Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Četla jsem na internetu, že se mají náušnice dát do lihu na 24 hodin, dokonce některé maminky psaly, že je nechaly v lihu i týden. Proč? Není to jedno, jestli jsou v tom lihu 3 hodiny nebo celý den? Jak jste to udělali vy? jde mi o případ, kdy se vyměňují nastřelené náušnice za nové.
My je tam těch 24 h měli , ale myslím , že by asi stačilo i miň - obzvlášt , když je vlastně budeš dávat do už zahojeného ouška .
Mně právě řekla jen dát do lihu, na jak dlouho, to už nezmínila a mě nenapadlo se ptát. Myslela jsem, že stačí půlhoďka, a pak koukám na netu, že na den. Jen mě zajímalo, esli je k tomu nějaký důvod…
nám řekla doktorka večer než půjdem na píchnutí dát do lihu a stačilo to, dávali nám je hned.
Já při nastřelování dostala takový návod a tam bylo napsáno, že nové naušnice se maji vyvařit či jinak podobně vysterilizovat a že nestačí je desinfikovat lihem. Tak jsem je asi 20 minut vařila, kamarádka je měla v lihu asi měsíc. Tak si vyber ![]()
Ono se tem nausnicim nic nestane a tesne pred pichnutim se vytahujou z lihu, tak je pak prakticke je v te lavni prinest…
ale pokud davas do zahojeneho ucha a navic co ctu na tech ruznych alkohovych ctvreccich, ze ke zlikvidovani ruznych bacilu staci tusim 30 vterin, tak bych to tolik neresila.
Ja som bola dat malej nastrelit nausnice a pani vravela ze nove nausnicky sa nemaju dat do lihu. Vravela, ze ich treba dat vyvarit min. na 20min, ale zas myslim, ze co clovek to nazor ![]()
Ja som ich vyvarila a mala nemala ziadne problemy ![]()
Mě řekl doktor, ať je dám do lihu a druhý den že můžu přijít na propíchnutí. Taky jsem to neřešila a ten den se dá. O vaření slyším prvně.
@Hellik píše:
Mě řekl doktor, ať je dám do lihu a druhý den že můžu přijít na propíchnutí. Taky jsem to neřešila a ten den se dá. O vaření slyším prvně.
No mně to prostě jen přijde nesmyslný je tam louhovat tak dlouho. Ale tak pro jistotu vyměníme asi až ráno.
díky
ja nove vyvarila cca 5min a mala je v pohode.. taky sem prendavala nastrelene