Náklady na bydlení

558
14.4.12 19:50

Náklady na bydlení

Přeji všem krásný večer!
Zrovna s manželem řešíme následující věc. Hledáme podnájem. V pátek jsme se byli podívat na byt 3+1. Líbí se nám moc, ale zaráží nás následující věc.
Nájem činí 4000,– - to si myslíme, že je standard. Další je záloha na energie - ta dělá cca 3500,– - pořád standard. Ale pak je tu ještě částka (cca 2500) za osvětlení chodeb, provoz výtahu a vodu. A právě tato suma se mi zdá být docela vysoká. Je pravda, že bychom tam měli bydlet tři (já, manžel, miminko), ale i tak.
Holky, co bydlíte v pronájmu, je to běžné nebo je to moc? Nemáme s tímto žádné zkušenosti. :nevim:
Moc díky za všechny postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
14.4.12 19:51

My platili před zateplením 3tis. Teď platíme 4 tis. splácíme úvěr na zateplení…Tuhle částku platí i lidé s bytem v osobním vlastnictví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
14.4.12 19:52

Je v tom započítané i vytápění ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
14.4.12 19:54

Právě, že vytápění ne. Topení je tam plynové - vlastním kotlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
14.4.12 19:56

stanovte si strop jaky chcete dat celkove za naklady a podle toho hledejte, nevim jak je byt velky metrove a taky co v tom je za stav spolecnych prostor,
my v panelaku s byty v Ov platime taky relativne dost za fond oprav ale mame nove 2 vytahy co staly 7 mega a ted delaji za dalsich 7 mega nove balkony, letos jeste budou nove vstepni dvere na cip, zvonky, telefony, takze mi to moc neprijde… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
14.4.12 20:00

Takže deset tisíc se vším všudy za Tři plus jedna? Myslím běžná cena.. taky záleží o jaké město se jedná (jiná cena v praze a jiná v horní dolní) ale myslím, že je to ok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
14.4.12 20:02

Tak se zkuste porozhlédnout po jiných bytech v okolí a srovnejte ceny. 4tis. nájem je super :potlesk: Teda nevím lokalitu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
14.4.12 20:04

Kallkapa: Jsem z Havlíčkova Brodu. Takže žádné moc velké město.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
14.4.12 20:06

Verenika: Nájem se mi zdá taky OK. :-) Jen ta divná položka. Nejhorší je, že pan majitel nám nebyl schopný říct, kolik přesně ta částka dělá, protože před námi tam prý bydlel sám jeden člověk a pro tři osoby je to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
14.4.12 20:07

A není ta bytovka zateplená, po renovaci? V této částce se totiž pak splácí úvěry právě za renovaci, výměnu výtahů atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
14.4.12 20:07
@pukacu píše:
Kallkapa: Jsem z Havlíčkova Brodu. Takže žádné moc velké město.

otazka spis je, jestli to utahnete financne a jestli jste ochotny to za bydleni dat nebo budete hledat dal a jestli je realny za nizsi penize tam neco jinaho sehnat…
nebo jestli je lepsi jit do hypo a byt si koupit :nevim: - kolik tak ten byt u vas stoji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
14.4.12 20:13

My platime v Brne za osvetleni,uklid, studenou vodu - proste sluzby 300 za osobu. Vytah nemame, je to obecni byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
14.4.12 20:16

Je to cihlový dům z roku 1997. Takže myslím, že úvěry zatím žádné nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
14.4.12 20:16

Ainy: No vida… To je velký rozdíl. Tam sice je navíc ten výtah, ale i tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
14.4.12 20:17

berushka: My ted bohužel asi hypotéku nedostaneme… To by bylo na dlouhé povídání… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí