Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
1. toto jistě není takové téma, aby muselo být založeno anonymně
2. délka výstavy se odvíjí od toho, zda je vaše plemeno posuzováno v kruhu jako první nebo jsou před ním další plemena. dále se odvíjí od počtu přihlášených psů dané rasy
3.fronta bývá společná jak pro vystavovatele, tak pro návštěvníky, je dobré přijít v dostatečném předstihu
Záleží dost na tom, jakého máte psa, zda psa nebo fenu, kolik plemen rozhodčí posuzuje. Zda chcete zůstat na závěrečné soutěže a pod. Můžete skončit v 11 a taky až v 17 hod. chtělo by to víc rozepsat
ale pokud si to chcete užít, s oslavou bych moc nepočítala, i proto, že budete grogy po první výstavě, i když se to nezdá ![]()
K titulům - do závěrečných soutěží postupuje BOB (best of breed) a BOJ (best of junior)
Jinak nechápu, proč anonymně.
Návštěvníci by měli chodit jinou frontou než vystavovatelé, protože návštěvníci ukážou jen vstupenku, kdežto psům se kontrolují očkováky/pasy. A jak dlouho tam budete fakt nejde takhle říct, když není info…
@Granda píše:Návštěvníci by měli chodit jinou frontou než vystavovatelé, protože návštěvníci ukážou jen vstupenku, kdežto psům se kontrolují očkováky/pasy.
nebývá pravidlem
@Lette píše:
nebývá pravidlem
jezdím na výstavy asi skoro 10 let a nesetkala jsem se s jiným postupem ![]()
@Granda píše:
jezdím na výstavy asi skoro 10 let a nesetkala jsem se s jiným postupem
Hm, tak třeba zrovna letos v Brně.
@Granda píše:
jezdím na výstavy asi skoro 10 let a nesetkala jsem se s jiným postupem
asi jezdím již taky cca 10 let na jiné
. Organizace jednotlivých výstav tady i jinde v Evropě se různí.
@Lette tak asi jezdíme každá jinam
jj, organizace je různá, ale většinou u psů kontrolují očkováky, u lidí bez psů kontrolují jen vstupenky.. ![]()
@Granda ale všichni stojí v jednom chumlu u jedněch vrat. taky auta parkují na jednom parkovišti a stojí v 1, max. 2 frontách (bez ohledu na to, zda jedou vystavovat nebo okukovat). Navíc většinou se psem nejde jen 1 člověk, ale víc. Ti už platí vstupné a je jim tudíž kontrolovaná vstupenka. Dál, ať je výstava v hale nebo venku, stejně je u kruhů málo prostoru, takže pokud chce vystavovatel zaujmout výhodnou pozici, měl by přijet radši dříve.
Tímto jsem s diskuzí skončila. Pokud chce zakladatelka dopadnout tak, že ač výstava začala v 9:00 a ona ještě v 9:30 stojí s autem venku ve frontě před výstavištěm, potom ať jede na čas. Jinak doporučuji jet dříve.
PS: už jsem taky běžela se psem na vodítku a stanem v ruce 6 km, protože prostě byla zácpa jak…
Uznavaám že anonym byl blbost…jinak vstup a parkoviště jsem si nějak pozjišťovala, ale kdo se vystavy zučastnil popř. podobné zajímalo by mě jak je s posuzováním jak dlouho to trvá a jak dlouho jeden pes…v našem kruhu je necelých 70 jezevčíku jdeme až ke konci…začíná v 9:30 a končí 14:30 je možné to stihnout popř. nejlíp končít dřív?
Zdravím učastnil se někdo z vás národní výstavy na černé louce? Zajímalo by mě jak dlouho trvá výstava a poté soutěže a z jakými tituly postupují psi? Na internetu jsem sice našla rozpis, ale po zkušenostech ze zkoušek vím že povětšinou končili dřív, ale to jsou zkoušky tak mě zajímá jak je to u výstavy? Jsme na danou výstavu přihlašení, ale v ten den máme i rodinnou akci a tak mě zajímá zda je možné ji stihnout. A taky zda je určeno nějaké parkoviště a vstup jen pro učastníky nebo musíme vystojit frontu kde budou i navštěvníci, která je prý dlouha tak aby jsme stihli začátek?