Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj me se osobne libi Louis. Ale koukala bych spis na jmeno z praktickeho hlediska.
Bydlim v cizine a treba Rebeka… setkala jsem se z Rebecca, Rebekah, Rebeka..a pak to musis porad hlaskovat…takze aby to bylo jednodussi pro dite. Lewis a Louis muzes vyslovovat stejne, tak je pak vlastne jedno jak se to pise.
@Anonymní píše: Více
S nemeckym prijmenim uz rovnou muzete dat Ludwig, nez anglickou (Lewis) nebo francouzskou (Louis) variaci tehoz jmena. ![]()
@Silverine247 píše: Více
Ano, já taky. Navíc Lewis se správně čte Lujz, kdežto Louis se vyslovuje jako Lui, lidi to často pletou. U Ludwiga tohle odpadá. ![]()
Pokud se stěhujete do Německa tak spíše Lewis
nebo jak tu píšou výše tak Ludwig
@lucad77 píše: Více
Ja znam Louise dva, jeden je „Lui“ a druhy „Luis“
Ale Ludwig je stejne hezci. Prijmeni Homolka v Nemecku asi nehrozi, takze i podomacku Ludanku by slo. ![]()
Moc se mi líbí Louis (chtěla jsem Louisa dát dceři, ale mám typicky české příjmení, ke kterému se to nehodí), ale uznávám, že Ludwig ve vašem případě by také mohla být dobrá volba.
Děkuji všem
jinak varianta Ludwig už se nám tolik nelíbí, takže to spíš ne
Líbí se mi víc Lewis, ale protože jsem měla psa Louise 😂 😂 😂 a jméno v pohodě
Mne se libi Levi, ale to uz je uplne jiny jmeno. Do Německa se mi Louis nehodí, to je proste Francie. Lewis teda taky neni uplne nemec, ale uz to pro me neni tak do očí bijící. Ja bych se podívala, co je tam častější, aby pak dite nemuselo celoživotní hlaskovat nebo aby mu to uměli lidi vyslovit.
Ahoj, předem se omlouvám za anonym, ale mám tu kamarádky a příbuzné a jméno si zatím chceme nechat pro sebe. Zajímal by mě Váš názor na jméno Lewis, případně Louis. Jak se Vám líbí, jaká verze Vám přijde lepší a případně zda někoho toho jména znáte a jak je spokojen?
Příjmení máme německé a za cca rok a půl se budeme do Německa stěhovat.