my v panelaku s byty v Ov platime taky relativne dost za fond oprav ale mame nove 2 vytahy co staly 7 mega a ted delaji za dalsich 7 mega nove balkony, letos jeste budou nove vstepni dvere na cip, zvonky, telefony, takze mi to moc neprijde… ![]()
Takže deset tisíc se vším všudy za Tři plus jedna? Myslím běžná cena.. taky záleží o jaké město se jedná (jiná cena v praze a jiná v horní dolní) ale myslím, že je to ok..
Tak se zkuste porozhlédnout po jiných bytech v okolí a srovnejte ceny. 4tis. nájem je super
Teda nevím lokalitu ![]()
Kallkapa: Jsem z Havlíčkova Brodu. Takže žádné moc velké město.
Verenika: Nájem se mi zdá taky OK.
Jen ta divná položka. Nejhorší je, že pan majitel nám nebyl schopný říct, kolik přesně ta částka dělá, protože před námi tam prý bydlel sám jeden člověk a pro tři osoby je to jinak.
A není ta bytovka zateplená, po renovaci? V této částce se totiž pak splácí úvěry právě za renovaci, výměnu výtahů atd…
@pukacu píše:
Kallkapa: Jsem z Havlíčkova Brodu. Takže žádné moc velké město.
otazka spis je, jestli to utahnete financne a jestli jste ochotny to za bydleni dat nebo budete hledat dal a jestli je realny za nizsi penize tam neco jinaho sehnat…
nebo jestli je lepsi jit do hypo a byt si koupit
- kolik tak ten byt u vas stoji?
My platime v Brne za osvetleni,uklid, studenou vodu - proste sluzby 300 za osobu. Vytah nemame, je to obecni byt.
Je to cihlový dům z roku 1997. Takže myslím, že úvěry zatím žádné nemá.
Ainy: No vida… To je velký rozdíl. Tam sice je navíc ten výtah, ale i tak…
berushka: My ted bohužel asi hypotéku nedostaneme… To by bylo na dlouhé povídání… ![]()