Národní obrození
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Národní obrození
Ahoj, mohl by mi někdo prosím poradit? Mám tu otázky, na kterém hledám odpovědi. a nevím, jestli je to dobře. Poradí někdo?
1. Objasněte termín národní obrození a uveďte nejvýznamnější osobnosti 1. a 2. etapy. • Obnova českého jazyka = vytvoření pravidel pro spisovnou češtinu • Obnovení: českého národa, jazyka, literatury, vědy a umění • 1. etapa – Josef Dobrovský • 2. etapa – Josef Jungmann
2. Které divadelní scény patří k těm nejstarším? • Divadlo v kotcích • Bouda • Nosticovo divadlo
3. Co víte o „ohlasové poezii“ v období preromantismu v české literatuře?
4. Jaký autor patří do 3. etapy národního obrození a je nazýván snivec a buřič, pohovořte o jeho díle a směru, který zastupuje.
5. Které autory můžete uvést jako průkopníky realismu 19. století – české autory. (4. etapa NO) • Karel Havlíček Borovský, Božena Němcová
6. Jaké umělecké cíle prosazovali májovci? Kdo k nim patřil? • Navázat na tvorbu K. H. Máchy • Snaha zobrazit současnou společnost • Důraz na sociální problémy
7. Čím si byli odlišní ruchovci a lumírovci? • Ruchovci – zájem o vlastenectví • Lumírovci – zájem o světovou literaturu
8. Uveďte představitele realistického dramatu? • Ladislav Stroupežnický, bratři Mrštíkové
9. Uveďte autory historických románů. • Alois Jirásek, Zikmund Winter
10. Uveďte české autory kritického realismu (venkovská tematiky, městská tematika) • Antal Stašek, Josef Holeček, Karel Václav Rais
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@terezkakol píše:
Slysela, ale ne všechno jsem tam našla
@Tiger-lily
tak to mě mrzí, většinou je strejda gůůgl vševědoucí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mi to přijde takové zvláštní - bez urážky, protože pokud jsou to maturitní témata (jako že asi jo), měly by být všechny informace běžně dostupné. Není to disertace, proboha… Co návštěva knihovny (klidně vědecké)…?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SibyllaTrelawney no pokud jsou to maturitní témata jako že asi jo protože jsme kdysi měli podobný tak to má minimálně v sešitě pokud si ho psala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle se nachazi v kazdy lepsi ucebnici pro stredni skoly. Staci nebyt lempl lina a trochu hledat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezkakol píše:
@Tiger-lily
něco mi říká, že máte i učebnici, žejo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezkakol píše:
@Tiger-lily
A co konkrétně jsi nenašla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou píše:
něco mi říká, že máte i učebnici, žejo…
my třeba učebnici neměli
ale učitelka diktovala poznámky takže smůla učit se bylo z čeho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše:
my třeba učebnici neměliale učitelka diktovala poznámky takže smůla učit se bylo z čeho
tak pokud dotyčná fláká školu, neumí používat internet, nerozumí učebnicím, tak jaksi příčetní studenti si pak zkouší půjčit poznámky od těch, co si je dělali.
Slečna je prostě líná se učit a doufá, že za ní někdo vypracuje maturitní téma v rámci diskuze na mamaserveru.
Kdyby jen trošku namáhala svou hlavu, tak by zjistila, že vypracovaných maturitních témat je na internetu spousta.
Kdo je líný se učit samostatně a nebo neschopný si informace najít, tak možná prostě na maturitu nemá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je zvláštní, že si všichni podle diskuze myslí, že jsem liná se učit
ale to asi nemá uplně cenu řešit
myslím, že jsem se jen slušně zeptala na to, jestli mám jednotlivé otázky dobře vypracované, které jsem dělala podle učebnice
ano, vím, že je na internetu spoustu otázek vypracovaných, snažila jsem se hledat, něco také našla, něco ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezkakol Tak pokud jsi je dělala podle učebnice, není důvod si myslet, že jsou špatně… Tak si správnost z několika zdrojů ověř a je to v cajku… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit