Návrat do práce - pozice
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Návrat do práce-pozice
Prosím o radu, jednou jsem v zákoníku práce četla, že je důležitá vykonávaná pozice před mateřskou ne jen znění ve smlouvě pracovní pozice, na kterou se máme vrátit. Nevíte paregraf, kde se píše dle čeho se posuzuje pozice pro návrat do práce? Mám na jaře nastoupit.
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Osmanka píše:
Prosím o radu, jednou jsem v zákoníku práce četla, že je důležitá vykonávaná pozice před mateřskou ne jen znění ve smlouvě pracovní pozice, na kterou se máme vrátit. Nevíte paregraf, kde se píše dle čeho se posuzuje pozice pro návrat do práce? Mám na jaře nastoupit.
Díky
To sice nevim, ale kdyz se jim to „nebude hodit do kramu“, tak Ti to tam zneprijemni tak, ze dobrovolne odejde. Jo a jak bys tu pozici, ktera se lisi od ty ve smlouve chtela dokazovat? (Predpokladam,ze ta realna je vyhodnejsi nez ta na papiru).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co já vím, tak je to pozice podle pracovní smlouvy … pokud jsi dělala něco jiného, tak se měla správně změnit ta smlouva. Možná, že by se to ale dalo přes právníky uhádat, že obsah by měl mít větší váhu než forma. Jde o to, jestli má cenu jít proti možnému zaměstnavateli násilím.
Já to měla podobně a raději jsme se pak domluvili na odstupném.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Evikk píše:
Co já vím, tak je to pozice podle pracovní smlouvy … pokud jsi dělala něco jiného, tak se měla správně změnit ta smlouva. Možná, že by se to ale dalo přes právníky uhádat, že obsah by měl mít větší váhu než forma. Jde o to, jestli má cenu jít proti možnému zaměstnavateli násilím.
Já to měla podobně a raději jsme se pak domluvili na odstupném.
Hm, do změny se jim nechtělo a jmenovali mě e-mailem do vedoucí pozice - prý uvidí, jak mi to půjde a po pár letech smlouvu změní - no a to jsem otěhotněla. Je mi jasné, že se jim nehodím do krámu. Bohužel to asi skončím odstupným. po 11letech-ach jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nastupuješ po mateřské, tak bys měla nastoupit na stejnou pozici, ze které jsi odešla. Pokud ale nastupuješ po RD, tak tě zařadí na jakoukoliv pozici dle smlouvy. Takže pokud máš ve smlouvě účetní, a dělala jsi hlavní účetní, tak tě po MD musí (neví jak v případě, kdy to není písemně) vzít zpět na pozici hlavní účetní. Pokud jdeš po RD, tak jen na pozici účetní. Všechno to je ale o domluvě. A jak už někdo psal, pokud se tě chtějí zbavit, tak ti z toho udělají takovou pakárnu, že odejdeš sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, to udělali sousedce - vzali ji, ale dělali ji naschváli a když půl roku vydržela, tak ji dali nadbytečnost stejně. No uvidíme. Kdyžtak to není jediná firma, co? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemusí tě vzít na tu pozici co jsi dělala ale musíš mít stejný plat. Jedna paní v práci dělala v laborce, šla na mateřskou a když se vrátila šouply ji na linku protože její pozice byla obsazená, ale měla stejnej plat.
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Nemusí tě vzít na tu pozici co jsi dělala ale musíš mít stejný plat. Jedna paní v práci dělala v laborce, šla na mateřskou a když se vrátila šouply ji na linku protože její pozice byla obsazená, ale měla stejnej plat.
Tak to je teda gól - z laborantky k lince. Chudák pani.
Ve své podstatě nejde mi ani pak o tu práci - třeba v jiné firmě bych třeba i uklízela
po vedoucí oddělení, ale v rámci firmy bych se hambou propadla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ja bych teda celkkove nechtela uklizet
Hele, ono to nejak dopadne samo, clovek planuje a zivot meni, znas to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, brzy mě čeká návrat do práce a doneslo se mi, že se o mě jedná.
Na mé bývalé pozici je pochopitelně někdo jiný, ale asi mi nabídnou pozici „lepší“, prakticky za stejné peníze - ALE bude se jednat o úvazek 0,8! ![]()
Je to možné? To se mi samozřejmě nelíbí… mají nárok na to snížit mi takto úvazek? Co odpracované roky do důchodu? Co by pro mě plynulo z tohoto úvazku do budoucna? Výhody a nevýhody? Spíše nevýhody počítám, jde se nějak bránit proti tomuto snížení úvazku…? ![]()
Prosím o anonym, chodí sem známí.
- Citovat
- Upravit