Našly jste práci po RD?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5411
28.8.13 19:32

našli ste práci po RD?

Ahojky chci se zeptat sehnaly ste snadno práci po RD? mě za chvilku končí mateřská v minulé práci jsem měla místo na dobu určitou ta vypršela před porodem a navíc jsem se odstěhovala o 200km dál, ted když mě někdo zavolá na mojí odpověd tak když jim řeknu že mám doma dítě že přítel má práci jako voják že často nebývá doma že dcerku musím dát do školky já a vyzvednout jí také tak nemají zájem :( jsem z toho na nervy… nevím proč nás maminky nechtějí brát.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
295
28.8.13 19:37

Pokud bych hledala práci, neuváděla bych, že děti by mohly být problém. Vůbec o nich nemluv, jen se zmiň zkrátka, že je máš. Dcera byla od 3 let ve školce a za první rok jsem čerpala jednou očr, žádný problém se mnou zaměstnavatel neměl a nemá. Vím, že mám možná velké štěstí, ale proč by jsi ho nemohla mít i ty. Hlavně dopředu nedělej katastrofické scénaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3474
28.8.13 19:44
@pavla.velova píše:
Ahojky chci se zeptat sehnaly ste snadno práci po RD? mě za chvilku končí mateřská v minulé práci jsem měla místo na dobu určitou ta vypršela před porodem a navíc jsem se odstěhovala o 200km dál, ted když mě někdo zavolá na mojí odpověd tak když jim řeknu že mám doma dítě že přítel má práci jako voják že často nebývá doma že dcerku musím dát do školky já a vyzvednout jí také tak nemají zájem :( jsem z toho na nervy… nevím proč nás maminky nechtějí brát.. :(

Tak jim tohle vůbec neříkej a třeba zájem mít budou. Nemůžeš se jim prezentovat jako „problémová“, protože nemáš hlídání apod. To tě opravdu nevezmou nikde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
28.8.13 19:45

Odpovídáš si sama na svou otázku. Nemají zájem o někoho, kdo ani nenastoupil a na místo pozitivního zájmu o práci hned mluví o tom, proč tam nebude moci být flexibilní a upozorňuje na možné problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
28.8.13 19:54

Práci sháním a zatím jsem nesehnala, ale dítě neuvádím, kdyby na to přišlo, zapírat ji nebudu, ale i když se mě ptali na dost nevhodnou pracovní dobu, na pohovoru jsem říkala, že není problém :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
28.8.13 19:56

Ale když jim o tom hned ze začátku neřeknu a pak budu muset třeba celých 14dní malou vyzvedávat a odvádět ze školky tak akorát budou naštvaný že sem jim o tom neřekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
28.8.13 19:58

Když ono je to těžké - když opravdu nemáš nikoho kdo by ti malou aspon vodil do školky či vyzvedával problém to je :! Nejdříve jim to ale neříkej, dej si osobní pohovor a poptej se na pracovní dobu.. pak teprve řeš. Já nemít babičku která mi muze vodit a sem tam vyzvednout tak práce neni. Našla jsem práci na stálou raní po půl roce hledání od 6-14. Vodit bude otec či babička,,a já uz mohu vyzvednout. Neni to práce dle mých predstav, ale porád neco nez nic..a hledat budu dál..
Nu a pokud bys našla práci treba od osmi to bys mohla vodit a na odpoledne se muzes domluvit s nějakou maminou jestli by ti díte nevyzvedla a chvili nepohlídala.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
28.8.13 20:08

@darkblack to je právě ono že většina prací je na směny a to já dělat nemohu, třeba ted přítel v zaří na 8 dní jede pryč a pak možná na celý říjen bude mimo domov a pak teda to bude lepší už by tolik nemněl jezdit.. tak uvidíme jestli neco najdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
28.8.13 20:21

Ahojte jsem na tom podobně, RD mi končí příští rok v březnu, před MD jsem měla práci na dobu určitou…smlouva mi skončila..zpátky mě vzít nemusej i když mi ředitelka při mém odchodu říkala, že mne zpět vezme…no situace se změnila, škola neotevřela jeden ročník s kterým se počítalo, takže mě zpět nevezme, naopak ještě dvě kolegyně propustila…no další minus pro mě je, že zatím nemám hotové vzdělání, který potřebuju…na tom se sice pracuje, ale mám obavu, že budu muset hledat i jinde než ve škole a budu ráda pokud něco tady v regionu vůbec najdu..s prací je to tady bída…
jinak zásadně neuvádět, že máte doma děti do toho nikomu nic neni :)

malýho sice do školky nevzali, vezmou ho až příští září, ale mám dobrý, že hlídání bych měla, jak není tak je to mnohem větší problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
28.8.13 20:24

Já jsem začla práci hledat 3m před koncem rodičáku a našla jsem hned na první pokus, takže jsem nastupovala ještě než mi skončil rodičák. O dětech jsem se zmínila hned na první schůzce, aby měli i oni jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
28.8.13 20:25

@pavla.velova dopředu bych to neříkala, až bych přesně věděla, že to nejsem schopna zařídit, tak bych to řekla… a zapřemýšlej, jestli by ti někdo nemohl vyzvedávat, kamarádka, jiná maminka, studentka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
28.8.13 20:38

Práci po RD jsem našla, ale když k tomu máš takový postoj, že prostě to hlídání nemáš, tak práci s takovou neseženeš. My jsem si platili „hlídačku“, protože jinak bych do práce taky nemohla.
Není to o tom, že maminky nikde nechtějí brát. Je to o tom, jak si to ty maminky dokážou zařídit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
28.8.13 20:40

Práci jsem si našla rychle (během jednoho měsíce) a 10 minut autem od domova, což je super. Ale dceru nám nevzali do stejné školky jako chodí syn, takže se musí stejně zapojit tatínek i tchán, abychom to logisticky zvládli. Děti jsem při pohovoru nezamlčela. Potřebovala jsem i kvůli školce pozměnit pracovní dobu. Ale u nás v oddělení máme malé děti všechny a řekla bych, že je to spíš výjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
28.8.13 20:45

Pokud by to bylo možné, neříkala bych, že mám děti. V ideálním případě nic nepoznají. Pokud by podmínky nástupu byly takové, že by záhy mohlo prasknout, že děti mám, asi bych se o takovou práci vůbec neucházela, protože sama bych jim nemohla nabídnout to, co oni hledají (třeba z hlediska časové flexibility). Vím, že to zní hodně utopicky, ale říct jim hned, že jsem v podstatě samoživitelka a není, kdo by mě zastoupil… To bych musela mít extra profil, aby mě vzali i tak.

• Citovat
  • Upravit
295
28.8.13 20:51
@darkblack píše:
Když ono je to těžké - když opravdu nemáš nikoho kdo by ti malou aspon vodil do školky či vyzvedával problém to je :! Nejdříve jim to ale neříkej, dej si osobní pohovor a poptej se na pracovní dobu.. pak teprve řeš. Já nemít babičku která mi muze vodit a sem tam vyzvednout tak práce neni. Našla jsem práci na stálou raní po půl roce hledání od 6-14. Vodit bude otec či babička,,a já uz mohu vyzvednout. Neni to práce dle mých predstav, ale porád neco nez nic..a hledat budu dál..
Nu a pokud bys našla práci treba od osmi to bys mohla vodit a na odpoledne se muzes domluvit s nějakou maminou jestli by ti díte nevyzvedla a chvili nepohlídala.. :think:

Ale je to možné, jde to, ráno odvádím, odpoledne vyzvedávám, nezůstává jako poslední ve školce, ani nechodí jako první. 2× týdně chodí manžel. Je to boj na začátku, pak se to většinou zajede a dítě si taky víc zvykne a přizpůsobí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat