Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dělala, dodělala, neodmaturoval. Z 10 lidí to dali 2. Problém nebyla teorie ale jazyk. Nebavilo mě to a některé výpočty bych už dohromady nedala. Už ani výplatu bych asi nevypocitala. Naučit se dá všechno ale pochopit to už je horší.
Bylo to docela náročné, ale dala jsem to a to nejsem vůbec studijní typ. Ale chtěla jsem mít maturitu, tak jsem to riskla. Ale maturitu získala tak půlka těch, co přišli v prvním roce. Prostě to zkus a kdyztak nějaký doučování. Držím pěsti ✊
Syn mé kolegyně letos na nástavbě odmaturoval, vyučeny kuchař, z jeho třídy maturitu zvládly asi dvě třetiny. Jinak z okolí znám několik lidi kteří si dodelavali k ucnaku maturitu, většinou dálkově a vsichni odmaturovali. Nevim proč by to neslo..
Hele já si myslím, ze když to nenechas na poslední chvil a vydrzis se ty dva roky poctivě učit už od začátku, tak ze to určitě das. Nejhorsi je na to kaslat a pak se snažit něco dohánět. ![]()
Určitě to zkus, studium je docela náročné, mě dělala problém matematika a účetnictví, ale vše se dá zvládnout.
Z mé zkušenosti bych poradila hnedka makat ze začátku. Nenechat se ovlivnit někým, kdo říká že na to nemáš atd..
Chce to pevnou vůli a pracovat na sobě.
Určitě to zvládneš jdi do toho, nemáš co ztratit.
Určitě to zkus a mákni si!
Bez maturity se pořádně nehneš. Můj manžel si taky dělal nástavbu a je za to moc rád.
Rozhodně to zkus! Když chceš, tak se to zvládneš naučit a maturitu zmákneš
držím palce ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dělaly jste si někdo nástavbu po výučním listu? Jaké máte zkušenosti? A co si o tom myslíte?( zaslechla jsem že hodně lidí říká že není šance získat maturitu, že se to za ty dva roky nemáte šanci naučit). Nyní studuji obor kuchař- číšník a přemýšlím o tom. Děkuji za vaše názory a zkušenosti