Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahpj, muj syn ma sice 3mesice, ale je to to stejne.Pres den jen sedim a kojim a v noci co hodinu…pak kdyz ho nakojim stejne zacne kricet a musim ho nechat usnout u prsu.Uz jsem mela zacit prikrmovat dle doktorky, ale nechce nic
Dcera flašku a UM neměla nikdy - nechtěla. To, že se v noci často budí, nemusí být hlady.
Malá normálně jí obědy, svačiny, kaši…ale bez prsa neusne. A noci jsou hrozný.
A kdy tak může začít v noci líp spát? Jo a přes den taky moc nespí, celkem za den tak 2 hodiny, víc nechce.
Ahoj, u nás tohle to měl první syn taky, problém byl že se v noci budil každou hodinu. Ne hlady ale prostě proto že se u mě chtěl ududlat. Jediné co pomohlo bylo prostě na tvrdo přestat kojit. Dvě noci k němu vstával manžel a po dvou nocích pochopil že mléko prostě nebude.
Na odmítání flašky a UM nám pomohlo mlíčko s kaší - hotové od nestlé. Ze začátku mu trochu nastříkat do pusy aby to ochutnal a pak to na několikátý pokus vzal na milost a vypil celou tu krabičku.
Tak to bych řekla, že se chce taky ududlat. Když jí zkusím dat dudlik, je úplně nepříčetná, plive ho a víc se probere. A začne brečet. A to je problém, ptz by mohla vzbudit starší 4letou dceru. Tak radši vyndám prso. S tou to bylo super, v tomhle věku už v noci spala.
Taky bych řekla, že pomůže pár noci prostě vydržet a prso nedat až pochopí, že fakt nebude. Špatně jste si jí naučila, děti v 7m spí už v pohodě celou noc, pro vás je jednodušší jí dát prso ať je klid, buď pár nocí vydržíte nebo se nevyspíte ![]()
U nás to bylo hodně podobné, až na to, že dcera v noci spala. Ale usínala jedině u prsa, dudlík ani flašku nikdy nechtěla. A v roce se najednou sama odstavila a začala pít z flašky - teda vodu, UM ji musím dávat po lžičkách.
Uznávám, že za to můžu. Dlouho trpěla na prdíky a hodně brečela, prso jí vždy uklidnilo. Taky jsem nechtěla, aby vzbudila starší dceru…teď jí navíc ještě rostou horní zuby…
Tak co s tím teď? Nechat vyřvat?
Nechte vstavat tatinka a vy si lehnete do jine mistnosti at to mleko a vas neciti. A tatinek at uklidnuje ale pokud to pujde nevyndava z postylky. Nebojte brzo to pochopi.
Co zkusit večer před spaním nějakou nemléčnou kaši? Ta docela zasytí..
Večer má kaši. Pak chce stejně prso…jinak řve, že se až bojím, že se jí něco stane.
Podle mě se nebudí hlady, ale zvykem a chce se ududlat. Buď jí to natvrdo odnaučíte, ale hrozí podle mě odstavení, ptž nepochopí, kdy prso bude a kdy ne nebo vydržíš nebo si ji na noc vezmeš k sobě.
Už nevím, jak na to…snad mi někdo poradí.
Dceři je 7 měsíců, co týká uspávání, tak usne jedině u prsu. Chtěla jsem pomalu ubírat kojení, ale flašku zásadně odmítá (občas i s čajem). Jinak jí dobře. Ale UM (všech možných značek) nechce. Ale kojení jí už asi plně v noci nezasytí, ptz je každou chvíli v noci vzhůru… Měl to někdo taky? Kdy to přešlo?
Díky za případné rady a tipy.