Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, měla někdy vaše drahá ratolest nateklé a červené víčko jenom v jednom oku? Trochu jí z toho vytéká hnis. Dr mě nastrašila zánětem očnice. Ale že to spíš bude klasické podráždění oka.
Syn to měl taky a měl v oku průvan, hodně mu očičko teklo, hned nám doktor nasadil ATB a framikonovou mast, teď nevím, zda jsem mastičku napsala správně ![]()
Ano, mazala jsem na noc…no vlastně jsem to potírala očičko mastí, nebo syn hodně vyváděl, když jsem mu to měla dát přímo do oka…dala jsem si trošku masti na prst a potřela jsem oko a jakoby dovnitř a do tří dnů to měl zahojený.
Ozivuji.. syn si včera stěžoval ze ho bolí oko a do rána mu nateklo víčko nad i pod okem. Prý ho bolí. Oko není zarudle, prý se neprastil ani ho nikdo ve školce neuhodil. Setkal se s tím někdo? Muže to být zánět spojivky? Nevim zda mám hned běžet na oční či co..
@zudina píše:
Ozivuji.. syn si včera stěžoval ze ho bolí oko a do rána mu nateklo víčko nad i pod okem. Prý ho bolí. Oko není zarudle, prý se neprastil ani ho nikdo ve školce neuhodil. Setkal se s tím někdo? Muže to být zánět spojivky? Nevim zda mám hned běžet na oční či co..
U dcery tehdy takhle zánět spojivek začal, jeli jsme na oční až druhý den, myslela jsem, že to zvládnu s heřmánkem, ale do druhého dne ji to nateklo ještě víc a začalo to bolet. Nasadili antibiotika a za tři dny bylo po problému. Já to mám teď, přes víkend jsem trpěla strašně, hned v pondělí na oční, kdy už jsem vážně brečela bolesti protože se mi přes víkend ten zánět dostal do slzného vaku, dneska už o ničem nevím, uzdraveno, ale bez antibiotik bych to nedala.
@zudina píše:
ano, běžet na oční, bude víkend, záněty očí můžou být dost nebezpečné ![]()
Děkuji, když má zánět v oku tak tam má normálně spis hnis a je to červené, tohle jsem nikdy neviděla. Zajdeme hned na oční. Díky holky ![]()
@zudina píše:
Děkuji, když má zánět v oku tak tam má normálně spis hnis a je to červené, tohle jsem nikdy neviděla. Zajdeme hned na oční. Díky holky
napiš pak, jedna moje známá s chlapečkem tak skončila v nemocnici na JIP, měl nějaký zánět jednoho oka a bylo nebezpečí přestupu infekce na mozek, chlapeček musel na kapačky - snad je to u vás jen banalita
@stinga píše:
napiš pak, jedna moje známá s chlapečkem tak skončila v nemocnici na JIP, měl nějaký zánět jednoho oka a bylo nebezpečí přestupu infekce na mozek, chlapeček musel na kapačky - snad je to u vás jen banalita
Tak jsme byli na očním, a dali mu zatím lokální ATB, je to nějaká infekce a přesně o tomhle ta doktorka mluvila, ze je to nebezpečný a muže se to přesunout do mozku, prý pokud by se to o víkendu zhoršilo máme jít na pohotovost. Ale zatím teda máme nějakou mast ATB a něco do oka. Snad se to zlepší
díky ![]()