Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám 8. měsíců nastřelenou druhou druhou dírku v uchu a občas mě to bolí, mám to zarudle a teče mi z toho hnis a trochu krve. Mám alergii na bižuterii takže můžu jen zlaté náušnice a tu mám, je to stalé ta stejná co mi tam nastřelili. Taky tam mám takovou bouličku malou ale ta nebolí. Pravidelně si tu dírku dezinfikuji takže si nemyslím že by tam byla infekce. Nevím co s tím mám dělat jestli si s tím někam dojít. Nechat za růst to nechci.
Teče ti z toho hnis a nemáš tam infekci, jo…..
ty jsi vtipná…..
Máš tam pořádnou infekci, ta boulička je absces. Vytáhni tu naušnici a naklusej pro antibiotika. Nedávno jsem to řešila s dcerou.
Kdysi dávno, když jsem si nechala nastřelit náušnici, mi pomohlo vyměnit ji za kroužek. Zahojilo se to hned. Neteř má taky alergii na bižu a jednou ji zhnisalo ucho po náušnici 8 karátového zlata. Musí mít 12 karátů a výš.
@Janli souhlasim - hnis je zánět.
@kajagal bude potreba vyndat nausnici a zacit lecit. Pokud nechces nechat zarust dirku, tak tam nekolikrat denně tu nausnici prostrc. Ale vzdycky ji napred vydesinfikuj! Nebo pouzij sterilni jednorazovou jehlu. Zkus zavolat na orl. Tam budou vědět jak postupovat
Hnis je zanet. Ja mam ted nove alergii taky na nausnice, asi nikl. Jakmile si tam jen protahnu stribrnou nausnici, zaniti se to a hnisa to nanovo.
Hele, a máš špunt od té naušnice? Vím, že to zní divně, ale mému synovi se teď před pár dny stalo, že mu špunt zalezl až do té díry a začal pomalu putovat. A ucho mu taky hnisalo. Naštěstí se to odhalilo dost brzo a na ORL mu to snadno vytáhli. Teď se mu to krásně hojí
Pro začátek by to určitě chtělo framykoin (atb mast, na předpis). Dává se na to i mimčům.
Mě třetí dírka taky dlouho zlobila a to nemám žádnou alergii. Protahovala jsem propolisem - tak aby se dostal dovnitř dírky. A pokud máš boulicku, tak zatni zuby a hnis vymackej. Pak bych dala černou mast.
Pak je otázka, jestli se toto všechno povede s náušnici. Jak ji vyndas, tak ti to. Řádech dní začne zarůstat.
Dcera to tak taky měla. Nesnese bižuterii. Byla malá a o mačkání nemohla být ani řeč. Zarostlo ji to a za pár se sama rozhodla, ze chce znova dírky nastrelit.