Nástup na RD

243
15.9.10 11:28

Nástup na RD

Ahoj holky, potřebovala bych radu ohledně nástupu na RD. Bude mi končit MD a tudíž i PPM a chci se zeptat, zda musím na úřadě ohlásit nástup na RD, abych měla RP nebo to nějak automaticky přechází. Nerada bych něco prošvihla a pak zjistila, že mi nechodí RP.
Díky moc za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
15.9.10 11:44

určitě - musíš si dojít na sociálku a požádost o RP a zároveň si i vybrat variantu 2,3,4 letou. Zajdi tam co nejdřív je tam i nějaká lhůta, do kdy se musí požádat. Mě ty papíry dali už když jsem si žádala o porodné a tam bylo vše popsáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
15.9.10 11:44

Vybirala jsi si variantu RD?? Ja odnesla na urad papir s vyberem RD, s vysi PPM a oni si to zapsali do pc a pristi mesic mi ma prijit RD, takze se to dozvedi, diky tem formularum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
15.9.10 12:00

Tak už jsem si to zjistila, volala jsem přímo na úřad a řekli mi, že musím doložit Žádost o RP a potvrzení o nároku na dávky ovlivňující nárok a výši RP. Pak ještě volbu délky RP, ale to má ještě čas, ale raději to donesu při jednom, ať na něco zase nezapomenu. Naštěstí to ještě stihnu, mám čas dokonce září.
Díky za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
26.3.12 17:36

Ahoj maminky
Chtela jsem ze zeptat na rodicak mam to cele nejake pomatene Syn se mi narodil 5.12.2011 takze ja uz budu pobirat ten novy rodicak ze? vlastne vube newim jak se to vyrizuje muzete me nekdo prosim poradit? Materska mi konci 24.4.2012 a pobiram ji z brna ale bydlim v praze i tu mam trvaly pobyt budu muset na socku do Brna ??? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kalandrea
29.11.12 11:50

Ahoj, kamarádka mi poradila, že se tady ví všechno:-) 1)Jsem doma s dcerou, pobírám RP. Mám možnost jít do práce na 2-4 hodiny denně (hlavní pracovní poměr)u jiného zaměstnavatele než jsem pracovala před MD( skončila mi smlouva během MD a už se mnou nepočítají). Chci se zeptat, pokud by mi to nevyhovovalo, můžu nastoupit na RD u tohoto druhého zaměstnavatele, když už má dcera 18 měsíců? Nebo bych musela ukončit pracovní poměr?

1. Máme v plánu pomalu začít s druhým miminkem, proto by se mi i zaměstnání hodilo kvůli případné druhé mateřské. Vím, že se PPM počítá z posledních 12 měsíců, ale co kdybych byla víc než těch 12 posledních měsíců na RD. Z čeho by se počítala?

Moc Vám děkuji za případnou odpoved. Andrea

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat