Nebezpčné hormony?

1961
5.10.13 13:46

Nebezpecne hormony?

Ahojte,
bavily jsme se s kamaradkou a nemuzeme se shodnout. Co myslite. Skody ty davky hormonu, ktere potrebujeme, abychom otehotnely? Myslim ted: u IVF, pred KETem, atd. Prece jenom se trochu bojim. :( Nema nekdo nejake nejnovejsi poznaky nebo statistiky?
Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44193
5.10.13 13:49

Nemám zkušenost, ale ptáš se na názor - ano, myslím si, že všechno toto je nepřirozený zásah do těla, včetně hormonální antikoncepce. Hormony ovlivňují celkově vnitřní prostředí organismu, srdeční činnost, složení krve, látkovou výměnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
5.10.13 13:51

Souhlasím s Janou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
5.10.13 13:55

Zajimalo by me treba srovnani antikoncepce versus hormony na otehotneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4932
5.10.13 13:56

@nikdo neda se to pausalizovat, zalezi na davkach, na zdravotnim stavu dotycne atd. Ale samozrejme je to neco, co bezne telo nedostava a reakce jsou ruzne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
5.10.13 14:00

Záleží také na době, pokud je někdo pod hormony delší dobu, jistě se to někde na těle projeví.
Jeden dva hormonální pokusy o otěhotnění snad nevadí.
Co jsem četla, riziko je tam ohledně nádorového bujení v podstatě kdekoliv, případně vliv na cévní systém. Taky to rozhodí metabolismus a je tam sklon k tloustnutí.
Vzala bych v potaz prostě to, co je v příbalovém letáku jako nežádoucí účinek. Je to prostě riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
5.10.13 14:01

Takhle ja si treba myslim, ze trimesicni podavani hormonu (jakychkoliv) je lepsi nez desetilete brani antikoncepce. Kamaradka je presvedcena o opaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
5.10.13 14:03

Treba jsem zkoumala jestli se da pred KET stimulovat i jinak nez praskama, treba naplastma. Nema nekdo zkusenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
5.10.13 14:03
@nikdo píše:
Ahojte,
bavily jsme se s kamaradkou a nemuzeme se shodnout. Co myslite. Skody ty davky hormonu, ktere potrebujeme, abychom otehotnely? Myslim ted: u IVF, pred KETem, atd. Prece jenom se trochu bojim. :( Nema nekdo nejake nejnovejsi poznaky nebo statistiky?
Dekuji.

mozna ano, skodi, ale diky bohu za ne! :potlesk: :potlesk:  :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.10.13 14:10

@nikdo nedávno o tom byla reportáž v Reportérech na čt1, mrkni do jejich architu, je to tuším týden staré.. říkali tam, že je to nepřirozený zásah do těla a podporuje to vznik rakoviny prsu atd.. nakolik je to pravda netuším, ale rozhodně to nějaké takové účinky mít může..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
5.10.13 14:14

@nikdo samozřejmě to pro tělo není přirozené… takže určitě to není nic prospěšného.. ale pokud máš na mysli tu reportáž z TV kde vystupovala i ANNA K. tak konkrétně na toto jsem se ptala svého Dr. Ten se docela rozčílil protože studie na toto už prý jsou a nikde se neprokázala souvislost mezi IVF a rakovinou… Připustil že při dlouhodobém (déle než 5 let) užívání ESTROGENU je zvýšený výskyt rakoviny…
V souvislosti s dávkami hormonů při IVF se toto nepotvrdilo… resp. Jde o to že IVF podstupují starší ženy a tudíž u nich by rakovina mohla být i bez IVF a taky nemusela…
Takže bych to shrnula asi takto… nějaký vliv to na Tebe má… ale jaký.. to nikdo neřekne protože to ani neví… a pokud to ví tak to neřeknou aby si nepoškodili kšeftíky… :nevim: takže je na úvaze každého jestli do IVF půjde… a hlavně kolikrát… a v jakých časových odstupech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
5.10.13 14:15

@martina.se ano.. tak přesně tu reportáž jsem viděla… bylo to před první injekci Puregonu.. a byla jsem z toho docela rozhozená… ale ani to mě neodradilo… a rozjela jsem IVF…
prostě když člověk ví že mu hrozí větší pravděpodobnost tak je potřeba to více sledovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.10.13 14:22
@sweet78 píše:
@martina.se ano.. tak přesně tu reportáž jsem viděla… bylo to před první injekci Puregonu.. a byla jsem z toho docela rozhozená… ale ani to mě neodradilo… a rozjela jsem IVF…
prostě když člověk ví že mu hrozí větší pravděpodobnost tak je potřeba to více sledovat…

já tím neříkám, že bych do IVF nešla. To v žádném případě. Jen by člověk měl o těhle věcech vědět. Jinak chápu, musel být pro Tebe celkem šok, po té reportáži, že.. já taky zírala s otevřenou pusou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
5.10.13 14:24

@martina.se šok to byl… ale je to přesně to.. člověk by měl být INFORMOVANÝ… aby věděl na co dát pozor.. co sledovat… atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
5.10.13 14:25

@martina.se ani jsem to tak nechápala že by jsi myslela že bys do IVF nešla.. ono to jen tak asi pak vyznělo když jsem na to odpověděla… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí